Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 21.01.2020, 17:22
Yksi kysymys...  näissä pws:ssä on erilainen ylin/alin arvo verrattuna tie- ja fmi:n asemiin.. onko sitten viimeisen tunnin ylin/alin, ainakin siltä näyttää.. miksi moinen ero? ::)

Jouduin ottaa backuptaulukon käyttöön pws-asemien kohdalla, oli niin täynnä outoja ääkkösiä joita backupissa ei ollut ja rupes vanhat  EWN-sivut failaamaan. Backupin max/min arvot oli eilisestä joten ne nollaantuivat käyttöönotosta seuravalla kierroksella (aivan kuten piti). 

Nimille:
- suomalaiset nimet säädetään takas aikanaan..
- Venäläisille, Valkovenäläisille ja Ukrainalaisille nimille joissa tuota "siansaksaa" mitä lie kyrillistä aakkosta enemmänkin, otetaan jatkossa nimi Geonames-kannasta. Nykyisiin asemiin tuo on jo tehty.

Huomasin muuten että pari Ruotsalaista Netatmoa seikkailee Norjan rannikolla ;D Sitä se on kun hakee sijannit suoraan aseman datasta eivätkä kaikkia asema-operaattoria kiinnosta mokomat asetukset... 

PS. On ihan kivaa flunssa-ajankulua näperrellä tämän kanssa kun ei muutakaan jaksa ;D

einari

#341
Ei sairaana ole kivaa... itse olin eilen aamusta fysioterapiassa ja pisti kovaan rääkkiin.. eilinen ja yö oli "tuskaa".. se  terapeutti on notkea tankotanssija. ei osaa ajatella vissiin toisen vammojen tuomia rajoituksia ::)

Se oli tuo getpublicdatan haku jumissa.. nyt kun hetki sitten sai vastauksia, niin Nullit oli kadonneet tyystin ainakin tekemässäni 50 aseman haussa rain-ehdolla (eilen niitä vielä oli)... Pitkään se kestikin.. puolitoista-pari viikkoa, oikeastaan viikko kun laitoin viimeisen viestin ja kysyin.. hyväksyykö yr.no tuollaista, vai onko heillä eri getpublicdata..ja kerroin etten ainakaan minä hyväksy, enkä ympäripyöreitä vastauksia.... 8)

Edit// tein vähän isomman haun > 66/60 Lat ja 26/22 Lon => 352 asemaa joissa Rain_24h oli ok.. siis kaikissa...
pitää odotella palaako netatmot kohtapuoliin kartalle...

einari

näkeehän sitä weatherc:tä täällä.. ei tainnut flunssa ihan totaalisesti miestä kaatanut :D

Minulla olisi yksi pyyntö... jos voimat riittävät sen toteuttamiseen? 8)

weatherc

On se täällä aina välillä :)
Ruuvattu tuota Netatmojen uusien asemien lisäystä niin ettei tulis useampaa samannimistä. Varsinkin Norjan puolellahan tuo on pikku "ongelma" kun voi olla 5-6 samannimistä vaikka muut speksit kuten etäisyys naapuriasemaan täyttyisikin.
"Netatmovarasto" tuli tyhjennettyä antaakseen kaikille mahdollisuus päästä suodattimesta läpi, "saattaa" tupsahtaa nippu asemia kartalle jahka pääsevät alkutarkistuksen läpi (= 3 vrk seuranta että dataa saadaan riittävän usein).  :D

Kysy pois vaan :)

einari

Se olis hyvä jos näiltäkin kulmilta muutama lisäasema saataisiin..

Olen hieman katsellut tuota yksityiset asemat taulukkoa ja tullut siihen johtopäätökseen että ehkä hakua voisi tiivistää..

voisitko tehdä kokeeksi taas oman häkkyrän.. liitteenä olevan kuvan koordinaateilla ja required_data tyhjänä sekä false filtterinä.. tai voi siihen ehdosi laittaa vaikka temperature...

ajastus voisi alkaa vaikka 08 yli tasatunnin ja 6x tunnissa..  eli 10 min. välein.. sinänsä ei suurta väliä milloin se alkaa, ajattelin vain että olisiko sopiva rako.

