Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2018

Aloittaja einari, torstai, 01.03.2018, 06:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 04.04.2018, 17:57
Ensi viikolle etelä-suomeen on odotettavissa jo tulvia, että kyllä se kevät sieltä tulee.. kesäkin. Olisihan se karmeaa jos elokuussa olisi parimetriset hanget.

Ei tarvi ootella ens viikkoa niitten tulvien kanssa jos tulee lisää samalaisia liki kaato-vesisateita kun täällä oli äsken. Pesee tiet kyllä mutta kun se maa on jäässä...

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 04.04.2018, 17:57
Muuten sieltä Perttelin kulmilla on kirjoitettu kirja jonka nimi oli Kun kesä ei tullutkaan. Nokian insinöörejä oli (salanimi Sebastian Lindell) ;D

Perttelistä on heijastinkin kotosin  ;D ;)

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 02.04.2018, 19:48
Ne suvikumithan vaihdetaan sit kun keli antaa myöden, ei minkään kalenterin mukaan. Niin kauan kun maassa on 25 cm lunta ja käytettävät pikkutiet 10+ cm paksun jään peitossa urineen päivineen saa kiekot pysyä siellä varastossa vaikka Juhannukseen asti ;)

Mobiiliksi komentokeskukseksi tituleeramani autonretale joutuu pajalle korjattavaksi ensi viikolla ja siinä samalla pyysin että iskevät siihen kesärenkaat kiinni, koska tiestö jota minä käytän, ei omaa lunta enää yhtään. Pajalla ollut kaveri mietti siinä ääneen että "näinköhän on hyvä aika siihen vielä, kun Nurmijärven korkeudella on sivutiet vielä kunnolla talviset". Sanoin että ottaen huomioon että ajan kaupunkiajoa suurimman osan ajasta, ei pitäisi hätää olla.

Toivoa tosin sopii, ettei FinWX Lohja-12A ala kenkkuilemaan tai voi muuten tulla varsin kauhuisan kiintoisaa ajaa sinne päin, siellä kun on vielä lunta maassa...

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 02.04.2018, 19:48
Mites muuten tuo sun 2017 kevät on noin myöhänen? Perttelin tilastoissa se alkoi 09.03 eikä matkaa tässä välissä ole kun se reilut 100 km.

Se on hyvä kysymys, sillä vuoden 2017 Huhtikuussa oli kyllä jo suhteellisen lämpimät päivät mutta yöt vetivät pakkaselle niin, että keskilämpötila jumitti nollan alapuolella pitkään. Tiedä sitten onko mittauspaikkani sellainen että tuo talon alla oleva iso kallionmöhkäle hohkasi kylmää ja se piti tilanteen tuollaisena niin pitkään?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Naruskan Ukka Matinpoika

Jos jossain päin pellot alkaa paljastumaan ja leskenlehdet vihertämään, niin Lappi on tälle päivää saanut kunnon lumisateen ainakin Keski-Lapin yli. Naruskalla on lunta puotellu puoliltapäivin alkaneen lumisateen seurauksena lähelle 15 senttiä. Ja taattua tulva-ainetta entisten lisäksi on tämäkin. Neliöllä kuulemma keskimäärin 250 kiloa, eli aika tiukkaa tavaraa.

Ukan mittari näyttää 93 senttiä, eli siitä paljon puhutusta metristä ei kovin kaukana olla... :o ;)

www.naruska.com

weatherc

On kyllä aika komiat nuo syvyyslukemat tuossa keski-lapin huudeilla  ;D
Noi kun lähtee sulaamaan silleen vauhdilla 10+ asteen lämpötilassa niin avot sanos svenski :o

Jussa

Täällä lunta pölläytti 6cm ja syvyys nousi takaisin lähelle metriä, nyt 98cm. Perjantain 10mm vesisade laski hangen pintaa yllättävän vähän. Toisaalta tämänkin aamun lähes 20 asteen pakkanen ei tehnyt hankikantoakaan juuri nimeksikään. Vesisade ikäänkuin hävisi tuohon paksuun lumeen tekemättä sille juuri mitään. Tulvan ainesta on, mutta sääennusteet näyttää haihtuvaisia kelejä.

