Uutiset:

22.03.2025
FinWX:n ja Ilmatieteen laitoksen välinen säädatan vastaanottopilotti on päättynyt

Säädataa siirtävä datasilta ajettiin alas 22.03.2025 kello 02:00. (22.03.2025, 00:00 UTC).

Ilmatieteen laitoksen terveiset asian tiimoilta voitte lukea täältä.

Main Menu

FinWX:n Joulukuun tilastot

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 02.01.2010, 19:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Vuosi ja vuosikymmen on nyt vaihtunut ja tilastot taas valmiina. Tässä tarjolla FinWX:n Joulukuun kävijästatistiikka.

FOORUMISTATISTIIKKA

Foorumin statistiikka Joulukuun osalta on seuraavan näköinen (Ennätys, jos on, esiintyy lihavoituna):

  • 57 uutta keskusteluketjua (80 vähemmän verrattuna Marraskuuhun 2009)
  • 589 viestiketjuviestiä (292 enemmän verrattuna Marraskuuhun 2009)
  • 4 uutta jäsentä (1 enemmän verrattuna Marraskuuhun 2009)
  • 20 yhtäaikaista käyttäjää Foorumilla (1 enemmän verrattuna Marraskuuhun 2009)
  • 80858 sivulatausta (7150 enemmän verrattuna Marraskuuhun 2009)

Keskusteluketju- ja viestiketjuviestien tilastoja vääristävät vielä tämän kuukauden osalta Marraskuussa läpi päässyt spammeribotti, joka automaattina oli onnistunut puskemaan Foorumiin roskaviestejään. Muutoksia on tehty ja filttereitä asetettu sittemmin ja spammereiden läpipääsy on sen aikaansaannoksena loppunut. Valitettavasti kyseessä on jatkuva "kissa ja hiiri"-leikki, jossa spammibottien kehittäjät pyrkivät murtamaan foorumien rekisteröintisuojan. Suoja on toistaiseksi hyvällä tasolla. Katsotaan, mihin se riittää. Tilastot korjaantuvat kokonaan Tammikuu 2010 kävijätilastossa, joka julkistetaan Helmikuun alussa.

Sivulatauksien lukumääräennätys meni jälleen kerran rikki. Joulukuun aktiivisuus yllätti FinWX:n ylläpidon täysin, sillä odotimme Loka- ja Marraskuun kaltaista hiljaisuutta, mutta voidaan riemulla myöntää olleemme väärässä. Sivulataukset rikkoivat 80 000 latauksen rajan ja viestiketjuviestien määrä oli Foorumin historian toiseksi suurin kuukausitasolla. Joulukuu 2009 pyyhki pöytää Heinäkuulla 2009, ohittaen lukumäärän 43 viestillä, jääden kuitenkin vuoden 2008 Syyskuusta 189 viestillä. Aktiivisuuden taso Foorumilla on noussut todella vauhdikkaasti kuukaudessa, mikä on ollut ainoastaan positiivinen asia. Voimme edelleen katsoa Foorumimme olevan aktiivinen ja yhteisöä hyvin palveleva.

FINWX-SIVUSTON YLEIS-STATISTIIKKA

FinWX-sivustolla käytiin Joulukuussa yhteensä 24861 kertaa. Tämä tekee keskimäärin 801 käyntiä vuorokaudessa.
Marraskuuhun verrattuna kävijöitä oli 5531 enemmän ja keskimääräisellä vuorokausitasolla käyntejä oli 154 enemmän. Aktiivisuuden kasvu, erityisesti Foorumin osalta oli todella yllättävää, mutta voi selittyä myös sen puolesta, että veronpalautukset tai joululahjarahat on haluttu käyttää uuteen harrastukseen, kuten sään tarkkailuun. Tätä voi pitää mahdollisena teoriana, sillä aktiivisuus oli korkeimmillaan kuun alussa (=veronpalautukset), keskivaiheilla (=palkat ja jouluostokset) ja lopussa (=joululahjojen käyttöönotto). Todellisuus voi toki olla toinen, mutta allekirjoittanut pitää tätä erittäin mahdollisena.

TIETOLIIKENNESTATISTIIKKA

Liikennettä FinWX:n serveriltä generoitiin Joulukuussa 6,89 Gigatavua ja ulkoisella kuvapankilla liikennettä generoitui 0,42 Gigatavua. Kuukauden yhteisliikenne FinWX:ltä oli siten 7,31 Gigatavua.
Kuten Marraskuussakin, serveripuolen liikenne pysyi melko vakaana. Kuvapankin liikenne kasvoi todennäköisesti vähän Pohjanlahdella ja Itämeren pohjoisosissa havaittujen salamoiden vuoksi. Marraskuuhun verraten liikenne serverillä lisääntyi 0,65 Gigatavua ja kuvapankilla vastaavasti 0,18 Gigatavua.
Kokonaisliikenne FinWX:llä kasvoi 0,83 Gigatavua, joka on käytännössä katsottuna määrällisesti paluu Lokakuun aikaiseen liikennemäärään.

