Filtteröinti käyttöön

Aloittaja weatherc, lauantai, 02.06.2018, 16:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 07.06.2018, 00:06

No nyt ei ole kyse eri antureiden ajoista (ewn käyttää temperaturen aikaa aikaleimana) vaan siitä että itse data ja varsinkin lämpötila päivittyisi. Esim sateen ajalla ei ole mitään merkitystä jos on poutaa, kunhan päivityy heti kun on satanut.

Ehdolla pelkkä temperature tullee kaikki asemat, myös ne ilman muita antureita. Ne on kyllä helposti suodatettavissa pois mutta koska vastauksen asemien määrä riippuu haetun laatikon koosta (koska suunniteltu kartalle eli lähempi zoomi = enemmän asemia) niin silloin jäänee myös enemmän asemia pois joilla kaikki anturit.

Nimenomaan, nuo hakuehtojen vaihtelut ovat niitä jolloin sain lämpö/kosteusanturista muuttuneen aikaleiman ja lämpötilan, eli jos hakee toisella edolla, antaa se lämpötilalle uuden aikaleiman, temperature taas uuden jne. pääsee siis sen 30 min. cachen ohi tavallaan. Seurasin myös samalla omia lämpötiloja dashboardista ja puhelinsovelluksesta, paikkansa piti.

Aina on jotain proplematiikkaa mukana, kun joutuu "säveltämään" ohi  normin ;D
Ehkä löydämme vastauksen....

Mietin kyllä sitäkin, että tuon cachen pituuteen voi olla osasyynä asemien tuhoton määrä eri lisähärpäkkeineen..


einari

Tein äsken, 18.46-47 aika erikoisen havainnon,  yksityisissä asemissa aika oli 18.36 (päivitysaika) ja katosivat asemat yhtäkkiä,
sitä ennen olin katsonut lähellä olevia asemia ja siellä oli muutama minuutti päivityksestä...  menin silloin 14,47 takaisin sinne lähellä oleviin asemiin niin siinä silmänräpäyksessä noin 10 min. muuttui 34-35 minuuttiin..  mietin syytä... se taitaa olla se 30 minuutin hakuaika joka laski 20 minuuttia siihen lisää vaikka arvot oli saatu 10 min. aikaisemmin???????????????

weatherc

LainaaMietin kyllä sitäkin, että tuon cachen pituuteen voi olla osasyynä asemien tuhoton määrä eri lisähärpäkkeineen..

Tuohan on ollut selvä asia alusta asti että on yksi syistä miksi cache-aika mitä se on.

LainaaTein äsken, 18.46-47 aika erikoisen havainnon,  yksityisissä asemissa aika oli 18.36 (päivitysaika) ja katosivat asemat yhtäkkiä,
sitä ennen olin katsonut lähellä olevia asemia ja siellä oli muutama minuutti päivityksestä...  menin silloin 14,47 takaisin sinne lähellä oleviin asemiin niin siinä silmänräpäyksessä noin 10 min. muuttui 34-35 minuuttiin..  mietin syytä... se taitaa olla se 30 minuutin hakuaika joka laski 20 minuuttia siihen lisää vaikka arvot oli saatu 10 min. aikaisemmin

Ei mitään erikoista. Kas kun euweatherinkin käyttää cache:ta  ;D
Esim kartassa niin tehdään jokaiselle zoomitasolle uusi haku joka rajoittuu näkyvän kartan alueelle. Tämä koska homma menisi todella hitaaksi jos hakisi kaikki asemat.

einari

#33
Täytyy sanoa etten nyt ymmärrä tuota logiikkaa, miten se arvo joka on saatu 10 min. aikaisemmin  muuttuu yhtäkkiä 30 minuuttia aikaisemmin saaduksi..
ainoa selitys minkä keksin on se että se aika ei ole se mikä on vastauksessa sieltä netatmon hausta, vaan ihan jotain muuta..

jos se logiikka on se ettei netatmon antama data ei asetu siihen 20 minuutin haarukkaan, lisää sen 20 min. taitaa nyt vaihtoehtona olla se että sitten pitää hakea sitä niillä muilla ehdoilla ja lukea se temperaturen muuttunut time_utc.. tai kunkin hakuehdon time_utc, muuttuuhan sekin.. ?

voihan olla sekin mahdollisuus että jos eri hakuehdoilla wind time_utc muuttuu, niin voi käyttää sitä ja jää ne tuulianturittomat pois... mutta eikös se koskenut vain näitä pohjoisia leveyspiirejä.... toisaalta eikös se time_exec muutu jos haussa arvot muuttuu?

