Mitä tapahtunut EWN:än sivuille?

Aloittaja arikalli23, tiistai, 18.02.2020, 19:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

arikalli23

Mitä on tapahtunut EWN:än sivuille, kun ihan eri näköiset kuin ennen tai pareminkin sekaiset. https://euweather.eu

Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

einari

Ne ovat astuneet nykyaikaan.. tuota projektia on voinut seurata sieltä ewn sivusto-osiosta ja kertoa melipiteensä asiasta.

Entiseen verrattuna ne ovat helppokäyttöisemmät ja monipuolisemmat..  semmoiset kansanvälisemmät.. tokihan kaikkia ei voi mielyttää koskaan, mutta pienellä harjoittelulla niiden idea avautuu kenelle tahansa..  ;D

weatherc

#2
Riisuttiin pois vähän turhia palkkeja ja saatettiin kartta (siis teknisesti ajateltuna) tälle vuosikymmennelle samalla kun rakennetta viilattiin mobiili ruutua ajatellen (suurin osa liikenteestä tänä päivänä on mobiilia).

Suurin muutos vanhaan on se että nyt voi klikata mistä tahansa kohdasta kartasta (ei siis tarvi osua siihen numeroon) jolloin avautuu näkymä jossa lähimmät asemat sekä klikatun kohdan sääennuste. Näistä asemista pääsee myös suoraan aseman sivulle, ja myös kotisivulle jos asemalla sellaset on.
Asemat eivät enää ole ryhmitetty pws/laitokset/tie vaan ovat tavallaan samanarvoiset joskin kartalla on pws-asemilla etusija.
Karttaan yhdistettiin myös tutkat (sekä BO salamat livenä että sadetutka), tuulitiedot sekä webkamerat. Näitä voi sammutella/laittaa päälle oikean alakulman namiskoista.

arikalli23

Jotenkin pääsi unohtumaan tuo uudistus, kun ei siitä ollut mitään suurempaa ilmoitusta, että minä päivänä se tapahtuu lopullisesti tai en ainakaan ollut huomannut.
Käytän tuota Opera selainta ja ilmeisesti se ei osaa näyttää kaikkia niin kuin pitäisi esim. tuo kartta on ylävalikon päällä ja kaikkea muuta sekavaa mutta ymmärrän, että se kuuluu vähemmän käytettyihin selaimiin vaikka on kyllä hyvä ja turvallinen eikä ole muiden sivustojen kanssa ollut ongelmia. :(
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

weatherc

Operalla tuota ei ole tullut testattua ainakaan vielä, Operan osuus liikenteestä kun alle 1% (jopa M$:än selainten osuus on isompi)...Mutta eiköhän sekin jossain kohtaa tule testatuksi.  :)

weatherc

Se miten kartta "karsii" asemia on säädettävissä. Ideahan on se ettei niitä tulisi päällekkäin vaan että kartta pysyis "siistinä", ja että zoomattaessa tulisi enemmän asemia näkösälle. Noita karsinnan asetuksia pystyy säätämään jos rupee näyttää siltä että menee liian puuroksi kun esim alkaa olemaan enemmän 2-numeroisia lukemia taas.