Kirjoittaja Aihe: Dedi 2020  (Luettu 537 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa weatherc

  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 8794
Vs: Dedi 2020
« Vastaus #10 : Lauantai, 23.05.2020, 18:56 »
Entäs miten homma meni?
Pakko sanoa että yllättävän kivuttomasti  :)

Proxmoxin päivitys 4 => 6 oli just sitä mitä Proxmoxin foorumilla sanottiin, purkkiin sisään kutonen ja KVM:ien palautus nelosen backupista ja se oli sen osalta just siinä. Käyntiin lähtivät ilman mitään murinaa.

Myös fyysisen palvelimen siirto/vaihto meni out-of-the box. Eli käytännössä, uusi purkki on ensin tilapäisessä paikassa, tilapäisellä IP:llä, kun olet valmis niin vanhan tilalle vaihdetaan tuo uusi. Näin pysyy vanhan purkin IP:t. Kuten nyt iltapäivällä tehtiin.
Näissä Hetznerin root-purkeissahan on se, ettei niissä ole minkäänlaista softa-tukea, Hetznerille kuuluu vain rauta. Tosin, Hetznerillä on apuna "rescue-system", eli mini-järjestelmä joka bootaantuu purkin muistiin jolla esim pääsee käsiksi filuihin (tai pystyy asentaa käyttiksen yms). Toki valikoimassa löytyy pari pakkobuuttaus-vaihtoehtoa, "Ctrl-alt-del-painallus" sekä että supportin heppu käy buuttaamassa sen kun oikeen jumissa.
Mutta ohje tällaisessa vaihdossa on tyyliin "sinun täytyy muuttaa verkkoasetukset rescuen avulla". Noh, se tarkoittaa käytännössä /etc/network/interfaces sekä /etc/hosts filut. Vanhasta kopsas vaan tarvittavat ip:t ja homma oli siinä.

Poissa weatherc

  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 8794
Vs: Dedi 2020
« Vastaus #11 : Sunnuntai, 24.05.2020, 10:52 »
Entä ne aikasemmin harmaita hiuksia aiheuttaneet ja hitaanlaiset backupit?

Ennen 1h 40 min, nyt 27 min  :)
Tarkoittaa sitä että ne voi vielä paremmin sijoittaa sinne keskellä yötä mitä aikasemmin, eli laitetaan alkamaan klo 03:15.
Niiden kokokin pieneni kun Proxmox 6:ssa uusi pakkaustyyppi.