*** PALAUTUMISILMOITUS *** IP-osoiterotaatio sotki kuvioita

Aloittaja J.Jäntti, sunnuntai, 16.06.2019, 18:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Telian järjestelmä päätti sitten suuressa viisaudessaan vaihtaa IP-osoitettani, mutta reititin-palomuurilta jäi tämä asia täysin huomiotta. Vaikka FinWX olikin linjoilla, kaikki sen osoitteet olivat maailmanlaajuisesti DNS-servereillä väärin ja sivulle pääsy estyi kun kaikki pyynnöt putosivat bittiavaruuteen sen vuoksi.

Reititin-palomuurilla on tehtävänä muuttaa DNS-nimeen sidottu IP-osoite oikeaksi, mutta näyttää siltä että tämä ominaisuus on mennyt viimeisimmissä päivityksissä rikki ja kun yhteys notkahtaa poikki ja palautuu uudella IP-osoitteella, laite yrittää jonkin aikaa ja lopulta luovuttaa kokonaan ja jättää osoitteeksi 0.0.0.0 ja syyksi "kun ei ole nettiä niin ei ole", kun nettiyhteys ulkomaailmaan ei noussutkaan ylös johonkin tämän laitteen ohjelmistoon kovakoodattuun aikaikkunaan mennessä ja jonkun mielestä luovuttamisen piti olla pysyväkin, vaikka linja nousisi ylös ja uusi IP-osoite tulisi selville.

Tilanne on nyt jälleen kerran korjattu manuaalisesti potkimalla järjestelmä tajuamaan että osoite todellakin on vaihtunut.
Koska reititin-palomuurilta näyttää loppuvan kyvyt kesken, pitänee rakentaa varajärjestelmä joka suorittaa sisäverkossa vielä erillistä tarkistusta ja korjausta, jotta vastaava katkos ei toistuisi.

FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksesta aiheutunutta haittaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------