FinWX Foorumi
keskiviikko, 24.01.2018, 07:25 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset:
18.01.2018
*** SDR-JÄRJESTELMÄN PALVELUKATKO ***

Osassa FinWX:n palveluita on katko 16.01.2018 kello 18:00 alkaen.

Katkos koskee seuraavia järjestelmiä:
- SDR-radiot, kaikki kanavat (sdr.finwx.net:8081-8088), viimeistään sunnuntaihin, 21.01.2018, kello 21:00 saakka.

Muut FinWX:n palvelut toimivat edelleen normaalisti.

Lue palvelukatkoksesta lisää täältä.
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Keskustelupalstan yleiset säännöt  (Luettu 5090 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
J.Jäntti
Foorumin ylläpitäjä
Ylläpito
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 4803WWW
« : maanantai, 16.04.2007, 09:25 »

Sääntömme ovat lyhyitä ja ytimekkäitä, joten tästä sääntöoppaasta ei ole tulossa millään tavalla ylitsepääsemätöntä luettavaa.

"Ylläpidolla" tarkoitamme niin Foorumin ylläpitäjiä, kuin palstakohtaisia- tai Yleis- (Global-)Moderaattoreita.

§ 1: Yleinen päähänpotkimis-mentaliteetti ja näkemyssyrjintä on täällä tarpeetonta.
Jos joku esittää kysymyksen ja hänelle aletaan tarjoamaan RTFM:ää järkeenkäyvän vastauksen sijasta, ei Foorumilla ole silloin kaikki kunnossa. Tällaisia kommentteja varten on omat sivustonsa ja ne sivut eivät ole täällä. Jos ystävällisenä pysyminen tuottaa järjetöntä tuskaa, potki/hauku vaikka teräsbetonista seinää, älä toista käyttäjää; Seinällä ei ole tunteita eikä tuntoa - käyttäjillä on. Mielipiteet saavat olla kärkeviä, mutta henkilökohtaisuuksiin menemistä ei katsota hyvällä.

§ 1.1: Näkemyserot ja niistä keskustelu ovat sallittuja, näyttövajaa yleistäminen ja mustamaalaaminen ei.
Foorumilla saattaa yksittäinen käyttäjä esittää näkemyksen tai mielipiteen, jotka voivat sotia toisen yksittäisen käyttäjän mahdollisesti vastakohtaisia  tottumuksia, kokemuksia tai näkemyksiä vastaan. Vaikka kyseisestä mielipiteesta ei pitäisikään, näkemystä tulee silti kunnioittaa ja ainakin yrittää ymmärtää asioita myös vastakkaisesta näkökulmasta, sillä mielipiteen taustalla voi vaikuttaa yksinkertaisiakin asioita. Jos asian taustatutkimus ja/tai on hankalaa tai mahdotonta, kannattaa miettiä pystyykö vastaamaan viestiketjuun asianmukaisesti, älykkäästi ja hyvässä hengessä. Jos ei pysty, kannattaa mieluummin pitäytyä kommentoimasta, kunnes on tehnyt taustatyötä riittävästi tai kunnes kykenee keskustelemaan. Vain siten vältymme konfliktin mahdollisuudelta pienenee. Keskustelu saa ja pitääkin käydä vilkkaana, kärkevänä ja älykkäänä. Keskustelun älykkyys saattaa romahtaa, jos aletaan esittämään näyttö- ja/tai taustatutkimusvajaita yleistyksiä ja pyritään sillä saamaan keskustelun johto omiin käsiin. Ylläpidolla on velvollisuus pysäyttää ketju lukituksella, jos siellä oleva keskustelu uhkaa mennä keskinäiseksi nokitteluksi tai sotaisaksi kuppikuntatoiminnaksi.

§ 2 : Spammi ja muu mainostaminen - ei hyvä.
Rajoituksia tällä palstalla ei ole, mutta jos joku käyttää omaa keskustelupalstan käyttäjätunnustaan spammirobottinsa leikkikenttänä, lentää sellainen tunnus ilman eri varoitusta roskiin. Oman keskustelupalstan ja/tai sivuston harmiton mainostus on täällä sallittu.

§ 3: Tiedostojen liittäminen keskustelupalstalle
on sallittua, mutta materiaalin ei tule olla sellaista, joka on selkeästi Suomen lainsäädännön vastaista. Jos ylläpito törmää sellaiseen, se poistetaan asiasta sen isommin ilmoittelematta. Viisastelukuvat (á la Kerrolisaa.com tai KuvatOn.com) ovat rajallisesti hauskoja, mutta niillä on taipumus aiheuttaa ylimääräistä rähinää ja jopa suoranaista Flame War-aktiviteettia, joten jos ei ole kuolemanpakko, älä liitä.

§ 4: Off-Topic -jutut
Meillä on oma alue niitä varten. Viestit, jotka eivät edes etäisesti kuulu alueelle, jossa niitä kirjoitetaan, siirretään Off-Topic-alueelle ylläpidon toimesta ilman erinäistä ilmoitusta. Huomatkaa, että viestin tai viestiketjun siirto Off-Topic-alueelle ei ole rangaistus ja siirron tarpeellisuus on aina neuvoteltavissa, mikäli käyttäjä katsoo viestillä olevan syy olla kyseisellä palstalla.

§ 5: Viestiketjujen siirto
Ylläpidolla on velvollisuus seurata kirjoitettujen viestiketjujen sisällön liikkeitä. Erityisesti monisivuiset (> 3 sivua pitkät) viestiketjut ovat yleensä herkkiä rönsyilemään toisiin aiheisiin tai sitten kyseiseen aiheeseen viitaten esitetään uusia kysymyksiä samaan viestiketjuun. Jotta ketjun lukemisesta ei tulisi tuskallista kokemusta, ylläpito voi vapaasti irrottaa viestiketjun osia uusiksi viestiketjuiksi ja määritellä viestiketjun aiheen haluamallaan tavalla, mutta pyrkien pitämään ketjun aiheen mahdollisimman selvästi mukana uuden aiheen nimeämisessä. Pyydämme huomioimaan, että viestiketjun leikkaaminen ja uudeksi aiheeksi laittaminen ei ole koskaan rangaistustoimi.

§ 6: Käyttäjän ja Ylläpidon vastuut
Käyttäjä on itse täysin vastuussa Foorumin tunnuksestaan ja siitä, mitä hän kirjoittaa täällä, sekä omien kirjoituksiensa sisällöstä. Ylläpidon velvollisuutena on valvoa, ettei kirjoittelu riistäydy keskinäiseksi sapelinkalisteluksi ja mikäli havaitsee Foorumille sopimatonta sisältöä, on velvoitettu oman harkinnan mukaan poistamaan viesti(t) palstalta.

Näitä pykäliä myötäilemällä pidämme järjestystä yllä ja palstan viihtyisänä kaikille.
Ylläpto ei koostu sääntökirja-fasisteista, jotka surutta vähentävät oikeuksia tai heittävät porukkaa pihalle pienimmästäkin rikkeestä, vaan asiat pyritään hoitamaan siten, että erimielisyydetkin saadaan ratkeamaan ilman Flame War-tilannetta.

Kiitos, kun jaksoit lukea tähänkin asti Hymyilee
« Viimeksi muokattu: lauantai, 14.08.2010, 23:09 kirjoittanut J.Laiho » tallennettu

Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoslaskuri 2018; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
FinWX Helsinki-71, SDR kanava 1 (91.5m - 51.8m (3276kHz - 5676kHz))
FinWX Helsinki-71, SDR kanava 5 (Helsinki-Vantaa (117.8MHz - 120.2MHz))
------------------------------------------
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!