Naruskan Ukka Matinpoika

Käväisihän se lumenpinta täällä Retkeilymajan mittarissa tasan metrissä eilen ehtoolla siinä vaiheessa, kun sadealue kyllästyi Suomen puolella satelemiseen ja jatkoi itänaapurin puolelle. Illalla kymmenen paikkeilla sateen lakattua alkoi ulkona olevan irtotavara hiukan lentelemään ja puuskat mukavasti humauttelivat unen läpi ennen puoltayötä. Sään vaihtumisesta selkeäksi muistutti makkarin ikkunasta näkyneet komeahkot revontulet.

Linkomiehellä oli aamulla savottaa parinkymmenen sentin tiiviin lumikerroksen ampumisessa pihan penkoille, mutta sinne meni. Valkoistahan tuo lumimaisema oli ja on ollut tähänkin asti, mutta aurinkopaisteessa tuore lumi on aina tuoretta, eikä ainakaan likaisen väristä. Sen näkee Karhutunturin aamupäiväisestä lumivaipasta, joka on sitä samaa puhdasta sorttia, joka Naruskan kylän peitti metrin hankiin.

Aika komeita ovat nuo Keski-Lapin lumilukemat toisella metrillä Sodankylässä ja muuallakin... ;)

www.naruska.com

J.Jäntti

Kauniin keväisen päivän perään tulikin sitten yllätys tälle aamulle, kun lämpötila oli päättänyt painua nollan alapuolelle ja yöksi ennustettu vesisade olikin päättänyt muuttua lumeksi. Helsingin Viikinmäessä tätä kirottua sademuotoa pukkasi sen arviolta 5cm.
Lumipeite tosin lähti päivän auringonpaisteessa vauhdilla pois. Pohjoistuuli, joka puuskissa puhalsi yön aikana, hajotti Viikinmäen puolelta Vantaanjokea jääkerroksen palasiksi ja se piti matalaa kohahtelua ja rapinaa kun irtonaiset kappaleet raahautuivat paikoillaan olevaa isompaaa jääkerrosta vasten. Vedenpinta joessa on noussut hieman mikä enteilee sitä, että mikäli pinta nousee tuosta lisää, loppuosa jäästä räsähtää liikkeelle ja loppu onkin sitten kiinni siitä, miten koskialue tuosta ne kuljettaa Vanhankaupunginlahteen.

Mobiili johtokeskus sai kesärenkaat alle, mutta hintaa sai sitten tunkea niin uusista renkaista, kuin myös autossa olevan vian korjauksestakin. Sitä hintaa tuli sen verran suolaisesti ettei voi mainostaa olevansa kovinkaan iloinen juuri nyt.  >:(

Tuulien pitäisi nyt alkaa kääntymään taas lämmölle suotuisampaan suuntaan ja sitä kyllä odotan. Puut eivät vielä ole havahtuneet lehtiä pukkaamaan eikä leskenlehtiäkään näy, joten niin pitkällä ei vielä olla kevään suhteen täällä etelän suunnallakaan.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

einari

Kun sä kuulet kurjen äänen älä mene järven jäälle..

Tänä aamuna ensimmäiset kurjet saapuivat tuohon puolen kilometrin päähän.. sitä iloa sitten kestääkin pitkälle toukokuuhun.  ;D
Talvehtivien joutsenien lisäksi on jo muutaman päivän lennellyt edestakaisin käyden välillä ruokailemassa voimalaitoksen ylä- ja alapuolella jotka pysyvät sulana yleensä koko talven..

Paikoin on vielä puolisen metriä lunta mutta aukeilla paikoilla alkaa maata näkymään ja metsänreunoissa.. ehkä se kevät tästä kiihtyy nyt vauhdilla mutta tuomen kukintaa on turha odotella ennen toukokuun loppupuolta. Vaikka muutamassa päivässä voi tapahtua paljon, mm. -75 vappuna oli kylmä ainakin kokkolassa, mutta ennen 10 päivää oli lehti puussa  :)

weatherc

Voitaneen pikkuhiljaa sanoa että kevät on alkanut täällä lounais-kulmalla  8)
Terminen kevät alkoi näillä näkymin 05.04. Se on asemahistorian toiseksi myöhäsin. Myöhäsempi on ollut vaan 2013 jolloin se alkoi 10.04.
Lunta ei ole maassa enää kuin läikittäin ja kasoissa.

einari

Mutta ei ole sielläkään vielä tehoisa lämpösumma alkanut karttua..
niinkuin ei täälläkään, pitää varmaan laittaa anturille yöksi viltti päälle.. ;D ::)