Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2009-2010

Aloittaja Jussa, lauantai, 10.10.2009, 21:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Sieltä se tulee.
FMI Testbedissä näkyvät ensimmäiset merkit lumesta. Vielä ollaan asteikon alimmassa päässä ja aivan lounaisreunalla Viron puolella, Pakrista länteen Itämerellä.
YR.no:n ennuste näyttää, että satamaan alkaisi noin kello 04. Jos haluaa lähteä liikenteeseen niin ennusteen mukaan lumisade hellittää noin kello 09.
Länteen päin matkaaville keli on epäsuotuisa, sillä sade jatkuu siellä vielä tuohonkin aikaan.

EDIT: Ennustekin muuttui vuorokauden vaihtuessa. Nyt lunta alkaa satamaan rannikolla jo kello 02 alkaen ja lumentulo lakkaisi hetkiseksi kello 10 jälkeen.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Sanni

Huomenia!

Fmi:n tutkakuvan mukaan itään päin ajaessa on suhteellisen turvallista kelin kannalta kun ei ennusteiden mukaan pahimmat sateet juuri sinne yllätä klo 12-16 välisenä aikana.

Ja kuka hitto toi bemarikuski oli?! Tollasille törttöilijöille luu kouraan ja takaisin autokouluun! Toivon todellakin että kaikki matkaajat selviää kelistä ilman pahempia vaurioita. Olin itse ketjukolarissa jouluaattona 2004, johtui siitä kun aurinko häikäisi pahasti silmiä eikä kuski ehtinyt reagoida autoletkaan ajoissa. Sellaista sattuu. Kenellekään ei käynyt pahempaa, mutta muistan kyllä ikuisesti turvavyön rannut kaulalla, kipeän rintakehän (turvavyö lukittui kuten piti) ja muut pienemmät vauriot. Ei ollut hauskaa käydä ensiavussa jouluaattona mutta onneksi pääsin kotio joulunviettoon. Toivottavasti mahdollisista onnettomuuksista selvitään säikähdyksellä! Joillekin tämä päivä on viimeinen...

Mutta se siitä surkuttelusta. Lunta näyttää mukavasti tulevan ja kun vielä suojan puolella ollaan, taitaa olla aika värkätä lumiukko tai lumilinna tyttären kanssa! =) Anteeksi jos off-topic ärsyttää teitä =D

weatherc

Plussalle meni että kolisi, +0.8 ja toistaiseksi noususuunnassa  :(

Ei mitään kauheeta lumikaaosta tuonut ainakaan tänne, 8 senttiä tuli lisää, mutta kivan lumiset ovat maisemat kun puissakin (toistaiseksi) paksusti lunta :)

Iltainen sade on ainakin FMI:n animaatioennusteen mukaan koukkaamassa melkein kokonaan Venäjän puolelta.

Snowi

Joo kyllä se hitusen plussan puolelle sitten meni täälläkin ja äsken satoi tommoista veden sekaista lunta.
Lunta ei mitenkään ihan hirveästi satanut yön aikana, 4.50cm. Tällä hetkellä kuitenkin 19cm lunta eli todella talviset olosuhteet.
Lunta ei tämän pienen plussakelin ansiosta kerkeä sulamaan juuri ollenkaan, iltapäivällä ollaan taas miinuksen puolella ja jouluaaton jälkeen tulee taas kylmiä kelejä.

Joo tällä hetkellä näyttää siltä että tuo toinen sadealue menee venäjän puolelta ja ripottelee tänne etelään vain sentin pari lunta. Eilen oli mahdollisuus että sieltä olisi tullut paljonkin lunta, mutta näillä näkymin kiertää idästä ja vain aivan itäinen suomi saa kunnolla lunta illallakin.

Sanni

Mä katsoin kanssa samaa että ei illalla kovin paljoa lunta tule. Kerrankin tuli oikea talvi! Ulkona on kyllä tällä hetkellä niin liukasta että kannattaa melkein lähteä luistimet jalassa  ;D Ajatella vielä illalla jahka vedensekainen lumi jäätyy maassa... hasta la vista pystyssä pysymiselle. Täällä tuli äskön ainakin vettä, mutta oli hassua kun lumet ei oo yhtään sulaneet.

weatherc

Täällä ei oltu plussalla kun 2.5 tuntia, nyt ollaan taas tukevasti 2.5 astetta pakkasella  ;D

Aika torsoksi kyllä se pyry jäi oikeastaan, mutta eihän se ole ensimmäinen kerta kun ensin toitotetaan päivätolkullä ja sitten tulee vaan vähän. Sitä tuli täällä aamulla ihan kiitettävästi mutta sadealue oli oikeastaan aika kapea mitä Testbedistä katseli ja liikkusikin aika vauhdilla.

Sinänsä ehkä hyvä että käy nollassa pyörähtämässä koska ainakin täällä oli tie sula ja ajokaistalta paljas, eli olivat saaneet aurattua sekä sen verran suolaa että suli jäät pois, ei kuitenkaan lillunut suolavedessä tuo 110-tie vaan oli oikeastaan hyvä ajaa. Tosin se voi sitten taas jäätyä jos riittävän kylmäksi vetää.

