Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Hups... meinasi unohtua... eikös OSM raja ollut miljoonan tietämissä..
mutta voisihan sijoittaa eri karttoja arvioidun käytön mukaan.. esim.. tuo mapbox menisi varmaan vähemmän selatuissa jutuissa?

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari2 - maanantai, 04.02.2019, 20:09
Hups... meinasi unohtua... eikös OSM raja ollut miljoonan tietämissä..
mutta voisihan sijoittaa eri karttoja arvioidun käytön mukaan.. esim.. tuo mapbox menisi varmaan vähemmän selatuissa jutuissa?

OSM:llä ei ole kiveen hakattuja rajoja vaan "fair usage". Tämä anataa heille käytännössä vapaat kädet määritellä rajat miten haluavat ja muutella niitä miten haluavat.
Edelleenkin, ns normi päivät ei ole se ongelma tässä, vaan liikennepiikit. Kun 24h sivulatusmäärä huitelee parhaimmillaan lähes puolessa miljoonassa niin siinä paukkuu kaikki rajat. Sellaista ilmaispalvelua ei ole olemassa joka sen kokoista liikennettä sallisi.

weatherc

Kysehän ei ole vain noista rajoista vaan myös muokattavuudesta.
Aikasemmin oli käytössä vanhanaikaiset png-tiilet jolloin jokaiselle erityyliselle kartalle piti tehdä omat tiilet ja ongelmana oli tilanpuute joten zoomitaso oli rajattu sinne 10 korville. Esim tutkat oikeastaan vaatii nuo tummat tyylit kun taas joku muu sopii vaalealla. Samoin detailjien tarve vaihtelee ja niiden tarve on yleisestikkin pienempi kuin noissa valmiskartoissa (menee vaan sekvavaksi). Tässä on myös takana se että omalla tyylillä pystyy erottumaan massasta, sääsivustoja joilla peruskartta pohjana kun löytyy 14 tusinassa  8)

Mitä OMT:hen tulee niin vanha mbtiles:hän on sinänsä käyttökelpoinen joskin nuo uudet tiet uupuu. Bugiin tullee jossain kohtaan korjaus jolloin on helppo generoida uusi mbtiles ja korvata vanha uudella. Tässä on myös yksi tämän systeemin eduista, datan saa päivitettyä yhdellä filulla, vanhoissa piti generoida kaikki tiilet uusiksi.

Tässä vaan viime viikkoina ollut vähän kröhöm muuta ( ;D) joten ei ole oikeen tapahtunut mitään tällä rintamalla...  ;D

einari

katselin Lightningmapsista vähän miten hakee.. oma Api näkyy osin olevan..
ja näkyy olevan hieman muutakin ::)

Voisiko sitä puutteellista karttaa paikata tuolla Overpass Apilla.. sillä saisi kai ahvenanmaankin näkyviin ja onhan sinulla suhteita sinne saksanmaalle :)


Oliskohan tämä osa sitä muuta... et ole maininnut tällaisesta mitään.. tosin ei playsta löytynyt ;D

weatherc

Tuo BO:n kartta näyttää ainakin tuon urlin perusteella käyttävän omia tiiliä, tiilisoftana Carto. Tosin urli ei välttämättä kerro totuutta siinä, ne kun voi ohjata/proxyta miten haluaa. Se on hyvin helppoa proxytä ne niin että urlissa on omadomain.com mutta tiilet haetaan todellisuudessa jostain muualta...

Tuo sininen kartta on yksi niistä vanhoista joista ei löydy kun muutama hassu zoomitaso, oli niitä ensimmäisiä omia mitä tein.
Mitä itse appiin tulee niin iso G ryhtys vaatimaan vaikka ja mitä ja olisi pitänyt olla päivittämässä alvariinsa jotta toimisi uusilla Android-versioilla joten se jäi sen jälkeen kun tein sivuista responsiiviset. Paljon helpompi niin.

einari

Olisiko jo aika poistaa se sieltä kummittelemasta (Lightningmap)???

Oikeastaan en saanut vastausta siihen mitä hain takaa... jos tuo haluttu alue ei vastaa tarkoitusta.. esim. ahvenanmaan osalta, tai teiden osalta..  niin voisiko siltä osin "paikata" nuo MB tilesit hakemalla ne jostain muualta, käsittääkseni ne tiilet ovat samankokoisia... ?

