Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot tauolle

Aloittaja weatherc, maanantai, 01.10.2018, 21:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Juu, kyllä. Se vähentäisi meidän tekemiä hakuja muttei välttämättä Netatmon serverin päässä tehtäviä hakuja. Sitä ei tosin tiedetä miten tuo on rakennettu vaan on silkkaa spekulaatiota sen perustella miten heitin weathermap hakee dataa yksi tiili kerrallas sen sijaan että hakis koko näkyvän kartan alueen yhdellä kertaa. Sen perusteella voi hyvin olla että välimuisti on jaettu "per tiili" ja jos haet tiilestä poikkeavan alueen se hakee ja prosessoi kaikki ne tiilet jolle hakemasi alue osuu. Jotain tämä tyylistä mielestäni tuo ranskalaisten vastauskin viittaa.

Se, mitä voisi mielenkiinnolla kokeilla on 2 (tai useamman) tiilen alueen haku (siis käyttäen tiilien reunakordinaatteja) ja katsoa kuinka kauan kestää, onko se n kertaa normi tiilen hakunopeus vai jotain muuta. Ja samalla katsoa karsiiko kuinka paljoa asemia pois. Getpublicdatan parametreissähän ei ole zoomitasoa joten sitä ei pysty siinä pakottamaan, weathermapin osoitteella taas pystyy mutta siinä ei ole "vaihtuvia parametrejä" joten siinä ei <30 min hakuväli toimi.

einari

Nyt näkyy tulevan evijärvi joka haulla ja ilmeisesti hakukin on nopeutunut kun minuutin yli olen pari kertaa saattunut katsomaan...
mutta paljon on aikoja 20.20 haulla eli 20.40 ei antanut uutta...

weatherc

Juu, ovat nopeutuneet, 11 tiiltä (koko Eurooppa miinus Gröönlanti/Huippuvuoret) tulleet 250-400 sekunnin haarukassa.
Saas nähdä kuin käy kun keskiyö lähenee, loppuillastahan se on hitain ollut.
Tuo haarukka - jos se toimii vakaasti - on käyttökelpoinen vaikkei millään lailla hyvä.

einari

EWN laajenee..

näkyy kotalaisesti pelittävän, saksaan ja ranskaankin asemia... pari katkoa itsellä on kai ollut..
kovin en ole seurannut, on muuta ollut niinkuin verenmyrkytys lähipiirissä...

weatherc

#74
Jeps. Kiikkuu siinä 400-600 sek haarukassa 13 tiilelle.

Mielenkiintoisen havainnon tein kuitenkin humidityllä. On jokunen asema joka tulee vain humidityllä, siksi sitä yritän virittää joukkoon.
Joka tapauksessa: :20,:40,:00-kierrossa kesti sen samat 400-500 sek ja asemia kantaan tyyliin 1700 kun muilla ehdoilla 2500 (määrä tässä ei se tärkeä vaan suhde).
Laitoin humidityn kolmanneksi "ylimääräisenä" 3 x kahdessa tunnissa :10,:30,:50-tyylillä. Se tulee n 100 sekunnissa ja asemiakin se 2500.

Tällä hetkellä on ajastus 9 x kahdessa tunnissa ja käynnistys :x5-minuutilla. Wind ja rain vuorottelevat 20 min välein ja humidity extrana 3 x kahdessa tunnissa.

Muutama havainto:
- Asemat jotka tulevat vaihtelevat jonkin verran. Se on vaan hyväksyttävä että asema x ei välttämättä ole joka päivityksessä. Ehdoilla yms ei ole mitään vaikutusta tähän.
- Jokaisella ehdolla tulee myös asemia jossa pelkästään ilmanpaine datana, ei mitään muuta. Eli "required_data"-ehdolla voi pyyhkiä takapuolta.

Lainaanäkyy kotalaisesti pelittävän, saksaan ja ranskaankin asemia...
Jeps, lisääkin tulee kunhan järjestelmä "enabloi/hyväksyy ne"...Tämä johtuu ihan siitä että vanhalla systeemillä oli paljon asemia (n 3200) jota ei tule nytten joten ne on siivottu ulos ja annettu järjestelmä täyttää kolot uusilla. Tätä ei tapahtunut liiemmin täällä pohjoisessa mutta enemmän etelässä.
Toisaalta Netatmo on sen tyylinen härpäke että vaihtuvuutta on aika paljon. Ja numeerisesti aika paljon jo senkin takia että asemia on niin julmeton määrä. Ja tämä ei ollu mikään dissaus vaan fakta, vaihtuvuutta on myös muissa merkeissä.

Mali on taas yksi maa lisää roskis-listaan...Siellähän alkaakin olemaan kohta kaikki maat Euroopan ympäriltä mkl Kanada...
Tässä lista maista joista tullut asemia kun hakenut Eurooppaa  :o
'Morocco','Egypt','Quatar','Lebanon','Tunisia','Canada','Georgia','Jordan','Kuwait','Algeria','Israel','British Sovereign BSB Areas','Senegal','Turkey','Mali'

einari

miten olisi temperatuekin extrana.. en nyt jaksa pitempään ajatella asiaa :(

einari

No niin.. Einari matkasi tänään tähdeksi tähtien joukkoon... lupauksen mukaisesti tämä toinen einari poistuu hiljaisuuteen, joten kiitoksia tästä ajasta niin hyvässä kuin huonossakin.. :( :( :(

einari

Olisi tietenkin mukavaa että omakinn asema näkyisi siellä ewn:ssä, onko weatherc liikaa pyydetty joa laittaisit sen näkyviin.. asema on se e5:e4-loppuinen...
pari viikkoa sitten sen vaihdoin............

einari

Kiitos weatherc, melko hyvin hakee aseman tiedot.. joitakin jää tulematta.. saattaa olla tunninkin odotus että päivittyy.. on jotenkin sellainen tuntu että pitemmät tauot sattuu suurinpiirtein samaan vuorokaudenaikaan..  ene ja tiedä... ;D

weatherc

En oo silleen seurannut että mihin vuorokaudenaikaan nuo katkot osuvat mutta voi hyvin olla että ovat suht koht samoihin aikoihin joka päivä. Noin yleisesti ottaen näyttää toimivan ihan suht ok tuo haku.