Netatmon Sää- ja Säteilysuojien rakentelu, Sademittarin lämmitys yms.

Aloittaja einari, maanantai, 15.01.2018, 08:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Mulla tuo härpäke imee ilmaa alimman isomman lautasen alta. Sen alla on sitten vielä yksi hitusen pienempi lautanen (orginal Davis) joka käytännössä on varjossa koko ajan. Keskellä olevan putken ulkopinnan olen vuorannut folioteipillä.

einari

laitoin ranskaan tällaisen viestin.. engleskaksi kuitenkin ;D

Hei Prashanth,

lupasin laittaa myös kokemuksia sääsuojaprojektista, se toimii hienosti , jopa paremmin kuin aurinkokennotuulettimella varustettu vertailuasema jossa on 5 cm polyuretaanieristys..
voit käydä katsomassa dataa evijärvi2 (my project) and evijärvi1(aurinkokennotuuletin) evijärvi2 on parempi.. poislukien eilinen, koska kävin esittelemässä sitä tutuilleni Plastec Finland Oy:ssä, heillä on muovikone jolla voi tehdä  eristettyjä putkia..  :-)

Asemat ovat auringonpaisteessa lähes koko päivän.. laitan kuvan.
terveisin

jt68

Itsellä on varattu alumiiniputken pätkä anturille...mitä mieltä raati on kannattaako se maalata kirkas valkoiseksi, vai vain kiillottaa?
pituutta sillä on n.kaksi kertaa netatmon anturin verran.
Asun taajama-alueella ja varaston seinät on ruskeat,jonka seinässä anturi on..ainut paikka siis.Aamupäivällä aurinko paistaa sinne ja lämmittää seiniä.

Hehkuuko peltikatto miten alaspäin ?anturi on räystään alla joku n20cm peltiin  ja laudoitus välissä .
Oli tarkoitus vähän laskea anturin paikkaa tuon putken avulla----joutuu enemmän alttiiksi suoraan auringolle.

weatherc

Maalaisin valkoiseksi, toki, vannomatta paras ja kokeilemalla se selviäis (jos olis 2 putkea alumiininvärinen ja valkoinen ja verrata niitä, senhän näkisi kyllä mutu-tuntumalla vaikka olisi vain toinen kerrallas käytössä että kumpi toimii "paremmin").

Sen sijaan isommaksi ongelmaksi näkisin tuon ruskean seinän, se hehkuu lämpöä / lämmittää ilmaa jonka vaikutus lienee x metriä seinästä. Tuosta katosta en usko että sen kummemmin häiritsee koska lämpöhän nousee ylöspäin.

einari

Tuohon jt68 kyselyyn vastaisin että putki pitää olla riittävän iso halkaisijaltaan väh. 100 mm ja pituutta ehkä enemmän kuin 2x netatmon pituus..

Tein itse uuden testin, laitoin 3-aseman sinne tekeleeni yläpäähän selittääkseni sinne prashanth:lle ranskaan miksi on musta.
tein yllättävän havainnon.. se asema kun kavensi yläpäästä(kin) sisäputkea niin hormi-ilmiö näytti kiihtyvän, eroa lpt:n suhteen oli kymmenkunta astetta parhaimmillaan se näkyy myös kuvasta, eli jos laittaa sadesuojan vain sisäputkelle nii  voi säädellä sen ilmavirtausta ulkoputken suhteen  ;D

SääSami

Lainaatein yllättävän havainnon.. se asema kun kavensi yläpäästä(kin) sisäputkea niin hormi-ilmiö näytti kiihtyvän, eroa lpt:n suhteen oli kymmenkunta astetta parhaimmillaan se näkyy myös kuvasta, eli jos laittaa sadesuojan vain sisäputkelle nii  voi säädellä sen ilmavirtausta ulkoputken suhteen
Noinhan se menee kun putkea kuristetaan niin ilma virtaa nopeammin. Samasta syystä kuivan maan ydinvoimalat maailmalla on tiimalasin muotoisia. Se kavennus kiihdyttää ylimääräisen lauhdelämmön virtausta taivaalle.


weatherc

Lainaus käyttäjältä: teutari - maanantai, 28.05.2018, 19:41
Korean poikain testejä: https://www.e-sciencecentral.org/articles/SC000015217

Onhan siihen syy miksi Daviksen tai Vaisalan härpättimet ovat lautaskasan sisällä tai miksi viralliset ilman lautasia olevat ovat Jussan rakentaman tyylisen kopin sisällä, eikä missän pötkylässä  ;) ;D

einari

Ekaksi ajattelin että teutari on löytänyt jostain hyvän linnunpelättimobiilin avomaalle ja kasvihuoneisiin.. ja siltä ne kyllä näyttävätkin ;D
Ei taida testi täyttää mitään standarjeja.. mikä suoja sellainen 2 sentin halkaisijaltaan ja 11 cm pötkylä on, kysyn vaan.. onkohan ne sieltä rajan pohjoispuolelta.. vaisala ja davis näköjään joutuu askartelemaan lautasia kun ei parempaan teknologiaan ole eväitä ::)

einari

Mietin tuota weatherc:n kommenttia ja tulin siihen johtopäätökseen että ne pömpelit ja lautaset ovat ajalta jolloin ei paremmasta ollut tietoa...
ja jostain syystä ovat jääneet elämään omaa elämäänsä kyseisten valmistajien tuotteissa. Eipä niillä lautasviritelmillä ainakaan noissa koneellisesti tuuletetuissa härpäkkeissä ole oikeastaan muuta virkaa kuin estää lämpösäteilyn pääsy sisäputken pintaan.. eristys ajaa saman asian.

Sinänsä rakenteella ei ole kovinkaan suurta merkitystä kunhan sekä näkyvän- ja ultraviolettisäteilyn pääsy estetään anturille ja ympäristön ilman pääsyä tehostetaan sisäputkeen joko koneellisesti tai painovoimaisesti hormiefektillä kuten allekirjoittanut on tehnyt kahdessa eri systeemin protossa..  ;D

mietin myös sitä että täytyyhän niiden vaisalan ja daviksen anturit olla putkessa.. eihän tuulettimesta olisi mitään hyötyä jos ylimmistä väleistä ilman kierrättää, ja ovathan ne, sellaisessa lyhyessä putkenpätkässä kuten liitteen kuvasta näkyy, ilma on näköjään eristeenä davisilla, sinänsähän se on hyvä eriste ja hieman ehkä rajoitetu virtaus sen eristeominaisuutta parantaa.  :)

Asiaa syvällisesti pohdittuani olen yhä sitä mieltä ettei niitä puupömpeleitä tarvitse rakentaa päästäkseen tyydyttävään lopputulemaan 8)