Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot tauolle

Aloittaja weatherc, maanantai, 01.10.2018, 21:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Kovin pätkien tulee islanti.. gröönlannin ainut asema päivittyy paremmin.

onnistuiko se "apteekin hyllystä" hakeminen paremmin, kun et ole lisää maininnut?

Minusta tuntuu.. ja voin olla väärässä..  että voisi heittää temperaturen humidityn tilalle ja ottaa rain;n 3 kaveriksi.. siis vaikka rain -temp - wind, jos antaisi dataa paremmin.. asiahan on sinun päätettävissä.. olettaen että edelleen getpublicdatasta haet..

tuo weathermapin kartta keskittää ip-osoitteen perusteella ja vie aila Vallilaan telian keskukseen.. paitsi jos ottaa jonkin aseman kohteeksi, silloin ilmeisesti selain keskittää siihen kun jos menee yksiyistilaan niin heittää Vallilaan ja kun palaa normaaliin tilaan niin on se asema keskipisteenä.. tiedä miten sitten tuollaisessa haussa toimii..

weatherc

Niin on pätkivää juu. Eikä kartan data yhtään sen paremmin toiminut, oli testissä vähän aikaa.
Grönlanti on ensimäisenä haussa ja Islanti toisena. Vois vaihtaa paikkaa ihan varmistaakseni että onko syy mitä epäilen, eli ensimmäinen tiili tulisi ok ja loput temppuilisi....

Tuo paikannus ip:n perusteella on just tommosta. Tuuppaa sinne minne operaattori on sen määritellyt, eli esim Vallilaan.
Todennäköisesti kartta toimii siten että se hakee datat "näkyvälle alueelle" riippumatta siitä missä se keskipiste on.

einari

Nyt ainakin näyttäisi tulevan dataa hyvin, tosin se toinen ehtohan antaa ne asemat joissa on ehdon mukainen härpäke   :)

Palaan vielä siihen lainaukseesi ilmeisesti briac:n vastauksesta, ei täällä eikä missään muullakaan näyytä olevan sellaista tietoa...
https://dev.netatmo.com/resources/technical/reference/weatherapi.

Eikö ne maininneet Third Party App:sta mitään siinä Smart Home Apin yhteydessä, sillä varmaan saisi ne luvat aikaa myöten käyttäjiltä helpostikkin, kun vain laittaisi sinne yläpalkkiin napin jolla ohjattaisiin antamaan lupa siihen.. ohjeteksti voisi olla jotain, Netatmon n käyttäjät, jos haluatte asemanne tiedot näkyvän täällä niin anna lupa täältä, se vie kirjautumissivulle jossa annetaan tunnukset netatmoon; laitan esimerkin meteowaresta millainen sivu tulee, weather displayssa on sama juttu, se uudenseelannin kaveri varmaan osaa kertoa siitä! 

Kuva 1 meteowaren lupapyyntö, jotta saan omille sivuille sen widgetin... (suttasin osoitteen ettei tule vaikka vihapostia  :P)

kuva 2 setuppin ilmestyvät annetut luvat, annoin näköjään firefoxin laajennukselle eli CO2 indikaattorille  :D

einari

Tuosta third Party apista/smart home apista sen verran että voi hakea +/- 10 min välein datan jos niin haluaa, Getstationdatasta kuten meteoware ja weather display näkyy tekevän..  http://my.meteoware.com/en/109216/today/

Voisikohan tuo getpublicdatan ongelma olla kytköksissä siihen weathermappiin.. tai sen mapboxin karttaan.. oletan että data menee ensin sinne ja sieltä haetaan getpubliciin.. kovin kummallisia näyttää mapbox, teitä ja lentokenttä ihan vaan vetten päällä kun zoomailee sitä Hriseyn netatmoa.. siellä Akureyrin pohjoispuolella :D

weatherc

LainaaNyt ainakin näyttäisi tulevan dataa hyvin, tosin se toinen ehtohan antaa ne asemat joissa on ehdon mukainen härpäke

Totta. Nyt ollut Islanti ensimmäisenä ja käytössä getpublicdata ja se on toiminut ihan suht hyvin..Grönlanti joka kakkosena taas hitusen huonommin...

