Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot tauolle

Aloittaja weatherc, maanantai, 01.10.2018, 21:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Pitäisiköhän laittaa pieni kiitoksen sana Prashanthille ja dev-tiimille..  maanantaina oli lukenut illalla minun mailini ja ei mennyt kuitenkaan kuin pari päivää niin alkaa olemaan parempi.. liekö laitevika vai välimuistisysteemi juntturassa.. kumma vain etteivät itse ole huomanneet tai kukaan ei ole valittanut.. ilmeisesti customer leaf oli tässä asiassa oikea osoite..  asikaspalvelupääliköllehän asiakastyytyyväisyys kuuluu :D

weatherc

Ei, koska se on kaikkea muuta kun kunnossa vaikka hitusen nopeempi onkin. Ovat edelleen aikas kaukana kunnossa olemisesta. Sitäpaitsi ajat ovat taas nousussa, edellinen päivitys 120+ sekuntia.

einari

Laskeskelin tuossa että sillä 70 sekunnin ajalla saisi 40 -50 tiiltä reilun 10 min haulla.. mutta tuolla 120 vain 30 tiiltä.. luultavasti tiilien hakuaika riippuu myös niiden sisältämistä asemamääristä..

Mitkä tekijät voivat vaikuttaa hakuaikaan tietokannan lisäksi?  Helppoa olisi tietenkin laittaa tämäkin Amazonin reitityksen syyksi niinkuin Dna ::)


weatherc

Edellinen haku 150 seuntia...
Ihan ensimmäiseksi, ei kannata laskeskella tuollaisia koska homma ei toimi niin se ei toimi. Suurin ongelma tuossa on hakuaikojen vaihtelevuus. Ollakseen varma pitäisi tällä hetkellä käyttää jotain tyyliin 250 sekuntia vertailulukuna.

Hitauteen voi vaikuttaa moni asia, niin sellaisia johon Netatmo pystyy vaikuttamaan kuin sellaisia johon eivät suoraan pysty.
Noin esimerkkinä, riittää että yksi reititin jossain sopivassa paikkaa on nurin niin homma on siinä.

einari

no ei lasketa.. ei  :)

Katselin tuossa tuota maxboxin tiilijaotusta.. mitä alunalkaen netatmo on käyttänyt.. tosin andoid-puolella on googlemaps..
https://www.mapbox.com/help/define-map-view/

Mitenkähän karsisi asemia jos 3 tasolla hakisi? siis kokeeksi ;D

Tuosta ongelmasta vielä, saattaahan olla että yrittävät selvittää syytä kun on ainakin tiedossa heillä tämä asia...

weatherc

Tiilijako on sama kaikilla karttasoftilla tuolla prjoektoinnilla (se on prjoektointi joka määrittää tiilijaon, ei karttasofta): zoomitaso 0 on 0-180°E/W ja 0-85.0511287798°N/S (eivät mene ihan navoille asti). Siitä jokaisella tasolla /4, eli zoomilla 1 on 4 tiiltä, zoomilla 2 on 16 tiiltä samalla alueella jne.

Vaihtamalla alemmalle zoomitasolle voi myös käydä käänteisesti, eli alempi zoomitaso on hitaampi, koska silloin prosessoidaan suurempi määrä asemia joista sitten valitaan "sopivat" siihen filuun....Mutta toki aina voi kokeilla, 21:00=> varmaan ainakin pari kierrosta Lappi zoomilla 3.

einari

Tämän siitä sai.. oma asema ei näy tällä tasolla :o
ehkä taso 5  tai 6 olisi parempi.. noin 300 asemasta jäi suomeen vähän yli sata....

weatherc

#47
Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 11.10.2018, 21:08
noin 300 asemasta jäi suomeen vähän yli sata....

Korjaus, vähän yli 700 asemasta. Toisaalta tuo 100 ei pidä paikkansa, niitä on reilusti enemmän, monella paikalla puolen tusinaa asemia lähes vierekkäin...
Ja 3 tuuppaa asemia reilusti yli reunuksen, eteläreuna kun on edelleen se 66.5°N...

EDIT: Paluu zoomille 4. Mutta lisätty tiili joka kattaa länsipuolen "Lapista" sekä Huippuvuorten tiilen. Mutta hitaus vetelee taas melkeen uusia ennätyksiä, 6 tiiltä ja 360 sekuntia, minuutti per tiili (siitä on 10 sek taukoa). Positiivista on se että nyt näyttää dataa sentään tulevan, toisin kun eilen...

einari

tarkoitin sitä määrää verrattuna siihen mitä oli aiemmin taulukossa..

Harmittaa tuo hitaus, mutta jospa se siitä paranisi..  pitää seurata ja odotella tekevätkö sille jotain.
voihan syytä olla jossain välillä lisäharmina, tein tracertin pari päivää siihen api.netatmo.com:iin ja jatkunvasti syötti timeouttia..

mitenkähän sitten seuraava taso ylöspäin vaikuttaisi.. sellaista huomaa weathermapissa että joillakin tasoilla jää junnaamaan..
mutta nyt pitää tältä iltaa luovuttaa ;D

weatherc

Heti kun kehus että tulee dataa niin puski tyhjää tiiltä  ::)

Tuo 4 taso vaikuttaa aika hyvältä asemien määrän suhteen, ei tuu kauheeta kasaa sontaa ja pysyy suht hyvin reunuksien sisällä.
Vois kokeilla lisätä 2 tiiltä jolloin kattais likimain koko Pohjosimaat, eteläreuna olisi 55.77°N. Samalla muuttaisi Islannin tiilen 4 tasolle jolloin se kattaisi myös pohjois-UK:n eli koko 55.77°N pohjoispuoli olisi kehissä.