Sanni

Täällä on koko ajan ollut aurausautoja liikenteessä ja tiet oli täällä loskan peitossa. Saas nähdä miltä Vanha Lahdentie näyttää. Odotin itsekin muuten myräkästä paljon pahempaa kuin miltä aamulla näytti. Olihan tuo pyry tiheä vielä klo 8 aamulla mutta lakkasi aika äkkiä.

Jussa

Kappas, tänne oli yön aikana kansa tullut uutta lunta joku 7cm. Sääennusteet ei mitään sateesta tänne kertoneet, ja noita tutkia kun katsoo, niin ei täällä olisi pitänyt edes sataa, mistä lie sitten lumen satanut ;D Länsilapissa tänäaamuna pakkasta ollut paikoin lähes -30 astetta, aika nopeita vaihteluita kyllä. Sään seljetessä ja tuulen tyyntyessä pakkanen näyttää kiristyvän nyt todella vauhdilla, kuulutaan vissiin vielä arktiseen ilmamassaan.
Etelässäkin ollaan selvitty ilmeisesti ilman isompia vahinkoja, hyvä niin :) Onneksi tämä ei ollut se talven ihka ensimmäinen pyry, ihmiset ehti jo vähän tottua lumiseen ajorataan.

Kävin eilen sahailee järvestä jääkuutioita ja ladoin niitä päällekkäin torniksi, jokaiseen kuutioon tein 5 tuuman jääkairalla kolon missä voi polttaa kynttilää. Tuli ihan hauskan näköisiä patsaita :) Harvoin on viimevuosina tähän aikaan noin vahva(vajaa 40cm) jää ollut mitä nyt. Nyt ei olekkaan lunta jäänpäällä paljoa suojana, että pakkaset pääsee puremaan kunnolla. Viimevuodenvaihteessa meni kolmella pyöräytyksellä jäästä kaira läpi, ei olisi paljoa kuutioita sahailtu.

Sanni

Nyt olis unelmailma olla ulkona tekemässä lumiukkoja mutku ei ehi :D
Mäkin muuten haluan tollasia jääpatsaita! Joskus pentuina jäädytettiin ulkona vesiämpärillisiä joihin sitten sulatettiin reikä. Saatiin lumilyhty siitä. Kuhmossa, jossa suurimman osan lapsuuttani elin, oli tämän tästä -20 - -30 asteen pakkanen. Järven rannalla asuttiin ja siellä käytiin aina hiihtämässä. Se järvi oli sen verta pieni meidän kohdalta että jäätyi aika äkkiä tollasissa pakkasissa.



J.Jäntti

Terveiset FinWX Karjalohja-12:lta.
Turunväylällä vastaan tuli aura- ja suola-autoja ja rapaa lensi tuulilasiin oikein urakalla.
Tien huolto tuntui loppuvan kuin seinään Lohjan rampin jälkeen ja koko matka Sammatti/Karjalohja-liittymään oli tien ohituskaista kaikkea muuta, kuin turvallisen näköistä. Loput 17 kilometriä rampista vielä vähemmän ja sai kyllä olla tarkkana koko matkan ettei auto lähde lapasista. Suoranaista vaaraa siihen ei ollut, mutta riskejä piti välttää viimeiseen saakka.

Noita naulapäitä näytti riittävän tuolla Turunväylällä muutoinkin. Rajoitukset olivat laskettu 80km/h mutta silti ohituskaistalta ampui oman auton ohi muutama ylikiireinen kaveri sen verran kovaa ohi, että kyllä siinä sakkorajaa hätyyteltiin melko vauhdikkaasti.

Helsingin Kannelmäessä lämpötila laskee ja on pian pakkasella, arviolta seuraavan parin tunnin sisään. Sen verran pitkään lämpötila on ollut nollan yläpuolella, että lumi on alkanut sulamaan sademittarin päällä, koska sadetta on rekisteröitynyt. Lumentulo aamulla sotki kosteusmittauksen sääasemalla täydellisesti, kun tuuli painoi lumen säteilysuojan sisälle. Kosteusmittari antoi ensin eksoottisia kosteuslukemia ja lopulta anturi meni oikosulkuun ja säämittausohjelma hylkäsi kaikki saadut datat väärinä.

Luvassa on melkoinen pääkallokeli kaikkiin niihin paikkoihin, jossa lumi on ehtinyt sulamaan, jota ei ole suolattu ja jossa pakkanen on alkanut kiristymään.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 23.12.2009, 15:31
Aika torsoksi kyllä se pyry jäi oikeastaan, mutta eihän se ole ensimmäinen kerta kun ensin toitotetaan päivätolkullä ja sitten tulee vaan vähän. Sitä tuli täällä aamulla ihan kiitettävästi mutta sadealue oli oikeastaan aika kapea mitä Testbedistä katseli ja liikkusikin aika vauhdilla.

Ennusteen mukaan tuo toinen sadealue menee yhä kauemmaksi Venäjälle sitä mukaa kun tuo ennuste päivittyy. Se on sinällään hyväkin asia, koska inhottavaahan se olisi ajella taas Jouluaattona takaisin Pääkaupunkiseudulle sellaisessa myräkässä ettei eteensä näe.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------