Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

05.08.2018

Aloittaja J.Jäntti, sunnuntai, 05.08.2018, 19:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Sitä sanotaan että asioita tapahtuu yllättäen.
Näin kävi tässäkin tapauksessa. Ukkosen mahdollisuus oli käytännössä olematon tämän päivän ajan pääkaupunkiseudulla, mutta koholla puolestaan länsirannikolla ja lounaassa.

Kello 17:30 jälkeen Kirkkonummella, Porkkalan niemessä syntyi kuurosadealue, joka ilmeisesti osui oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja aloitti merelle päästyään rähäkän, joka näkyi ja kuului Helsingissä saakka kello 17:50-18:20 välisenä aikana. Samoihin aikoihin Porkkalan alueen syntyessä, varsin potentiaalisen oloinen pilvi paineli Vantaan ja Helsingin yli, sataen paikoin kovaa ja romahduttaen lämpötiloja hetkellisesti myös FinWX Helsinki-71:llä, jonka sääasema oli vakuuttunut siitä, että lämpötila putoaa 12°C tunnissa. Vesisateen jälkeen alkoi kuulumaan jyrinää, jonka virheellisesti voisi luulla kuuluneen siitä pilvestä, joka Helsingin katujakin kasteli. Näin ei kuitenkaan ollut.

Muutamia ukkoskuuroja on sittemmin muodostunut Lohjan ja Raaseporin välimaastossa ja niistä on jopa salamoitakin pukannut, mutta ne ovat olleet lyhytkestoisia tapauksia ja ne eivät uhittele pääkaupunkiseutua itsessään lainkaan suunnasta johtuen. Jotta tänne tulisi toinen kuurosadealue, sen pitäisi muodostua nyt suunnilleen Vihdin ja Kirkkonummen suunnasta jotta se tulisi päälle ja sen pitäisi pysyä vielä kasassa osuessaan kaupunkialueeseen. Tällaista selvää uhkaa ei ole tällä hetkellä.

Ukkosta on esiintynyt laajalti länsirannikolla ja lounaassa. Tällä hetkellä Turun ja Mynämäen, sekä Virtain ja Ähtärin välissä on ukkosta, sekä saaristomerellä yleisesti, mutta salamointi on hajanaista. Itämeren pohjoisosassa salamoi tällä hetkellä organisoidummin ja tämä alue likkuu hitaasti kohti Viron länsirannikkoa (kuinkas muutenkaan?). Tuulet puhaltavat etelärannikolla nyt lännestä enemmän, joten jos jotain vielä odottaa tapahtuvaksi, alkaa olemaan syytä tapahtua melko nopeasti: Kello alkaa myös olemaan jo sen verran paljon, että auringon vaikutus nosteeseen alkaa heikkenemään vähitellen ja kuurosateet alkavat myös vähitellen heikkenemään.

Yksi ukkospäivä siis lisää merkittäväksi. Sekään ei tosin ollut päälle tullut, mutta havaittu joka tapauksessa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

#1
Vielä merellä olessaan komealta näyttänyt lännestä tullut sade/räpsyalue joka jopa herätti FMI/Foreca/YLE:n varoittelemaan hyytys melkeen heti kun pääsi mantereelle. Täällä se kävi suorastaan pelkästään vittuilemassa, ennen lopullistan kuivumistaan räiski muutaman iskun sinne tänne ja hyytys siihen. Sateetkin ohitti näppärästi Perttelin kahdelta puolin muttei pisaraakaan tänne.  :P