Sadekipon lämmitin

Aloittaja meteorologi, lauantai, 04.10.2008, 13:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

SääSami

Aiheeseen kun taas palattiin niin...
Rakentelin tuossa taannoin Oregonin sadekippoon lämmittimen elektroniikalla. Kytkentä on vähän erikoisempi koska säätäjänä käytetään säädettävää regulaattoria LM317. Rakenne on sellainen että sadekippoon ei tarvitse porailla reikiä ollenkaan. Kaikki reiät oli jo valmiina. Mittaus tapahtuu pohjassa olevasta reiästä jotta anturi saa vähän haistella ulkoilmaa samalla  ::) Hyvin on kyllä toiminut  ;D


Leka

Mulla on tuossa omassa sadekipon polttimolämmitysvirityksessä kipon sisälämpötila n.50 mm pohjasta ylöspäin n.20 astetta -10 asteessa ja hyvin tuntuu pelaavan. Aivan kipon yläreunaan jää pieni huurrerantu joka ei sula. Lämmitys hoituu ajastimella joka on 15min päällä ja 15min pois pienemmillä pakkaslukemilla ja tuossa -10 se on koko ajan päällä.

Sadekippo on mullakin aivan väärässä paikassa, eli antenniputkessa katolla, mutta olkoon kun ei tuo auringon säteilytehon anturissa oikein kaapeli riitä parempaan asennukseen siten että siihen vielä aurinko paistaisi.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Joona Nieminen

#62
Heip!

Olikos kenelläkään kokemuksia tuosta itsesäätyvästä sulanapitokaapelista sadekipon lämmityskäytössä? Olisi tarkoitus tuonne WMR300:n kippoon viritellä jotakin lämmittävää jossakin vaiheessa. Ja kaikki helpot ja "helpot" ideat otetaan vastaan. :)


E: Olin nopea, kotoa löytyi tarvikkeita ja pikkuinen 20w halogeeni pohottaa nyt sisällä.   :P  Katsotaan mitä käy, niin kerron tuloksista jossain vaiheessa.
Viertiksen sääasema - Oregon Scientific WMR300, Weather Display
Twitter: WeatherViertis
Wunderground: ISUOMI54
FinWX: Lapinlahti-10

Joona Nieminen

Lämmitin oli eiliset lumisadekuurot ja tuli huomattua, ettei lämmitysteho riittänyt kovin hyvin. Sulana pysyi sisältä kuitenkin. Tänään tuli haettua tokmannista tuollainen Kaira Extreme makuualusta, josta leikkailin sopivan eristeen sadekipon ulkopintaan. Katsotaampas, mitä mitä se lampuntapainen saa nyt aikaan. :)
Viertiksen sääasema - Oregon Scientific WMR300, Weather Display
Twitter: WeatherViertis
Wunderground: ISUOMI54
FinWX: Lapinlahti-10