Joku osaa neuvoa, vaan kuka?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, tiistai, 26.06.2018, 20:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

teutari

Hyvä että Ukka sai härvelin toimimaan... ei nää niin vaikeita hommmia ole kun pääsee niiden kanssa ensin sinuiks. ;)

Tuossa mun ehdotuksessa tulee vaan hyödynnettyä nuo ip-kameran omat ominaisuudet ei mitään softia pyörimässä eikä tarvitse pitää tietokonetta 24/7 päällä ja toimii kuin junan vessa.

esim. mun kamera testi palvelimella Päivitys n.5 min http://jvr.mbnet.fi/hikvision/webcam2.jpg

Mielenkiintoista loppujen lopuks mikä olisi se paras juttu ja millä pääsee kaiken helpoimmalla?

Naruskan Ukka Matinpoika

Hikvision hienoohan se olis, jos tuommosia koodaukseen liittyviä juttuja hallittis. On se tieten niinkin päin, että ihmiset niitä ongelmia ratkoo. Meikäläinen vaan on kaikista tietokonekielisistä asioista ulukona kuin Lumiukka.

Pitäisi perehtyä tuohon Hikvisionin kameramallin tekniikkaan, että saisi sen ottamaan hiukan tarkkuudeltaan parempaa kuvaa nykyisestä kohteestaan. Vielä ei säätöihin oikeen joutanu perehtymään, mutta eikhän tuo selviä, kun perehtyy. Laitan kuvan nykytilanteesta näkösälle.

Jokimaisemasta saa jonkunlaisen käsityksen. Itse ymmärrän rantakivistä aika paljon siitä kalamiehelle tärkeästä asiasta, minkä verran joen vedenkorkeus on ylhäällä tai alhaalla normikesävedestä. Nyt on alhaalla kuin mikä, kun ei Juhannuksen jälkeen ole satanut. Ja silloinkin kertynyt 33 milliä meni johonkin muualle kuin tulvavedeksi... ;)

Kaikkia muita arvonimiä voisin omaksua, mutta einarin esitys ei ole suhteessa tietotaitoon... :o

www.naruska.com

einari

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - tiistai, 10.07.2018, 18:30

Kaikkia muita arvonimiä voisin omaksua, mutta einarin esitys ei ole suhteessa tietotaitoon... :o

Älä ukka ole turhan vaatimaton, tilanne on aivan eri kuin toissa-aamuna.. Omilla avuilla ja kyselemällä löysit itselle sopivan keinon asian ratkaisuun.. Käsittääkseni sinulla kone raksuttaa muutenkin yötäpäivää ja lapissahan kesällä päivät nukutaan ja yöllä puuhastellaan sitä sun tätä..  ::)

Naruskan Ukka Matinpoika

Vanaha kulunu sanonta Lapista: Kesät nairhaan ja kalastelhan. Talavela kalastettaan sitte vähempi... ;)

www.naruska.com

einari

Kuka ne hill :)at sitten poimii.. Ukan lisäksi

teutari

Se on sitten eri juttu jos sillä läppärillä on muutakin virallista hommaa siellä vuokramökissä 24/7 kuin pelkästään pyörittää kamera softaa.

Mites se Einari sanoo että vanhaa teknologiaa.... noi kamera softat on juuri sitä.

Ennen kun käytettiin tavallisia web-kameroita taikka analogisia kameroita videokortilla niin silloin kamera softat oli ainoa mahdollisuus saada kuvaa näkyviin/maailmalle mutta kun tuli IP-kamerat nehän mullisti koko jutun on sitä uutta teknologiaa koska IP-kamerassa itsessään on kamera softa/tietokone joka hoitaa koko homman.

einari

#26

Joutui oikein miettimään missä sanoinvahentuutta teknologiaa.. enhän niin sanonut vaan lainasin :-)

