Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

MySQL

Aloittaja jamo, tiistai, 05.01.2010, 15:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jamo

Taitaa täälläkin olla kyseisen ohjelmiston käyttäjiä, joten:

http://www.helpmysql.org/fi/theissue/customerspaythebill

jamo

yka

Lainaus käyttäjältä: jamo - tiistai, 05.01.2010, 15:51
Taitaa täälläkin olla kyseisen ohjelmiston käyttäjiä, joten:

http://www.helpmysql.org/fi/theissue/customerspaythebill

jamo

Panin minäkin nimeni tuohon adressiin. Olen kyllä sitä mieltä, että paras tulos ohjelmistonkehityksessä saadaan, kun käyttäjiltä peritään maksu, jonka on tarkoitus kattaa myös vastainen kehitys. MySQL on kuitenkin jo suhteellisen pitkään ollut maksuton ja eräässä mielessä "yhteistä omaisuutta". Vaikka sen kehittäminen onkin nykyisen omistajan aikana ollut olematonta, on se kuitenkin saavuttanut, ilmeisesti juuri maksuttomuuden seurauksena, niin suuren suosion, että muut tietokantaratkaisut kulkevat selvästi perässä. Ehdoton suosikkini Access kulkee pahoin jäljessä ainakin tietokantojen nettikäyttöä ajatellen.
Vaikka kritiikkini maksuttomia ratkaisuja kohtaan onkin varsin voimakas, totean että aktiivikäytössäni on 3 Linux-konetta, 4 Windows-konetta ja mahtuu sekaan yksi hieman vanhempi Maccikin. Mutta en minä mikään Linuxin ihailija ole.
yka

J.Jäntti

Nimi lähti addressiin, että heilahti.

Tämä tilanne oli muistaakseni joskus aiemminkin tapetilla, olisikohan ollut silloin, kun MySQL AB teki jotain muutoksia toimintaansa ja muutokset vaikuttivat MySQL:n jakeluun, mutta silloin se herätti kovan protestiäänen ohjelmistokehittäjiltä ja MySQL erotettiin kahteen leiriin: Community ja Enterprise Editioneihin. Yhteisön voimin kehittetty Community Edition on se, joka on se ilmainen versio. Enterprise Edition taitaa olla jotenkin enemmän viilattu ja räätälöity kokonaisuus, johon kuuluu tuki.

Nyt, kun Oracle kuolaa Sunia itselleen, on tilanne huonompi, sillä ilmeisesti kauhukuvat koko MySQL:n tuhoutumisesta alkavat olemaan enemmän, kuin lähellä toteutumista.

MySQL Community Edition on ollut ilmainen niin pitkään, kuin vain kykenen muistamaan. Tutustuin tähän tietokantamoottoriin itse vasta, kun Kannelmäki Weather Center muuttui FinWX-nimelle ja halusin saada koko yhteisöä ja sääharrastusta aloittelevia palvelevan foorumin toimintaan ja Foorumi vaatii jonkinlaisen tietokannan toimiakseen. Koska koko järjestelmän tulee maksaa mahdollisimman vähän, mutta toimia riittävän hyvin, MySQL oli helppo valinta.

Minun näkemykseni on se, että jos MySQL muuttuu maksulliseksi, porukka tulee pitämään kiinni niistä versioista, jotka ovat viimeisiä ennen maksulliseksi muuttumistaan. Se ei kuitenkaan riitä: Jossain vaiheessa on täysin mahdollista, että jonkinlainen tietoturva-aukko tai muu vastaava haavoittuvuus löytyy ohjelmasta, joka saattaa tietää kyseisen ohjelmaversion käytöstä luopumista. Maksullisuus tulisi myös tarkoittamaan kustannusten nousua esim. webhotellien osalta. Tämän nousun taas maksavat asiakkaat, joilla MySQL kuuluu hostauspakettiin.

MySQL:n katoaminen taas on sellainen, jonka lyhytaikainen vaikutus on sama, kuin maksulliseksi muuttumisella, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Sen sijaan pitkäaikaiset vaikutukset ovat vaikeasti arvioitavissa. Varmaa on kuitenkin se, että monen sivuston kehitys tulee jossain kohtaa vaikeutumaan, hidastumaan tai jopa loppumaan kokonaan.

Lainaus käyttäjältä: yka - tiistai, 05.01.2010, 17:49
MySQL on kuitenkin jo suhteellisen pitkään ollut maksuton ja eräässä mielessä "yhteistä omaisuutta". Vaikka sen kehittäminen onkin nykyisen omistajan aikana ollut olematonta, on se kuitenkin saavuttanut, ilmeisesti juuri maksuttomuuden seurauksena, niin suuren suosion, että muut tietokantaratkaisut kulkevat selvästi perässä.

Ihan noin yksiselitteinen ei tuo kehitysasia ole. MySQL:n 4.x- ja 5.x-versiot on ohjelmistoina todennäköisesti saavuttaneet tietyn, "valmiin" ohjelmiston asteen, joten sen vauhdikas kehittäminen on vähitellen laantunut lähinnä havaittujen vikojen korjaamiseen ja pienehköön optimointiin.

Jos haluaa käyttää SQL-kieltä tietokantamoottorin komenteluun, on käytännössä olemassa vain kaksi vaihtoehtoa: MySQL tai Microsoft SQL. Jälkimmäinen maksaa hehtaarikaupalla mansikoita, jos tarvitsee enemmän vääntöä, joten jos valintana on taloudellisuus, ei vaihtoehtoja ole, kuin MySQL, joka pyyhkii pöytää Microsoft SQL Server Express:llä. Oma näkemykseni on se, että Oracle haluaa integroida MySQL:n itseensä juuri Microsoftin takia, jotta pysyisi tietokantapuolella edes vähän Microsoftin perässä.

Lainaus käyttäjältä: yka - tiistai, 05.01.2010, 17:49
Ehdoton suosikkini Access kulkee pahoin jäljessä ainakin tietokantojen nettikäyttöä ajatellen.

Access onkin ollut aina lähinnä paikalliseen tietokantakäyttöön paremmin istuva, mutta yhtälailla maksullinen ja tulee tiettävästi vain Office-paketin kylkiäisenä. Nettikäyttöön se ei sovellu siksi, että Access ei ole relaatiotietokantaa nähnytkään ja koska sillä on jo olemassa sekä relaatio-osuuden, että nettikäyttöön soveltuva kokonaisuus: Microsoft SQL Server.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------