Tuolla kun on sellaisia 40min ja enemmän "vanhoja" niin saisi yhdellä ehdolla ajantasaisemmaksi.. voisi seurata jonkin aikaa.. ne koordinaatit ovat kakkosaseman.. mutta näkyy myös rouvi1 vastauksessa..

Kun näkyy että voi olla ssamat koordinaatit sekä NE ja SW.. niin voisiko sillä jotenkin pienentää nykyistä hakua kohdentamalla tiettyihin, kannassa oleviin asemiin??

weatherc

Tottakai voisi, kunhan ei käyttörajat pauku.
Suurin "ongelma" tuossa API:ssa on edelleen se että se tuuppaa haun ulkopuolisia asemia vastaukseen. Samoja asemia tulee monessa vastauksessa, Evijärvikin taitaa tulla 3:ssa haussa vastaan, Inari 4:ssä haussa jne...Eikä niitä ole ihan muutamia kun prosessoituja asemia on yli 10K vaikka kannassa ei ole kuin 7K....

Jotkut asemat tulevat vain tietyllä ehdolla joten niiden päivitystahtikin on hitaampi, toiset taas useammalla joten tahtikin on nopeampi.

Tuota ehtoa en välttämättä lähtis muuttamaan koska jos laittaa temperature niin on riski että ranskikset alkaa karsimaan asemia vastauksesta ja että karsintaan joutuisi myös niitä usean anturin asemia. Nehän karsivat asemia vastauksista jotta niistä ei kasva liian isoja, mikä on ihan ymmärrettävää. Ei ole mitään itua tuupata yhteen "karttatiileen" 2000 asemaa koska ne eivät edes mahtuisi kartalle.Ja silloin olisi myös nykyistä isompi osa vastauksen asemista niitä joilla pelkkä lämpötila joilla EWN ei paljoa tee muuta kuin riittävän syrjäisillä alueilla. Jos tiilessä vähän asemia nuo "lämpötila-asemat" tulevat vastaukseen joka tapauksessa.

weatherc

LainaaSe olis hyvä jos näiltäkin kulmilta muutama lisäasema saataisiin..

Lappiin on ainakin tulossa pino asemia lisää  :D
Toki myös muuallekkin kun "hollilla" on n 80 asemaa Suomesta  :D

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 23.01.2020, 15:31
Lappiin on ainakin tulossa pino asemia lisää  :D
Toki myös muuallekkin kun "hollilla" on n 80 asemaa Suomesta  :D

Sehän on hyvä :D

Palaan tuohon hakuun vielä, sehän on alunperin ajateltu sitä 30 min cachea silmälläpitäen.. nyt kun näyttäisi että samalla hakuehdolla saa 10 minuutein välein, niin ehkä jos ja kun haluat pitää kiinni niistä 3 hakuehdosta voisi olla paikallaan sitten muuttaa hakujärjestystä niin että joka toisella kertaa olisi se humidity ja wind sekä rain vuorottelisi väleissä..  vaikkapa>  00 hum, 12 wind, 24 hum, 36 rain, 48 hum, 00 wind, 12 hum, 24 rain, 36 hum, 48 wind. 00 hum 12 rain, 24hum, 36 wind, 48 hum, 00 rain, 12 hum, 24 wind, 36 hum, 48 rain >> sitten uusi kierto 00 hum, 12 wind. jne..

tosin tuo vaatii 4h kierron, mutta väli vastauksissa lyhenisi 36 min 24 minuuttiin +/- muutama minuutti, suurinpiirtein alle puoleen tuntiin  pääsääntöisesti..

