Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2010

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, maanantai, 01.03.2010, 14:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tito

Viime yönä tuli lähes kymmenen senttiä pumpulilunta joka päivän aurinkopaisteessa osin haihtui ja tiivistyi. Tosi nätti ja aika vähätuulinen päivä ollut tänään. Ensi yöksi ja huomiseksi luvassa taas lisää lunta.

weatherc

Takapakkia ottaa kevät taas, lunta tulee ihan mukavasti. Tähän mennessä tullut 3-5 senttiä, kokonais-syvyys pääsi taas 35 sentin paremmalle puolelle.

Snowi

Itsekin olen seuraillut tuota lumisadealuetta ja näyttäisi lumisade olevan siellä lounaisrannikolla paikoin erittäin rajua. Tällä hetkellä on siinä ja siinä, että osuuko tänne Klaukkalaan asti. Menee aivan hipoen tuosta vierestä ja todennäköisesti sateet (jos niitä edes tulee) jäävät erittäin vähäisiksi.

Leksa

No täällä itäisessä suomessa ja suurimmassa osassa suomea, lukuunottamatta luonais-etelä osaa suomea on kylläkin ollut mahtava keväinen päivä (niinkuin tuo NOAA 18 iltapäiväinen kuvakin näyttää), vaikkakin aamulla seitsemän aikaan pakkanen käväissyt -20 asteessa, mutta nyt (klo16) näyttää lukemaa -6,3 :) Eikös se ole hyväkin että edes kerran 20:ssä vuodessa siellä etelä/lounais suomessakin kunnon talvi ;D

weatherc

LainaaEikös se ole hyväkin että edes kerran 20:ssä vuodessa siellä etelä/lounais suomessakin kunnon talvi
Tuosta olen täysin samaa mieltä. Kerrankin kunnon talvi, ei sitä loskamoskaa kukaan jaksa. Tälläisia ne sais aina olla.  :)

Tulipa sitä ihan kiitettävästi, nyt alkaa vissiin heikentymään tältä erää. Päästiinpä taas 40 senttiin käväisemään syvyydessä.

Jussa

Aamusella -35 mm. Rovaniemen Apukassa. Eikä näytä kovin keväiseltä nuo ennusteetkaan. Huhtikuulle jatkuisi kylmät ainakin.

http://fmi.fi/saa/tilastot_186.html

weatherc

Luin tuossa äsken Turun Sanomista että routaa olisi paikoin Turun seudulla jopa 1.5 m ja mm. Turun vesilaitos odottaa paukkeen alkavan putkissa kunhan routa alkaa sulaa. (Ehkäpä se suruisan kuuluisa Myllysiltakin pysyy ylhäällä roudan ja jään avulla?? ;))

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Leksa - tiistai, 16.03.2010, 16:12
Eikös se ole hyväkin että edes kerran 20:ssä vuodessa siellä etelä/lounais suomessakin kunnon talvi ;D

Taisin jostain lukea, että vastaavantyyppinen talvi koettiin Helsingissä viimeksi joskus 1970-luvulla. Väitteessä voi olla totuutta paljonkin, sillä ainakaan itselläni on muistikuvia kunnon lumisesta talvesta jostain 1980-luvun suunnalta.

Olen kyllä tosin havainnut jo jonkinasteista kyllästymistä kanssaihmisissä tätä talvea kohtaan, sillä sellaisia kommentteja, kuten "saisi nyt nämä lumisateet jo loppua" tai "voisi tämä lumi jo sulaa" on esitetty. Huolta kovasti kannetaan myös työpaikkani kalastusta harrastavassa porukassa siitä, ehtivätkö Saaristomeri ja Ahvenanmeri luopua jääpeitteestään ennen Huhtikuun loppua tai että ehtiikö tällainen lumimassa sulaa pois edes Juhannuksena. Vähäluminen talvi on tehnyt joistakin ihmisistä perin kärsimättömiä, mitä tulee kevään odotukseen. :)

Itse näen paljon hyvää tässä talvessa, vaikka jonkinlaisia ongelmiakin on ollut, kuten parkkipaikkojen vähyys. Ainoa toiveeni olisi, että yöaikaan ja aamusta ei olisi niin kylmä (tänäkin aamuna mitattiin kylmimmillään -15,6°C). Aurinko osaa kyllä lämmittää jo selvästi, sahaten Suomen eteläosassa aamun lämpötilasta kymmenen astetta pois, joten kevään vähäisiä merkkejä on jo.

Päivä on jo selvästi pidentynyt. Kello 06:30 aikoihin on jo huomattavan valoisaa. Ensi viikollakin kääntyvät kellot kesäaikaan, joten kyllä se kevät sieltä tiensä tänne vielä raivaa. Pitää vain jaksaa odottaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

LainaaTaisin jostain lukea, että vastaavantyyppinen talvi koettiin Helsingissä viimeksi joskus 1970-luvulla. Väitteessä voi olla totuutta paljonkin, sillä ainakaan itselläni on muistikuvia kunnon lumisesta talvesta jostain 1980-luvun suunnalta.

Mulla tulee mieleen joskus 1980-luvun loppupuolta jolloin olin alasteella ja asuin Korppoossa. Siinä koulussa kun yläaste oli yhdistetty toisen kunnan (saaren) Houtskarin kanssa (on sitä edelleen) ja he eivät tulleet kouluun pariin viikkoon koska lauttamatka kesti yli 3 tuntia per suunta kun normaalisti 25-30 min.
Silloin oli myös siellä saaristossa alle -30 lukemia oikeen roppakaupalla.
Kyseisellä lauttavälillä on tänäkin talvena ollut ongelmia, avovedella 20 min matkaan on erikoisharvennetussa talviaikataulussa tänä talvena varattu aikaa 60 min eikä sekään kuulemma ole tahdonnut riittää. Ongelmana sillä välillä on että se ristee Turku-Maarianhamina laivaväylän kanssa ja siten jokainen paatti kun menee ohi sekoittaa jäät uuteen uskoon.

weatherc

#29
Luin aika mielenkiintoisen jutun yr.no:sta. Norjassa on joitakin "kesälaskettelukeskuksia", eli ne avataan vasta keväällä ja ovat auki niin kauan kun lunta riittää. Tämä siksi että sitä lunta on todella paljon eikä tietä ym. pystytä pitämään muuten auki. Norjassahan on myös ihan "normaaleja" teitä jota suljetaan talveksi ja kaivetaan esiin keväämmällä metristen kinosten alta.
Kuitenkin tätä kyseistä keskusta, joka sijaitsee 1200 m korkeudessa, ollaan nyt kaivamassa esiin ja suunniteltu avaamiskohta on vappu. Mutta, lunta on tänä vuonna harvinaisen vähän, vain 8-9 metriä kun yleensä se kaivetan esiin noin 15-16 metrin kinoksista.  :o
Eipä hätiä, keskuksen mukaan lunta pitäisi riittää ainakin kesäkuun loppuun asti ja jos pakkaset jatkuvat sitä voidaan tehdä lisää lumitykeillä  ::)

Liitteenä kuva jossa tietä keskukeen aurataan auki.  ::)