Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

wx-VPS virittäytyy ukkoskauteen

Aloittaja weatherc, torstai, 01.04.2010, 13:32

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa seurannut wx-VPS:än tehoja tulevaa ukkoskautta ajatellen, nykyisellään siinä on hallintapaneelina Plesk, ihan kivaa silmäruokaa kylläkin kaikkine härpäkkeineen, mutta, tunnetusti raskas, eli syö tehoja mitä vois käyttää sivujen näyttöön ja datan puskemiseen ulos. Mehän emme halua viime kesän toistoa kaikkine ongelmineen vaan purkin joka toimii tehokkaasti puskien mahdollisimman paljon dataa ulos kansalle :)

Tuossa kyselin wx-VPS:n asemilta että tarvitaanko sitä mihinkään, ja tuloksena että ei tarvita. Myös se että nuo paneelit tuuppaa "sotkeutua" serverin muihin softiin, kuten esim Apacheen, on pikkasen haitannut esim päivityksiä koska esim. Pleskin php-versio on vanhentunut. Ainut mihin oikeastaan olen sitä tarvinnut on domainen konffaus, sekun tekee sen puolestasi.
Tuumasta toimeen tutkimaan asiaa.

Sen tiesin että parhaimman tuloksen saa jos asentaa purkin alusta, eikä Pleskin poisto edes onnistu ilman että se hajoittaisi systeemejä. Noh, se ei ole ongelma, olen löytänyt muutaman sivun jossa hyvät ohjeet serverin asennukseen & turvallisuuden kannalta joten se ei ole ongelma.
Myös ilmaisia kevyt-hallintapaneeleja on muutama jotka osaavat mm. juuri tuon domainen konffauksen.

Noh, Host Europen systeemi toimii siten että saat rinnakkais-purkin 7 päiväksi hintaan 0 €uroa johon voit rauhassa laittaa systeemit pystyyn ja kun on valmista vain siirrät domainin osoittamaan sinne. 7 päivän päästä vanha purkki katoaa itsestään, näppärää.

Tätä on nyt parisen päivää viritelty se on nyt iskussa, testit jota tein Linuxin ab-ohjelmalla antoi tuloksena että Nexstormin 45 Kb:sta tutkakuvaa se puskee ulos keskimäärin peräti 10000 kpl sekunnissa käyttäen Nginx-serveriä. Eikä resurssimittarikaan noussut kun 0.01:een testin aikana ja kuitenkin nakkasin noita testejä aika monta peräkanaa menemään (2 on jonkunlainen maaginen raja jonka yli ei sais pahemmin mennä). Tämä tosin näin kun ei muuta liikennettä tahikka prosesseja. Mutta kuullostaa aika hjuvalta etten sanois.  ;D
Esimerkkinä eroista kun ei ole Pleskiä niin juuri buutattu purkki Pleskillä syö RAM:a about 200 M kun ilman Pleskiä se on nyt 50 M.

Nyt on Opengrads sisällä nakuttamassa GFS-karttoja ja seuraavaksi on tarkoitus saada NWN:än masteri toimimaan jonka jälkeen on itse sivujen vuoro.
Sen mitä meinaan tehdä OpenGradsin GFS-päivityksille on joku tarkistus että jos liikaa tehoja käytössä, esim ukkosten aikana, niin se ei päivitä karttoja, en tiedä vielä että mitä arvoa tuohon tarikistukseen käyttäsi..

Toinen seikka mitä huomasin kun selailin Host Europen sivuja on se että heillä on 2.5 G:n suora linkki Telia-Soneralle, jonka kautta suurin osa Suomen liikenteestä kuitenkin tulee, yhteensä heillä on yli 40 G:n yhteydet, eli senkin puolesta pitäsi toimia nopeasti myös ruuhka-aikana.

:)  :)

weatherc

#1
ukkostutkat.fi saattaa nyt olla hiukkan epäkurantti, korjaantuu 2 tunnin sisällä.  ;D

EDIT: Siirretty ja testattu samalla että php:n asetukset ovat kohdilllaan

weatherc

nordicweatherin vuoro olla epäkurantti, kesto tunnin verran  ;D

meteorologi


weatherc


teutari

Noniin..., nyt siellä uudella VPS:llä omatkin sivut sijaitsevat. ;)
Pikkusen eilen illalla hiuskarvoja nostatti kun domaini ei meinannut millään kääntyä uuteen osoitteeseen kun kesti n. 4 tuntia ennenkuin itselläni alkoivat päivittyvät sivut näkymään vai tuliko sitä oltua sitten liian hätäinen. :-[
Hienosti näyttävät sivut toimivat ja ainut oli NWN4 joka pikkusen kiukutteli näyttäen "can't open data-file" mutta pikkusella remontilla sekin alkoi toimimaan aivan normaalisti.

Helpostihan tuo siirtyminen uudelle VPS:lle sitten loppujen lopuksi meni mutta olihan weatherc tehnyt hyvän pohjatyön. ;)  ;D

weatherc

LainaaPikkusen eilen illalla hiuskarvoja nostatti kun domaini ei meinannut millään kääntyä uuteen osoitteeseen kun kesti n. 4 tuntia ennenkuin itselläni alkoivat päivittyvät sivut näkymään vai tuliko sitä oltua sitten liian hätäinen.

Taisit olla hätäinen  ;D Tai selain/kone hidas päivittämään  :)

LainaaHienosti näyttävät sivut toimivat ja ainut oli NWN4 joka pikkusen kiukutteli näyttäen "can't open data-file" mutta pikkusella remontilla sekin alkoi toimimaan aivan normaalisti.

Oli ihan sama minulla ettei nWN:än datafilujen oikeudet sallinut avaamista. Huomasin sen vasta sen jälkeen kun olin kaikki sivut siirtänyt muuten olisin naputtanut nekin kohdilleen saman tien.

LainaaHelpostihan tuo siirtyminen uudelle VPS:lle sitten loppujen lopuksi meni mutta olihan weatherc tehnyt hyvän pohjatyön.

Helppoa se oli kyllä täälläkin päässä, sivut siirtyi (sisä)verkkoa pitkin zippinä paikasta A paikkaan B parissa sekunnissa, ei tarvinnut kun purata zippi oikeaan paikkaan ja muuttaa tiedostojen omistajuus/käyttäjä oikeaksi (Linukathan ovat tarkkoja sen tuon suhteen, väärä omistaja/käyttäjä ja ehep et pääse käsiksi niihin paitsi rootilla).
Eniten aikaa tuossa meni kun naputteli "uudet sivut" tuohon hallintapaneeliin DNS:ä varten.  :)

weatherc

On kyllä aika tehokasta tuo GFS:en teko Linukalla, omalla windows-konella kun tein niitä se kesti abouttirallaa 1.5 tuntia tehdä tuo setti, mutta nyt kun VPS:llä ei kestä kun puolisen tuntia. :)

Tosin silläkin voi olla osuutta asiaan että VPS:llä on "pikkasen" parempi putki tuohon netin suuntaan kun omalla purkilla  ;D

jamo

Liminka ja Vihanti/Lumijärvi laitettu uuteen kotiin. Viiveellä dns:t seurailee perässä.

jamo

meteorologi

NWN:n userarea-toiminnot eivät pelaa: herjaa 404:sta.