Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot tauolle

Aloittaja weatherc, maanantai, 01.10.2018, 21:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

niinpä.. mutta en pysyväksi esittänytkään.. tuo hitaus weathermapissa on ollut hieman kauemmin kuin laitoit tauolle.. jotenkin nämä liittyvät yhteen, luulisin...

einari

Pitäisiköhän laittaa pieni piikki netatmolle.. nuo kuvat kertovat että ei päivity niidenkään oma tai naapuriasema karttaan nin kuin pitäisi  ;D

Kartassa 25 ja pikkuikkunassa 22.5 astetta... hellettä näköjään olisi ollut tuon mukaan...

weatherc

#32
On kyllä pienin murhe se että heitin oma asema puhuu palturia, joskin ihan kiva piikki se on toki,

4 viimeisen haun tulos
2 ensimmäistä hakua. 4 tiilen haku kesti 6-7 minuuttia. 1/8 tiilessä oli dataa, loput oli tyhjät...
3-4 haku kesti 220-240 sekuntia, oli dataa, mutta 0 asemaa pääsi EWN:än filtterin läpi eli data huonoa/uupui (logi ei kertonut syytä).

einari

Iso ongelma näyttää heitillä olevan... nuo eiliset kuvat olivat ilmeisesti naapurista.. mutta nyt laitan kuvan niiden omasta asemasta..
joka on juuri siinä missä netatmon päätoimitilat on...

voi olla että laitan päivemmällä viestiä sinneppäin.. pikkuisen ihmetyttää kun ei minkäänlaista tieedottamista ko. ongelmasta löytynyt ainakaan eilen :o

einari

#34
Laitoin Prashanthille viime viikolla viestiä...  yleensä vastaa parin päivän sisällä mutta nyt meni viikko suurinpiirtein..

Saas nähdä miten nopeaa dev-tiimin pikainen korjaus on..  vastaus tässä
Thanks a lot for reporting this trouble,
I have personally checked and I do confirm.
I have transferred this issue to our dev team for a quick correction,
wish you a nice day.

Edit// Laitoin ne kuvat sinne.. ilman vinoilua ;D

Hi Prashanth,

I put 3 pictures that tell the essentials, data does not even go to those places, one of which is by googlemaps netatmos facility .....
Names are in Finnish, and times are EET. The first 2 is yesterday and the third is this morning.
Maxbox temperature 25 ° and station window 22.5 ° Celsius.

wish you a nice day also.

weatherc

Löytys yksi kompura itse EWN:än skriptistäkin. Tämä on vaikuttanut varsinkin jos lataaminen ollut hidasta. Nimittäin mysql heittää pihalle jollei mitään mysliin päin tapahdu x ajassa. Niin nytkin kun datan haku kestää kauan. Asia korjattu.

Nyt kokeilussa oleva tiili on oikeastaan aika hyvän kokoinen mitä tulee asemien määrään (vähemmän kun ennen). Tuo Pohjois-Suomen kattava tiilen reunat on suunnilleen Tornionjoesta itään ja napapiiristä pohjoiseen Jäämerelle. Tiilen koko asteissa on pyöristettynä 22x8 astetta (zoomitaso 4). Siihen tulee n 100 asemaa. Koska "karsinta" tehtiin suuremmalla asemamäärällä pitää tehdä "uusintasekoitus" ja katsoa tuleeko uusia kavereita mukaan.
Eli ensin ulos ne joihin nyt ei tule dataa ja sitten antaa häkkyrän lisätä nykyisestä datasta jos löytyy sopivia koloja. Koe tästä tulee tapahtumaan alueella johon nyt tullut dataa. 

einari

No nyt ei ole tullut dataa alueelle, vain islantiin mutta ehkäpä sormesi ovat pelissä..

Ei ole tapahtunut ainakaan tuossa alkuillasta muutoksia netatmon suunnalta.. samaa hidastelua on ollut.. mutta ehkäpä ensi kesän keskiviikkoon mennessä.... ::)

Pitänee kärsivällisesti odotella.. toistaiseksi!

einari

No niin, nyt alkaa weathermap olemaan lähes entisessä kunnossa, tosin joillakin zoomitasoilla saattaa esiintyä hitautta yksittäisten asemien kohdalla, 5 antoi nyt aika nopeaan niinkuin 4 taso. Se näkyy myös käsittääkseni nyt EWN:ssäkin, kun on puolenpäivän jälkeen
antanut joka haulle uusia tuloksia..  nytkin 16.00 ainoastaan yli-kittilä ja tapionkylä oli 10 min vanhempia..  ;D ;D

Varmaankin se sinun korjaus auttaa jatkossa myös koska eri syistä saattaa hakuviiveitä tulla, yhden korjauksen paikan  huomasin.. nimittäin suomen osalta tulee 21 asemaa jos laittaa sen 2,5-5 km päälle, kemijärven ymmärrän , mutta rovaniemi, saarenkylä.. listoilla lähin asema on tapionkylä/ yli 30 km ja toiseksi lähin Niesi (Tiainen.. jonne matkaa  asemasta 15 km) about 80 km.

toivotaan nyt parasta ja pelätään pahinta...  ???

einari

Pieniä huomioita 17.00 hausta, ehtona ilmiselvästi wind. Norjassa 33 asemaa joista tuulimittari noin 75%  asemista, vastaavat luvut >
Islanti n. 66%, Ruotsi 0%, Suomi 50% nyt näkyvällä alueella, venäjällä 3 asemaa ja 33%..

Tämän kiertämiseen kun löytäisi keinon, se  tietysti on hankalaa kun sekä temperature, humidity ja pressure on niputettu yhteen eikä anna uutta dataa kuin puolen tunnin päästä edellisestä hausta..  ehkäpä rain antaisi uusia datoja, mutta se pitäisi tapahtua heti wind-haun jälkeen jotta siitä olisi jotain hyötyäkin..  on kuitenkin asemia joissa on sade- muttei tuulianturia.. 

Tämä on vain ajatus.. liekö toteuttamiskelpoinen.. eikä vaadi pikaista asiaan paneutumista..


weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 11.10.2018, 17:28
Tämän kiertämiseen kun löytäisi keinon, se  tietysti on hankalaa kun sekä temperature, humidity ja pressure on niputettu yhteen eikä anna uutta dataa kuin puolen tunnin päästä edellisestä hausta..  ehkäpä rain antaisi uusia datoja, mutta se pitäisi tapahtua heti wind-haun jälkeen jotta siitä olisi jotain hyötyäkin..  on kuitenkin asemia joissa on sade- muttei tuulianturia.. 

On aika hyvin kierretty tällä hetkellä - silloin kun sitä dataa tulee ok. Sekä wind että humidity 40 min välein.

Vähän ovat näköjään saaneet vauhtia purkkeihinsa, 4 tiiltä n 70 sekuntia...