Jaa'a.. On se vanhaa teknologiaa... Melkein yhtä vanhaa kuin me.. Sanoin kyllä ukalle että jos ei saa suoraan kuvaa korvaamaan edellistä niin sinun esittämä tapa ehkä toimii paremmin. Se että koen vanhana teklogiana on se.. Ettei kiinan vehkeessä näytä olevan mahdollisuutta tallentaa kuvaa samalla kun käyttää esim. Wi-Fi yhteyttä kameran vielä reaaliaikaiseen ohjaamiseen.. Jos olen väärässä.. Oikaise toki!
... teknologiaa naapurista  ja usasta..  1957..
https://www.youtube.com/watch?v=Iiv4MPsYFv4


Naruskan Ukka Matinpoika

Oikeestaan siellä mökillä ei tuolle läppärille ole muuta käyttöä kuin tämä kuvan lähettely. Ihmisillä on poikkeuksetta tabletteja tai älykännyköitä ja jollain vielä läppärikin omasta takaa. Kun siellä mökillä ollaan hiukka 3Gverkon äärirajoilla, niin asentelin sinne antennin reitittimen avuksi. Sillä siellä pyörii puolenkymmentä Mbit tulevaa ja lähelle saman verran lähtevää, johon yhteyteen pääsee wifin kautta kiinni. Se on tuntunut hyvin riittävän siellä asustaville viikkovuokralaisille. Varsinkin Elisalaiset ovat mökin nettiyhteydestä iloisia, kun Naruskalla on vain 2G tolppa heillä. Ja Teliallekaan ei Putinista johtuen saada kolomegeetä kummempaa kuulemma Karhutunturin tolppaan asennella.

Langatontakin kameraa aattelin, mutta kun olen sen sortin yhteydenpitäjä, että lanka toimii varsinkin talvella paremmin ethernetkaapelin muodossa, eikä tarvitse muuta virtasta rantaan viedä. Ja usb-kaapeli varsinkin liitoksiltaan on epävarma yhteydenpitäjä, kuten olen joutunut toteamaan..

Asiakkaat tykkäävät kattella Naruskajoen eri ilmiöitä, eikäpä tuo itteänikään haittaa, vaikka jokiveden korkeutta näin seuraan. Kun se joki on tästä Tukikohasta hiukka kaukana, eli kolomisenkinsattaa metriä... ;)

www.naruska.com

teutari

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - tiistai, 10.07.2018, 20:43
Kun siellä mökillä ollaan hiukka 3Gverkon äärirajoilla, niin asentelin sinne antennin reitittimen avuksi. Sillä siellä pyörii puolenkymmentä Mbit tulevaa ja lähelle saman verran lähtevää, johon yhteyteen pääsee wifin kautta kiinni. Se on tuntunut hyvin riittävän siellä asustaville viikkovuokralaisille. Varsinkin Elisalaiset ovat mökin nettiyhteydestä iloisia, kun Naruskalla on vain 2G tolppa heillä. Ja Teliallekaan ei Putinista johtuen saada kolomegeetä kummempaa kuulemma Karhutunturin tolppaan asennella.

Langatontakin kameraa aattelin, mutta kun olen sen sortin yhteydenpitäjä, että lanka toimii varsinkin talvella paremmin ethernetkaapelin muodossa,

Hemmettisoikoon tuossa me ollaan aivan samalla aaltopituudella kyllä lanka on aina lanka sitä ei langattomat voita.  ;)

Menee vähän offariksi mutta tuossa taannoin luin tuosta uudesta 5G verkosta että siinä pitäis noita tukiasemia olla aika tiuhaan ennenkuin se toimii kunnolla ja ne oli suunnitellu elukoille joitain minitukiasemia kun ne vilistelee mennä sinne tänne. ::)

Eipä tuosta ole enää pitkä matka siihen kun EU määrää et meillä kaikilla pitää olla jokin nappula persposkessa et saa katvealueet peitettyä... on sieltä ennenkin tullut näitä pähkähulluja päätöksiä. :D