LainaaEikö ne maininneet Third Party App:sta mitään siinä Smart Home Apin yhteydessä, sillä varmaan saisi ne luvat aikaa myöten käyttäjiltä helpostikkin, kun vain laittaisi sinne yläpalkkiin napin jolla ohjattaisiin antamaan lupa siihen.

Toki sitäkin kautta saisi varmaan "kerättyä" lupia. Mutta se tekisi vaan lisää "point to fail" kun olisi lisää mutkia matkassa. Eikä se olisi koskaan yhtä kattavaa mitä API:sta bulkkina suoraan lukeminen (silloin kun se toimii).

EDIT: Unohtamatta. Tuo Smart Home API johtaisi siihen että joka päivityskerralla joutuisi tekeen 2000 hakua (jos 2000 asemaa) mikä on ihan järjetöntä, sen lisäksi että rajat paukkuu ja että kestäis ikuisuuden.
Bulkkina haettuna getpublicdatalla homma hoituu alle 30 haulla riippuen käytetyn tiilen koosta.

einari

#25
Niin, en ajatellutkaan että yksistään sillä esittämälläni tavalla vaan täydentmään getpublichakua :)

Lisää sekasotkua.. katsoin  tabletin apista sen karttaa ja on asemat googlen tämän vuoden karttapohjalla, jo vain sanoisi tuttu lapin mies ::)

Edit// tiefän kyllä että sieltä kannasta hakee karttaan ... mutta sotkeeko se jotenkin...

einari

#26
Jahas, olet laajentanut uusiin tiiliin hakua, suomen osalta ei ollut kuin yksi vanhempi kuin 10 min.  ;D

mutta yksi haku ei antanut  vastausta.. eli 07.00..... edellyttäen että hakuajat ovat samat...

weatherc

Laitoin yhden tiilen lisää alueelta jossa pikkasen enemmän asemia kuin 2 ettei seuranta tyssää siihen sattuuko asema olemaan onlinessä vai ei  ;)
Yksi muutos on haussa, noiden 2 tiilten hakujen välissä on 10 sekunnin väli. Väli ei haittaa, niin kauan kuin hakukierros kerkee valmiiksi ennen seuraavan alkua. Sen olen myös huomannut että ajoittain kestää datan haku Netatmolta todella pitkäääään eli heitin serveri on ajoittain todella hidas.

Hakuajat ovat samat :00, :20 ja :40.

einari

Ajoittain olen seurannut ja aina sillointällöin joko 1 tai 2 hperäkkäistä hakua ei anna tulosta...

Minulle tuli yksi ajatus jo hieman aiemmin.. mitä jos tekisi 2 hakua peräkanaa, toinen tasolla 4 ja toinen tasolla 5.. tämä näyttäisi toimivan siellä weathermapissa kun vaihtaa zoomausta ylös tai alaspäin niin tulee valitun aseman tiedot heti näkyviin eikä jää junnaamaan tyhjää..
en tiedä miten toimisi mutta voisihan sitä kokeilla paremman puutteessa ;D

hidas on.. huomaa puhelimenkin apissa, ennen tuli tiedot lähes het yleensä, nykyään enempi on sääntö kuin poikkeus 5-10 s. viive ja joskus enemmänkin.. en kojaa tuota iin puuttumista.. olenhan syntynyt hetjärvellä (paikallinen, naapurikuntien antama nimi kotikunnalle)  ::)

weatherc

Niin puuttuukin. Pitäisi koittaa selvittää onko niissä puuttuvissa joku yhdistävä tekijä.

Pikemmin sanoisin että kyselyjen määrää ei pidä lisätä vaan saada määrän mahdollisemman pieneksi. Näin pystyisi pitämään väliä kyselyiden välissä. Mutta myös, jos alkaa pommittamaan niitä kyselyillä on riski suurempi että ne rakentavat jotain esteitä sille.

Weathermappia kokeilessa kesti hitaimmat tiilet/kyselyt yli minuutin tulla....