Kirjoittaja Aihe: Alakaakhan PeetBrosin aika käyvä vähhiin...  (Luettu 314 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Moderaattori
 • *****
 • Viestejä: 1293
  • Naruskan Retkeilymaja
Alakaakhan PeetBrosin aika käyvä vähhiin...
« : Sunnuntai, 15.03.2020, 08:37 »
Ukka Matinpoijjan Teutarimallin PeetBros tuulimittari näytti aamutuimaan nollaa, vaikka vinkka nurkissa viheltää. Kävin alakajaisiks tarkistamassa, että eikait myräkkä ole vieny koko härpäkettä mennessään, mutta onneks ei. Siellä se pyöri vinhaa vauhtia, kuten on lähipäivinä teheny muutenkin.

Olin tunteroisen poissa Venäjän bensamittarilla käynnin ja kuumeen mittaamisen ajan. Siellä nimittäin täti tai setä kattoo lämpökameralla, että lämpötila pyörii sallituissa normilukemissa. Matkalla mietin, että pitää tieten mennä tarkistamaan liitokset, joita on yläpohjassa ainakin yhessä paikassa. On nimittäin noita uusia Henkan suosittelemia heikkovirtajohtoliittimiä viiskytä kipaletta. Ja on vielä niille suunniteltu pihtimallikin.

Noh, ihmeenpoikanen oli tapahtunu. Kotio tultuani näyttäisi lukemia taas pukkaavan. Se riittää mulle toistaiseksi paristakin syystä. Katolle kiipeily on nyt vaarallisimmillaan ja toinen syy on, että on tuolla vuokramökillä yks väliviikko, jonka aikana pitäis saaha saunan panelointi valamiiks.

Niin ja tulevalla viikolla vasta tullee Hollannista ilmeisesti ulukolämpömittari. Sen saavuttua vois ajatella heikkovirtapetrauksia Naruskan Tukikohassa.

Vielä yks pikkuasia, josta sillon tällön raatijossa ja muissakin tiedotusvälineissä olen ollu jottain kuulevinani lähiaiokoina. Korona ylttyy jo Naruskankin kairaan. Lovviisan koulukkaat laitettiin matkustelukieltoon, niin piti pyyhkiä se kohta Tukikohan varrauskirjasta takasi valkoseks...Isompi harmi kuulemma siellä tulijapäässä, meille kelpaa tässä tilanteessa rakennushommille pääsy... ;)

Poissa J.Jäntti

 • Foorumin ylläpitäjä
 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 5222
  • Finland Weather Exchange (FinWX)
Vs: Alakaakhan PeetBrosin aika käyvä vähhiin...
« Vastaus #1 : Keskiviikko, 18.03.2020, 06:49 »
Tuskinpa sentään Ukan kannattaa lähteä miettimään asiaa ihan tuolta kantilta, että olisi aika käymässä vähiin. Tuulimittarikin on kuluva osa ja ilmeisesti magneettirele joka mittarissa kehittää nopeuden määrittelemän pulssin saattoi olla jumiutunut oikosulkuun. Se on mahdollista kun se kuitenkin avaa ja sulkee epätasaiseen tahtiin koko ajan itseään kun kupit siellä pyörivät.

Tuollainen yksittäinen tapaus ei anna aihetta vielä toimenpiteisiin mutta jos se alkaa kenkkuilemaan koko ajan niin uutta tuulimittaria lienee syytä harkita.
Täällä Peet Bros:n mittari on toiminut ihan kiltisti, joskaan tuulimittaria ei ole vielä saatu paikoilleen kun pitäisi kehittää mittarille oma paikka salamatutkamastossa vielä ja sillä ei saisi olla juurikaan massaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: 03.04.2020
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.----
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2020; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------
FinWX Helsinki-71, SDR kanava 1 (EFHK (Helsinki-Vantaa) VOLMET 128.4MHz)
------------------------------------------