Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN sivusto

Aloittaja weatherc, lauantai, 22.12.2018, 14:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

#150
Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 17.11.2019, 07:43
Yön aikana oli ilmaantunut väkkyröitä ja pilviä etusivulle valintoineen..  ;D

Ilmestys kyl jo eilen  :D
Todellisuudessa on nuo pilvet YR.no:n sadetutka. Päivittyy hitaammin kun oma FMI:hin perustuva mutta toisaalta toimii myös lähizoomissa koska vms-pohjainen. Miinuksena on se että koko alueella on semi-transparentti valkoinen "hinna" myös alueilla joilla ei sada.
Väkkyrät ovat FMI:n ennusteen seuraavan tasatunnin tuulet. Ongelma on että menee aika puuroksi lähelle zoomattaessa (kuva)

Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 17.11.2019, 07:43
Yksi asia mietityttää että miksiköhän ei meinaa saada lämpötiloja näkyviin vaikka kuinka zoomailee.. toisinaan taas tulee kuin tyhjää vain kun vähän siirtelee karttaa.. liittyisikö jollain tapaa sellaiseen että jostain syystä hidastelee??

$(".mapbuttons").click(function () { joka ohjailee namiskojen klikkauksia ei oikeen oo vielä kasassa. Pitäisi ehkä saada niin että pystyy valitsemaan jokaista itsenäisesti ei niin että muut sammuvat. Tällä hetkellä on tosin tuo tutka oletuksena päällä vaikkei namiska sitä kerro ja sekin sekoittaa toimivuutta.

Toisaalta tässä voisi toimia myös tummempi taustakartta, nyt tahtoo mennä vähän turhan valkoiseksi/vaaleaksi hommat. Joku vihertävä väri maa-alueille ehkä?

einari

Alkaa näyttämään hyvältä tuo etusivu... 

olen kyllä seuraillut projektin etenemistä mutta on ollut paljon tekemistä.. ja hyppäämistä..
eilen iltapäivä ja ilta meni videoiden purkamiseen JVC Everio videokamerasta (hyvä peli), konvertoimiseen mod-päätteestä mpeg4:ksi, leikkaamiseen ja alku-sekä lopputekstitykseen.. 14 tuntia oli kuvaa, lähinnä häistä, rippijuhlista ja sun muista pippaloista.. niin ja vähän luonnostakin.. raakaversiot olen antanut asianosaisille.. näkyy joillakin ohjelmilla kun vain muuttaa mod-päätteen mp4 muotoon... muttei voi niitä muokata :D

Tuosta etusivusta ei ole "pahaa" sanottavaa... nyt toimii muuten ok. mutta tutkakuvaa ehkä pitäisi säädellä... Arttu Wiskari laulaa Suomen muotoisen pilven alla.. täällä voisi laulaa että neliön muotoisen.. vähän kyllä tihkua ilmassa(kuva) ;)

Meinasin tutkia miten tuo kielivalinta toimii.. varoituksissa ainakin, pitäisi varmaan muuttaa itse (sijainti) ulkomaille jotta näkisi miten asemakohtainen ja ennustus menee.. 8)

weatherc

#152
LainaaTuosta etusivusta ei ole "pahaa" sanottavaa... nyt toimii muuten ok. mutta tutkakuvaa ehkä pitäisi säädellä... Arttu Wiskari laulaa Suomen muotoisen pilven alla.. täällä voisi laulaa että neliön muotoisen.. vähän kyllä tihkua ilmassa(kuva

Sille ei mitään voi. Sadetutkadata, aivan kuten FMI:n mitä mulla on nordicilla, on aika matalaresoluutioista. Tämä näkyy neliönmuotoisena datana kun zoomaa lähelle.Toisaalta, tuo YR-tutkan väritys ei ole paras mahdollinen kun vaalean sininen.

Leaflet sekä Mapbox GL JS päivitetty uusimpiin versioihin, Leaflet 1.3 => 1.6 ja Mapbox GL JS 1.3 => 1.5. Samalla tuli tarkistettua Leafletin lisäpalikoiden tila.
Tosin aina ei päivittämällä parane, Rbush joka hoitaa asemien karsinnan kartalla ei toiminut uusimmalla versiolla joten siinä vanha versio. Ei siinä, hyvin toimii sekin, n 20 ms kun plärää läpi 2500 asemaa  :D

Valintanamiskoista salama-namiska ei vielä tee mitään.
Webcameissa (webcams.travel API) niin tuo pallura joka näyttää isomman kuvan ei oikeen "toimi" luurissa kun Leaflet puskee sen aina joko vasemmalle tai oikealle. Ihme ettei 2019 edes tuollaista juttua saada toimimaan niin että laittais sen siihen suuntaan missä tilaa...Tuo pallura on Leafletin natiivi tooltippi.