Katselin myös Windyä, ja huomasin parit puutteet...  ensinnäkin se käyttää salamatutkassaan BO:n tietoja, ja ei näyttänyt kuin Australian Salamat.. samaan aikaan ukkosti välimeren ja keskisen Usan tietämillä.. mutta ei näkynyt.. ei..
Toiseksi.. siellä on kyllä hyvä widget... niinkuin omille sivuille upotettavaksi.. siinä on se ongelma että ei saa valittua ICONia, vaan pitäytyy ECMWFssä joissa ainakin Lpt on suoraan sanoen peestä...

Toisaalta... en tiedä onko sadetutkassakaan tumma synkkä pohja sen tarkoituksenmukaisempi.. kunhan saa pilvet erottumaan.. esim. FMI:llä on ok... Forekalla taas sitä sun tätä :D




weatherc

LainaaOikeastaan en saanut vastausta siihen mitä hain takaa... jos tuo haluttu alue ei vastaa tarkoitusta.. esim. ahvenanmaan osalta, tai teiden osalta..  niin voisiko siltä osin "paikata" nuo MB tilesit hakemalla ne jostain muualta, käsittääkseni ne tiilet ovat samankokoisia... ?

Ei onnistu koska asia ei ole niin yksinkertainen että sitä voisi "paikkailla" noin vaan. Mbtiles-data on YKSI iso filu (oma noin 15 GB) ja siinä on koko Euroopan data. Kannattaa opiskella miten se mbtiles/webgl-kartta/data toimii niin ehkä selkenee sen toiminta kuten hermottoman iso ja monimutkainen Pgsql-tietokanta josta se mbtiles-filu tehdään. OMT:ssä ongelman ydin on osm-water niminen palikka (joka käsittelee vesialue-dataa) joka on liian vanha ja siinä on bugi.

LainaaKatselin myös Windyä, ja huomasin parit puutteet...  ensinnäkin se käyttää salamatutkassaan BO:n tietoja, ja ei näyttänyt kuin Australian Salamat.. samaan aikaan ukkosti välimeren ja keskisen Usan tietämillä.. mutta ei näkynyt.. ei..
Toiseksi.. siellä on kyllä hyvä widget... niinkuin omille sivuille upotettavaksi.. siinä on se ongelma että ei saa valittua ICONia, vaan pitäytyy ECMWFssä joissa ainakin Lpt on suoraan sanoen peestä...

Noh, kaikkea ei voi saada ;) Se mitä tuollaiset widgetit mahdollistaa ja ei mahdollista määrittää sen tekijä eikä widgetit yleensäkään tehdä "liian hyviksi" jotta ei varsinaisen sivuston liikenne kärsisi. BO-datan (ja ylipäätänsä kolmannen osapuolen datan) kohdalla on sormensa pelissä myös ehdot ja sen sellaiset. Ei sitä dataa mille vaan kartalle saa jaella miten huvittaa vaikka kuinka olisi avointa dataa....Kolmannen osapuolen datalla on myös paha taipumus hajoilla epäsäännöllisen säännöllisesti...

einari

Eikös BO-data ole Nordicweatherin sivuilla.. hajoileeko sekin säännöllisen epäsäännöllisesti :o

Mitä tulee tuohon opiskeluun.. niin ei kai sitä assets;ien muokkaamista ole tälläisen tiedonjanon perusteella kovinkaan järkevää
aloittaa... mutta ehkä tällä pääsisi puusta johonkin..  ehkä pitkäänkin.  ;D
http://www.postgresqltutorial.com/postgresql-change-column-type/



weatherc

LainaaEikös BO-data ole Nordicweatherin sivuilla.. hajoileeko sekin säännöllisen epäsäännöllisesti

Löytyy sitä EWN:stäkin. BO-data on sinänsä poikkeus että on toiminut yllättävänkin vakaasti. Tosin sekin välillä jumittaa syystä sun toisesta. Mutta nuo laitosten datat pukkaa hajoilemaan aina välillä kun muuttavat niitä ottamatta huomioon vanhoja versioita, YR on tässäkin poikkeus niiden XML-apin osalta...

LainaaMitä tulee tuohon opiskeluun.. niin ei kai sitä assets;ien muokkaamista ole tälläisen tiedonjanon perusteella kovinkaan järkevää
aloittaa... mutta ehkä tällä pääsisi puusta johonkin..  ehkä pitkäänkin.

Juu, ei kannata :) Se vähän mitä tuosta Pgsql:stä ja OSM:än kannasta tiedän on se että on pirun monimutkainen ja jos yksikin mikroskooppinen osa on vinosti niin homma hajoaa siihen. Kun importeeraa OSM-datan tuolla OMT:llä niin itse datan importti kestää tyyliin puoli tuntia mutta indeksien sun muiden teko 24 tuntia.