3D-printattu salamatutkakotelo on nyt viimeinkin valmis.
Finaaliversioon piti lisätä vielä ns. pohjoisreferenssimerkki koteloon ja kotelon pohjaosaan pohjois- ja itäreferenssimerkit, jotta tutka-antenni saadaan suunnattua niin oikein kuin mahdollista, ennen kuin se saatiin printteristä pihalle.
Lasikuitukepin nokkaan tullut kotelo istuu erittäin tukevasti kepin päässä ja koska se on printattu käytännössä tyhjää täyteen (täyttöaste (infill amount) on 2%), se on äärimmäisen kevytrakenteinen ja ideana onkin, että kapineen mahdollisimman pieneksi puristettu sylinterimäinen muoto ja sen kupera hattuosa tekevät siitä niin aerodynaamisen, kuin vain omalla osaamisella vain saa, jotta se heiluisi mahdollisimman vähän (jos lainkaan) tuulessa.
Huomioni kiinnittyi myös salamatutkan S/FTP-kaapeliin, jossa huomasin mokanneeni johtimien kanssa hieman. On tärkeää, että kyseisessä antennikaapelissa ovat johtimet suorassa, liitospisteestä puristuskohtaan saakka, jotta mahdollinen ristikuuluvuus saadaan pidettyä poissa. Kaapelin toisen pään yksi johtimista juoksee kolmen johtimen yli joten se pitää sitten vaihtaa vielä. En tiedä onko sillä varsinaisesti merkitystä, mutta mieluummin olen tässä kohtaa perfektionisti, kuin se, että joutuisin ottamaan maston alas heti saman tien kun havaitsen salamoiden paikantuvan väärin, heijastuvan vähän minne sattuu, tai loistavan poissaolollaan kokonaan. UTP-kaapeli näyttää olevan ns. täydellisesti tehty ja valmiina käyttöön.
Seuraava projektin askel on itse alumiinimaston ylimmän osan suojaan reiän poraaminen. Vaatimuksena ei ole kuin halkaisijaltaan 19mm:n reikä keskelle suojaa, josta lasikuitukeppi tulee läpi ja lukittuu noin metrin mittaan (lasikuitukeppi on hyvin tiukka kartion muotoinen kappale, yläpäästään 16mm, alapäästään 20mm, josta alaosa on karhennettu, jotta se ottaisi kiinni tehokkaammin kitkalukituksella). Lukitusta tulee vahvistamaan vielä erikseen letkunkiristin, jonka tehtävänä on estää lasikuitukepin putoaminen alaspäin, jos se sattuisi jonkun luonnonoikun seurauksena heiluttamaan itsensä kitkalukituksestaan irti.
Toinen askel on puolestaan kaapelitesti laitteen vielä ollessa vanhassa paikassa. Ideana on tarkistaa että miten S/FTP-kaapeli ja UTP-kaapeli pelaavat ukkosten ollessa läsnä, kaapelin ollessa levitettynä pitkin pituuttaan parvekkeen lattialla, sillä mikäli ongelmia tulisi, 14m mittaisen antennikaapelin repiminen alas ja vaihto ovat puuhaa, johon en halua sotkeentua kuin äärimmäisen pakon edessä.