En kylläkään hevin usko että kovin helposti heittää meidät ulos.. heillähän on hyvin tiedossa että ewn hakee getpublicdataa ja pari viikkoa sitten kiitinkin heitä siitä :-)

Sitten siinä on EU, jolla voisi olla sanomista asiassa niin kauan kun Yr.no hakee myös julkista dataa.. samoin pitää kaikkia kohdella... 8)

weatherc

Tämän hetkinen kierto on tuo:
  switch (TRUE) {
    case ($mi == 04): $pr = 'wind'; break;
    case ($mi == 14): $pr = 'rain'; break;
    case ($mi == 24): $pr = 'humidity'; break;
    case ($mi == 34): $pr = 'wind';break;
    case ($mi == 44): $pr = 'rain';break;
    case ($mi == 54): $pr = 'humidity';break;
  }

Tekee reilut 300 hakua tunnissa.

LainaaSitten siinä on EU, jolla voisi olla sanomista asiassa niin kauan kun Yr.no hakee myös julkista dataa.. samoin pitää kaikkia kohdella...
Ei tarvi. Varsinkaan jos yr maksaa siitä.

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 23.01.2020, 23:15
Tämän hetkinen kierto on tuo:
  switch (TRUE) {
    case ($mi == 04): $pr = 'wind'; break;
    case ($mi == 14): $pr = 'rain'; break;
    case ($mi == 24): $pr = 'humidity'; break;
    case ($mi == 34): $pr = 'wind';break;
    case ($mi == 44): $pr = 'rain';break;
    case ($mi == 54): $pr = 'humidity';break;
  }

Tekee reilut 300 hakua tunnissa.

Ei tarvi. Varsinkaan jos yr maksaa siitä.

Ei toimi tällainen haku..sikä muuta noiden asemien aikoja mitenkään... jos haetaan rain tai wind... antavat vain ne asemat joissa kyseinen härpäke on... tuo mitä ehdotin, lyhentäisi niiden joissa on jompikumpi tai ei kumpaakaan suurinpiirtein 20 minuutista puoleen tuntiin..

Tuo 10 min haku ei toimi niissäkään, joissa on kaikki härpäkkeet.. ainakaan kunnolla... en oikein päässyt kiinni puolentoista tunnin seurannalla siihen että miksi ajat jotka pitäisi mahtua haun aikoihin ei tulekkaan...

Tuossa vastauksia.. += ewn:ssä .. -=ei > 07:12 +R/ 07:22 +H/ 07:32 -W/ 07:42 +R/ 07:53 -H/ 08:03 +W/ 08:13 -R/ 08:23 +H/ 08:33 -W/ 08.44 -R.. nuo kirjaimet ovat rain,wind ja hum....

Jotta tuon 10 min haun saisi hyvin onnistumaan, hakuehto tyhjä tai hum/temp.. sitten jos vastauksessa on tyhjiä tai  10 min. vanhempia aikoja.. hakisi uudelleen muutaman min. kuluttua. Suomen osalta, miksei pohjoismaidenkin mahtuisi varmaan siihen 500 haun limiittiin..

Pakosta saattaa tulla pienia katkoksia, johtuen siitä että netatmon data vaeltaa.. saattaa joskus jopa hypätä 5 min. jollei data asemasta mene kantaan jostain syystä määritetyllä aikahaarukalla noin 5 min välein..  :D

Yksi seikkka voi myöss vaikuttaa.. jos tuo koodin true on netatmon filtteri ja samma kuin niiden mmapissa.. kieltämättä toimii oudosti ja oikein näyttäviä asemia karsii.... kartaltakin...

EN usko että Yr maksaa getpublicdatasta mitään muuta kuin mainosarvoa ranskalaiset saavat.. Jos netatmo möisi julkista dataa niin siinä tulee helposti immateriaalioikeudet jolloin pitäisi maksaa rojaltit meille asemien omistajille, kun olemme itse ne härpäkkeet maksaneet.. vähintäänkin olisi moraalisesti väärin.. tai niiden pitäisi pyytää lupa siihen.. eikä sellaista ole kysytty.. ilmoitettu vain. Toisaalta en voisi kuvitella että Fmi siitä maksaisi... :D ;)