Joulukuussa nähtiin tietoliikenteessä Foorumin vauhdin kiristyminen ja kirintä kohti kärkeä, joka ei ihan riittänyt kuitenkaan. FinWX-asema Salla-96 jatkoi edelleen kärjessä tietoliikenteellisesti ja voitti Foorumin 0,17 Gigatavun (tarkemmin, 171 Megatavun) kaulalla ja 2,49% erolla. Foorumin kiristä kertoo osumien määrä, jossa Foorumi repäisi yli 94 000 osuman ja siten lähes 11% kaulan Naruskan sääihmeeseen.

RANKING-LISTAT

Kymmenen suosituinta FinWX-asemaa Joulukuussa olivat:

1. FinWX Salla-96 (Naruska)
------------------------------------------
2. FinWX Kärsämäki-71 (Alaranta)
3. FinWX Helsinki-42 (Kannelmäki)
------------------------------------------
4. FinWX Karjalohja-12 (Nummijärvi)
5. FinWX Sonkajärvi-34 (Sukeva)
6. FinWX Liminka-90 (Lintupuisto)
7. FinWX Tampere-42 (Epilänharju)
8. FinWX Kitee-43 (Puhos)
9. FinWX Lohja-70A (Virkkala/Kittfall)
10. FinWX Helsinki-97 (Mellunkylä)
------------------------------------------

Joulukuun tilastossa oli muutoksia jälleen. Pronssisijalla kukkoillut Karjalohja-12 tönäistiin mitalisijoilta neljänneksi ja paikan otti jälleen FinWX Helsinki-42. FinWX Sonkajärvi-34 jatkaa yhä kovassa nosteessa ja nousi Joulukuussa sijalta 8, sijalle 5. Nousullaan Sonkajärven sääasema kilkkasi Limingan aseman pykälää alemmaksi ja Liminka joutuu nyt taisteluun 10. siljalta 7. nousseen Tampereen aseman kanssa.

Merkittävin saavutus on ehdottomasti Joulukuussa säätietolähetyksensä aloittanut FinWX Kitee-43, joka pukkasi FinWX Kouvola-36:n listan ulkopuolelle ja vie nyt 8. sijan sääasemilla.


Referrer-puolella tilanne näytti tällaiselta kymmenen parhaan listalla:

1. Suorat pyynnöt (Direct Request)
------------------------------------------
2. http://www.google.fi/search
3. http://ig.gmodules.com/gadgets/ifr
------------------------------------------
4. http://www.ukkostutkat.fi/conf/cams.php
5. http://www.google.fi/url
6. http://www.google.com/search
7. http://www.ukkostutkat.fi/index.php
8. http://74.125.77.132/search
9. http://www.karsamakinen.fi
10. http://aimtrust.com/aim/r/60008
------------------------------------------

Suorat sivupyynnöt ilman hakukonetta (Direct Request) on edelleen kärjessä, mutta prosentteja menettäneenä. Saapuneista pyynnöistä noin joka toinen oli suora sivupyyntö (50,95%). Kolmen parhaan joukko pysyi samana, mutta sääuutuus ukkostutkat.fi alkaa saamaan jalansijaa, pudottaen nyt jopa Googlen englanninkielisen haun kahden saman domainin eri osoitteen puristuksiin. Pari kuukautta kestänyt taistelu kymmenennestä tilasta Naruskan sääaseman etusivun ja Nordic Weather Networkin välillä päättyi ukkostutkat.fi-sivuston referrerin saapumisen myötä kompromissiin, jossa molemmat osapuolet putosivat listalta. Kummallisimmista referrereistä on ehdottomasti kymmenettä sijaa pitävä aimtrust.com. FinWX:n ylläpidolla ei ole vähäisintäkään käsitystä siitä, miksi FinWX:n sivuille on ollut läpikulkuliikenne tuolta, sillä me olemme voittoa tavoittelematon verkkoyhteisö, jolla ei ole mitään tarjottavaa sijoittajille.

Top-10:n ulkopuolelta mainitsemisen arvoisia asioita ovat mm.

  • Sijalla 11: Pekan muistiinpanot-sivusto; Jaoteltu linkkilista, josta löytyy linkki FinWX:n Helsinki-42 -sääaseman sivulle
  • Sijalla 88: Suomi24-keskustelupalstalla esitetty kysely USB-kytkentäisistä lämpötila-antureista. Siellä esiintyy linkki FinWX:n Foorumiin, weatherc:n kirjoittamaan 1-wire-laitteita käsittelevään informaatioviestiketjuun. Finnish Lightning Center:n Foorumilla oleva viestiketju, josta löytyy linkki FinWX:n sivuille.
FinWX:n ylläpito kiittää kaikkia niitä ystävällisiä ihmisiä, jotka ovat linkittäneet tämän sivuston omalle tai toiselle sivustolle ja niitä, jotka näiden kautta ovat sivustolle saapuneet.