Lähde/krediitti-osastosta saattaa tulla aikas pitkä tuolle kartalle  (avoimet datat , kuten FMI ym, vaatii krediitit) 8) Noh, eiköhän sillekkin jotain keksitä..  :D

einari

No, sinähän hallitset nuo kuviot.. joten tuskin meistä on neuvomaan :D

Mutta, jotenkin on hiipinyt ajatus... että vaikka nyt on asemakohtainen informaatio kohdillaan.. niin enempi siinä voisi olla jotta olisi melkein täydellinen.. nimittäin tämä... (Ylin/ Alin)      ˄  4°C ˅  4°C    ¿¿¿¿¿¿¿¿¿  ;)

Sitten jos haluaa niin menee sinne aseman tarkempaan tietoon penkomaan 8)

weatherc

Penkosin pikkasen mitä sadetutka-data-rintamalle kuuluu. EWN:lle optimaalinenhan olisi koko (tai suurimman osan) Euroopan kattava tutkadata. Mielellään yhdestä lähteestä ettei palapeliä tarvis koota (palapeli on myös herkkä hajoamaan).
Yks useasti vastaan tuleva on radareu.cz:än kuva. Sinänsä toimiva mutta toi liila väritys...ja kun staattisen kuvan latoo karttaan niin siitä tulee epätarkka zoomattaessa.
Vastaan tuli myös tämä. GIF-kuva, mutta FMI:n käsialaa, ainakin urlin ja värityksen perusteella. Lisäkaivelu antoi käsiin Euroopankattavan laitos-yhteistyön, EUMETNET. Dataakin on saatavilla, hintalappu 80000€/vuosi  :o :o :o (windy.com oli kysynyt). Tuo siis jo verovaroin kustannetusta datasta...

LainaaMutta, jotenkin on hiipinyt ajatus... että vaikka nyt on asemakohtainen informaatio kohdillaan.. niin enempi siinä voisi olla jotta olisi melkein täydellinen.. nimittäin tämä... (Ylin/ Alin)
Max/min-data on datafilussa, sitä ei ole vaan lisätty vielä...  ;)

weatherc

Löydä kuvasta 1 virhe  :D
Ei ne aina nuo Vaisalankaan vermeet....

einari

#156
Sumun puolelle mennään... vai liekö ohjelmointivirhe kyseessä... 8)
Kyllä kai se Vaisala on kun vaihdetu.. oliko se nyt 2007, äkkipäätä en löytänyt sitä listaa jossa on tiesääasemien tyypit.. jos sitä enää netissä onkaan..

Meinasin mennä katsomaan seudun tietoja ja asematietolaatikko (voisiko käyttää tälläista termiä) oli tullut... mutta ei päässyt eteenpäin...  ilmeisesti työn alla  ::)

Edit// huomasin kyllä että kun ei hae täsmähakua vaan vierestä niin pääsee  :o

einari

#157
https://en.sat24.com/en/freeimages
Löytyisikö tuolta soveltuvaa tutkadataa?  ???

Edit// näkyy tuo nyt kartassa oleva ihan ok:lta...  mistä löysit?
mutta jos joku haluaa helpolla sivuilleen, niin sieltä saa..  8)

weatherc

LainaaMeinasin mennä katsomaan seudun tietoja ja asematietolaatikko (voisiko käyttää tälläista termiä) oli tullut... mutta ei päässyt eteenpäin...  ilmeisesti työn alla  ::)

Edit// huomasin kyllä että kun ei hae täsmähakua vaan vierestä niin pääsee

Tooltippi estää klikkaamisen ainakin vielä. Siinä myös ääkköonglema pws-asemien osalta. Pitää katsoa mitä asemalista tekee eri tavalla kuin ennustedata koska siinä ne näkyy oikein. Halutaanko jotain "pikainfoa" siihen tooltiippiin, tyyliin lämpötila, tuuli, sade?

Lainaahttps://en.sat24.com/en/freeimages
Löytyisikö tuolta soveltuvaa tutkadataa?  ???

Edit// näkyy tuo nyt kartassa oleva ihan ok:lta...  mistä löysit?

Ei oikeen, hyvin matalaresoluutioista sekä niillä aina se oma kartta mukana....
Tuo nyt näkyvä on tuo sama euradar.eu:n liila kuva jota on vaan möyhennetty pari kierrosta ImageMagicin convertin läpi  8)
Katostaan jos toimis noin, on helppo palata johonkin muuhun tarvittaessa...

einari

Piti ottaa kuva muistoksi..  ;D

Ei kai se kovinkaan kummoisia tarvi tuo infolaatikko, ei siinä haitanne nuo mainitsemasi..
huomasin aiemmin että pääsi siitä tooltipistäsi eteenpäin... ja siellä vielä kaipaa vuorokautista sademäärää... niin eiköhän se ole riittävä informaation suhteen...  ;)

edt// Kärsämäki oli muuttanut etelään kohti lämpöisempiä kelejä ::)