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 07.06.2018, 20:28
Täytyy sanoa etten nyt ymmärrä tuota logiikkaa, miten se arvo joka on saatu 10 min. aikaisemmin  muuttuu yhtäkkiä 30 minuuttia aikaisemmin saaduksi..
ainoa selitys minkä keksin on se että se aika ei ole se mikä on vastauksessa sieltä netatmon hausta, vaan ihan jotain muuta..

Helppoa:
vastaus a on tuore, eli juuri haettu tietokannasta koska sopivaa vastausta ei löydy cache:sta.
vastaus b on cache-vastaus, eli haettu tietokannasta aikasemmin.

einari

niin.. mutta miksi se lisää sen 20 minuuttia siihen tuoreeseen vastaukseen...

Tarkastelin tuossa oikein aikajanan avulla (piirsin) että jos saisi vaikka haettua 32 min välein niin 20 min pätkiin tulisi useammin tuoretta dataa, sanoit kyllä ettei voi niin hakea.. mutta jos aikaisemmassa vastauksessa tulee serveriaika niin +32 min siihen lisää ja hakee taas... eli kerrottaisiin sen edellisen vastauksen perusteella milloin hakee uuden vasauksen???  siinäkin se aika lyhenisi koska siihen 20+20 minuuttiin tulee pakostakin yksi "tuore"aika, parhaassa tapauksessa kaksi... ja vastausaika jäisi jokatapauksessa alle 40 minuuttia vaikka miten pähkäilisi... ;D

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 07.06.2018, 22:20
niin.. mutta miksi se lisää sen 20 minuuttia siihen tuoreeseen vastaukseen...

Ei se mitään lisää vaan myöhempi vastaus on todennäköisesti tallennettu cachehen aikasemmin ja se syöttää sen ulos sellaisenaan.
Jos katsoo esim itsellä käytössä olevalla Nginx webpalvelinta niin cachessa olevat sivut syötetään ulos staattisina html-tiedostoina vaikka php-skriptejä ovat.

einari

#37
No tavallaan hyppää... näinhän sen omin silmin ;D
kyllä toisaalta ymmärrän että kyseessä on tavallaan kahden cachen loukku joka niitä aikoja venyttelee... siksipä tein taas testin jossa olisi oletuksena 15 min välein tapahtuva haku netatmolta 3 eri hakuehdolla.. silloin pitäisi pääsääntöisesti olla tuoretta dataa saatavilla, max se ewn:n 20 min. cache..
yksi pieni ylitys 20 min. ylitys oli kerran.
jos haki 20 minuutin välein temp/wind niin 25 min. eroja alkoi ilmaantumaan, eli silläkin menee helposti ajat pitkäksi.

ohessa pdf-tiedosto josta saa kuvan miten siellä on uutta dataa poimittavaksi ;D

oikeassa reunassa olevat ajat ovat lämpöanturin res... aikoja eli time_utc aikoja, tuossa openoffisessa on ongelmia kun muuttaa ajan päivämääräksi, siksi puolipisteitä siellätäällä ::)

weatherc

URL:it millä sä nuo hait (jätä access_token pois)?

einari

hain ne omilla tunnuksilla ja ihan vaan sillä netatmon getpublicdata-sivun  hakutoiminnolla... ja olen katsonut muitakin asemia lähettyvillä..  ja kerran sieltä grönlannista...

sillä ei kyllä ilman id:tä haeta, onnistuuko se jotenkin? eikö ewn:n haku käytä sitten access_tokenia?
muuttaako se jotenkin tilannetta millä hakee sieltä getpublicdata.apista?

noilla kuvassa olevilla koordinaateilla tuli 2-300 asemaa.