FinWX löytyi hakukoneilta Joulukuussa 158 kertaa erilaisella hakusanalla. Kymmenen eniten osumia tuottanutta hakusanaa olivat:

1. meteoscan w160
------------------------------------------
2. finwx
3. lumikartta
------------------------------------------
4. naruska sääasema
5. sääasema clas ohlson
6. meteoscan sääasema
7. ws 2350
8. sääasemat suomessa
9. %[hourly_rates_of_change]outdoor_relative_pressure_trend% ei toimi wuhussa
10. sademittarin lämmitys
------------------------------------------

Kärkeen tuli täysin uusi hakusana ja ehkäpä joulunajan kysytyin sääasemamalli, sillä tuolla tavalla kyseistä sääasemaa ei ole täältä aiemmin haettu.
Lumikartta on nyt myös kuumaa tavaraa. FinWX:n sivustolle tuota hakusanaa käyttäen tultiin nyt kolmanneksi eniten kaikista hakusanoista. lumikartta-hakusana nousi Marraskuun kuudennelta sijalta pronssille vauhdilla, eikä ihme, sillä lunta on enemmän Suomen eteläosissa kuin pitkään aikaan, joten lumen syvyystiedot ovat varmasti kysyttyä tietoa.

Joulukuun kummallisimman hakusanan titteli menee hakusanalle "silmanpainelukemat".
Ilmanpainelukemia täältä kyllä löytyy 25 mukana olevan sääaseman voimin, mutta en tiedä, miten jokin hakukone on onnistunut saamaan listoille FinWX:n tällaisella hakusanalla. Sen täytyy olla jotain korkeampaa, algoritmipohjaista hakukonelogiikkaa, joka ylittää ihmisen käsityskyvyn. ;D

Selaimet, joilla FinWX:n sivuilla oltiin käyty Joulukuussa, olivat:

1. Mozilla Firefox (44,44%)
------------------------------------------
2. Internet Explorer (23,31%)
3. Safari (4,51%)
------------------------------------------
4. Opera (3,15%)
5. Konqueror (0,09%)
6. Avant (0,06%)
7. Mozilla/Debian Iceweasel (0,03%)
8. K-Meleon (0,01%)
9. SeaMonkey (0,01%)
------------------------------------------
10. Netscape (0,01%)

Joulukuun osalta muutokset tapahtuivat pronssisijalta alaspäin. Joulukuussa Safari vei voiton Operasta 1,36% erolla.
Kummia tapahtui taas viimeisillä sivuilla. Camino katosi listalta kokonaan (sitä ei ollut agents-listalla lainkaan) ja Caminon paikan vei Iceweasel. Konqueror ja Avant kirivät sijoille 5 ja 6 kukin.

Google Chrome on edelleen kuriositetti. Vaikka se on laitettu listoille, se ei ainakaan Joulukuun tilastossa ollut lainkaan. Joko Chromea ei kukaan FinWX:n sivulla käytä, se jää havainnoimatta pohjautuen sen jättämään User Agent-tietoon tai se tulkitaan joksikin toiseksi selaimeksi.

KUUKAUDEN YHTEENVETO

Joulukuussa tapahtui jossain määrin odottamaton aktiviteetin lisääntyminen ainakin Foorumin puolella. Isoimmaksi ja miellyttävimmäksi yllätykseksi voidaan kuvailla Foorumin sivujen latausennätystä, joka saavutti uuden rajapyykin. Tiedonsiirron suhteen pysyttiin suunnilleen kahden aikaisemman kuukauden luvuissa, vaikkakin liikennemäärän kasvua oli havaittavissa. Sivusto ja Foorumi ovat lunastaneet paikkansa yksityisten sääasemien omistajien keskuudessa ja kävijämäärät puhuvat tämän trendin olevan yhä nousujohteinen.

Jos teillä ilmenee kävijätilastosta kommentoitavaa tai kysyttävää, voitte vapaasti niitä laittee tähän viestiketjuun.
FinWX:n kävijätilasto tulee seuraavan kerran Helmikuun alussa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2025
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2025
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2025; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Hienoa että sama suunta ollut FinWx:llä kun wx-VPS:lläkin eli ylöspäin ;D

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 02.01.2010, 19:29
Hienoa että sama suunta ollut FinWx:llä kun wx-VPS:lläkin eli ylöspäin ;D

Uskon, että nousun takana on NWN:n/ukkostutkat.fi-sivuston ja FinWX:n välinen yhteistyö. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2025
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2025
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2025; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Vähän kyllä erikoista että Google Chrome ei ole listoille.
Itse en sitä käytä tässä pääkoneessa eikä sitä edes ole tähän asennettu, mutta keveytensä ansiosta käytän sitä miniläppärissä. Eikä ole kyllä ollut mitään valittamista ja todella hyvä selain on ollut.
Jos katsoo suosituimpia selaimia maailmassa niin Chrome on nykyään kolmanneksi suosituin nettiselain IE:n ja Firefoxin jälkeen. Myös Suomessa Chrome on tällä hetkellä viidenneksi suosituin selain ja parin kolmen kuukauden päästä kolmanneksi suosituin, joten uskoisin että tilastoissa on jokin tilastovirhe. Olisi erittäin epätodennäköistä että kukaan ei olisi käynyt FinWX:n sivuilla Chrome selaimella.