*** PALAUTUMISILMOITUS *** Verkkokatko ohi

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 20.10.2018, 01:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

FinWX:n palomuurille ja Internetin reunalaitteelle suoritettiin pikainen päivitys palomuurissa havaitun tietoturva-aukon vuoksi.
Tietoturva-aukko mahdollisti palomuurin konfiguraatiotiedoston lukemisen ilman tunnistautumista. Tätä tiedostoa oli yritetty myös hakea. Myös VPN-tunneliin oli yritetty Briteistä ja Kiinasta (IP-osoitteisiin perustuen). Varmuutta ei ole, oliko tiedoston haku onnistunut missään vaiheessa, mutta nyt järjestelmä on konfiguroitu entistä tiukemmin. Internet-reunalaitteen ohjelmistossa oli niin ikään havaittu potentiaalisia tietoturva-aukkoja ja nämä kaikki ovat nyt tukittu ja korjattu.

Työt aloitettiin 20.10.2018 kello 00:00 eristämällä FinWX kokonaisuudessaan internetistä.
Reunalaitteen ohjelmistopäivitys sujui ongelmitta, mutta palomuurilla tilanne meni kerralla toisenlaiseksi. Päivitys veti palomuurin hallinnollisesti katatoniseen tilaan, jossa se vastasi pingiin normaalisti, mutta selaimella ei laitteeseen päässyt kiinni lainkaan. Tämä johtui siitä, että ohjelmistossa oltiin siirrytty pelkkään https-liikennöintiin selaimen suhteen ja vanha konfiguraatio oli asetettu toimimaan vain http:n yli. Koska tämä ei ollut enää tuettu metodi ja konfiguraatiossa ei oltu laitettu vaihtoehdoksi sekä http, että https, tämä laukaisi vikatilanteen. Hallinta oli mahdotonta, koska muita konfiguraatiokanavia, kuten SSH, ei palomuuriin oltu avattu. Tämän seurauksena koko laite piti resetoida tehdasasetuksille ja nostaa sen jälkeen manuaalisesti takaisin osaksi FinWX:n sisäverkkoa.

Konfiguraatio venytti huolto-operaation tunnilla ylipitkäksi. FinWX:n palvelut palasivat verkkoon takaisin 20.10.2018 kello 01:25 ja huolto päättyi kello 01:30.

FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksesta mahdollisesti aiheutunutta haittaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------