Tietokantaan viittaava lievä toimintavika korjattu

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 27.10.2018, 09:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Olen tässä tapittanut foorumin virhelokeja hieman ja silmiini pisti siellä irvistelevä tietokantaan viittaava herja, joka kuuluu koko komeudessaan näin:
Expression #1 of ORDER BY clause is not in SELECT list, references column 'ef_forum.t.id_last_msg' which is not in SELECT list; this is incompatible with DISTINCT

Tämä rähinöinti tuli tilanteessa, jossa käyttäjä yritti saada foorumilla listattua kaikki hänen viime käyntiensä välissä tulleet, lukemattomat viestit.
Koska foorumiohjelmisto tykkää keskustella MySQL:n kanssa tietyllä tavalla, tämä kompurointi tuli siitä, että MySQL 5.7 toimii lähtökohtaisesti tiukemmilla asetuksilla, kuin MySQL 5.6. Näin ollen pyyntö, jonka foorumiohjelmisto esittää MySQL Serverille menee kiellon puolelle, koska se ei ole serverin asetuksien mukaan sallittu temppu.

Kukaan ei ole ilmoittanut ylläpidon suuntaan saaneensa mitään tuon tyyppistä virheilmoitusta silmilleen ja foorumin istunnon keskeytymistä, joten loogisesti voidaan päätellä, että foorumi on vain tyynesti ilmoittanut ettei lukemattomia viestiketjun viestejä ole, vaikka oikeasti olisi ollutkin.

Vika korjattiin 27.10.2018 kello 08:09 ja toiminnon pitäisi nyt toimia odotetulla tavalla. Foorumin toiminnassa oli noin 10 sekunnin mittainen katkos tämän seurauksena.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------