Kirjoittaja Aihe: PeetBros "TEUTARI" töissään.  (Luettu 2851 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Naruskan Ukka

 • Moderaattori
 • *****
 • Viestejä: 1238
  • Naruskan Retkeilymaja
PeetBros "TEUTARI" töissään.
« : Lauantai, 20.01.2018, 14:17 »
Hiukkasen meni sattuneesta syystä aikaa ennen kuin Teutarin kehittelemä muunnos PeetBrosin tuulimittarista pääsi Ukan sääaseman tuulimittaritolpan päähän mittaushommiin. Viive tuli siitä, kun päätin tilata Ranskasta vielä yhden tuulimittarin, joka on varustettu valmiiksi 30 metriä pitkällä kaapelilla. Ei tarvinnut sätöstellä heikkovirtaliitoksia tuolla yläpohjan pakkaslämpötiloissa, vaan pujottelin pitkän kaapelin mittarilta yläpohjan kautta konttoriin liitoksitta.

Ja nyt on reservissä kokonainen valmiiksi koottu tuulimittari, jos joku häikkä sattuu. Tuulimittariton sääasema on vähän sama kuin munaton mies... ::)

Hiukkasen haastavaa on pakkasessa käsitellä uuden tuulimittarin kaapelia, joka tehtaalla on kieputettu 10-15 senttiä halkaisijaltaan olevalle kiepille. Vetelimme littanan kaapelin suoraksi emännän kanssa ensin täällä sisällä. Samalla sen pystyi testaamaan ja toteamaan, että tuplakorkean tuuliviirin kanssa kuso kulkee. Ja kulkihan se, ja kulkee nyt myös katolta, kuten pitääkin. Kiepillä olleella johdollakin piruuttani yhteyttä kokeilin, mutta tässä ovat nuo magneettikenttien ihmeellisyydet tulleet sen verran tutuiksi, että kiepillä ei kuso kolmeakymmentä metriä kulje. Suorana kulkee.

Ei ole Trumpin suunnasta kuulunut mitään, kun annoin heille vinkin kehitellä arktisempiin oloihin soveliaampaa "Teutaria". Ne siellä tietenkin vielä hokevat "Oh My Good", mutta eiköhän siellä ymmärretä keksinnön merkitys, kun ylläristä toipuvat... ;)

Kuvasta kehitysversiota ei niin kovin helposti toteamaan pysty, mutta käytännössä tuuliviirin ja tuulikuppien välissä on nyt ilmaa useampi sentti, kun originaalissa väli oli vain sentin luokkaa.

Poissa teutari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1284
  • Teutari.net Sääasema
Vs: PeetBros "TEUTARI" töissään.
« Vastaus #1 : Lauantai, 20.01.2018, 17:21 »
Toivottomasti siitä ei tule nyt mitään dronea kun vispilöillä on tilaa vatkata.  ;D
Hyvähän se olisi jos se nyt pysyisi nipussa sekä toimisi niinkuin pitääkin eikä tulisi mitään vastoinkäymisiä niin ei tarvitsisi enää sen kanssa menettää "yöunia".  ;)
Onhan selvää että noita jäätämisongelmia vielä tulee kun on suuret lämpötilan vaihtelut näin käy myös tuossa davisin vispilässäkin mutta kun 8m ongenvavalla kevyesti kopauttaa niin aina ne on liikkeele lähteneet.
« Viimeksi muokattu: Lauantai, 20.01.2018, 17:35 kirjoittanut teutari »

Davis Vantage Pro2 Plus (cabled)

Poissa Naruskan Ukka

 • Moderaattori
 • *****
 • Viestejä: 1238
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: PeetBros "TEUTARI" töissään.
« Vastaus #2 : Lauantai, 20.01.2018, 19:55 »
Minä olen vuorostaan tollouttani aikanaan pieksänyt antennitoloppaa rautavasaralla. Nyt perehdyttyäni hiukan tuohon muovirakenteiseen härpäkkeeseen ja sen herkän näköiseen johdotukseen ynnä muuhun, niin pieksämiset on pieksetty.

Omaa antennitolppaani ei ole tarvinnut sen jälkeen petrata, kun teetin metallipajalla sen saranapalikan, jolla saan vaivatta tolpan kaadettua. Kaatamiseen piti ottaa lisää tarkkuutta, kun yhden tuulimittarin tärhäytin palasiksi laakongin kaidetta vasten kaatovaiheessa.

Jos siellä katolla jotain vielä pitäisi petrata, niin tolppaa olisi tuulia varten hiukan tuettava. Päässä on jo suunnitelma sillekin, mutta se on kesän hommia, jotka ihme ja kumma viime suvena jäivät vielä tekemättä. Laiskuus on lahja ja kesän hukkaaminen aina talvella sitten harmittaa... :o

Droneksi en usko vermeen muuttuvan. Sen verran tiukka on laakerointi pesältään, että olettaisin sen siellä pysyvän kovallakin tuulella. Tosin on se niinkin, että myrskyllä välillä maasta näyttää, että ilimaan tuo kohta nousee, vaan ei ole noussut. Aika näyttää... ;)

einari

 • Vieras
Vs: PeetBros "TEUTARI" töissään.
« Vastaus #3 : Lauantai, 20.01.2018, 21:15 »
Onnea Ukalle uuden härpäkkeen johdosta! Pysyit sentään katolla  ;D