Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

21.08.2019

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 21.08.2019, 11:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Aamun kuulohavainnot :) Pari pientä murisevaa aluetta menossa Salon ohi...

J.Jäntti

Pitkin päivää näitä kuurosateita näytti liikkuvan, mutta pääkaupunkiseudun suunnasta katsottuna lähes kaikki jäivät Hanko-Hyvinkää-Porvoo -kehätien pohjoispuolelle salamoineen päivineen. Niistä lopulta yksi muodostui auringonlaskun aikaan riehumaan lähialueelle, eli sektorille Vantaa/Nurmijärvi/Hyvinkää. Tämän alueen välähdyksistä varoitti oma tutkakin, mutta reaktioaikani oli sen verran huono, että kun lopulta itseni sain talon katolle kuvauskaluston kanssa, suurin välähtely oli jo ohi. Sain kyllä muutaman pilvi- ja maasalaman taltioitua ja heikko äänikin kuului, mutta pilvi itsessään oli liian kaukana (videokuvassa näkyi koko pilvi) ja iskut jotka taltioituivat eivät olleet mitenkään erityisen näyttäviä koska olivat niin kaukana. Niistä ei ollut videomateriaaliksi mitenkään ja videosta olisi tullut arviolta noin 30sek mittainen jos olisin ne ottanut käyttöön.

Lisäksi unohdin kiireessä kotiin oman salamakuvaukseni 1. lain: "Kamera taltioi, kunnes akku loppuu". Tämän lain noudattamatta jättämisestä sain taas kerran näpeilleni. Kun kotiin pääsin ja olin purkamassa materiaalia, samainen sadealue joka oli hetki sitten lopettanut riehumisensa, aktivoitui uudelleen ja tällä kertaa iski nipun positiivisia maasalamoita Keravalta Hyvinkään korkeuksille saakka. Tutkan äänimaailmasta päätellen nämä olivat vielä melko pitkäkestoisia salamoita kaikki, sillä tutka rekisteröi sekä nipun iskuja, että häiriöitä samalla kertaa. Voin kertoa että siinä kohta vit...harmitutti.

Alue alkoi heikkenemään kello 23 aikaan ja kuivui pois vasta puolenyön jälkeen. Jäin odottelemaan toista myräkkää saapuvaksi, sillä Ilmatieteen laitoksen uhittelema elosalamoinnin mahdollisuus Suomenlahdella oli olemassa vielä puoliltaöin, oletettavasti tapahtuva kello 03-05 välillä, mutta se ei toteutunut missään muodossa. Kivat siitä, sillä roikuin hereillä lähes 03 saakka tuijotellen sadetutkaa.

Noh, aina ei voi voittaa - ei ainakaan sään ääri-ilmiötä kuvatessa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------