Kirjoittaja Aihe: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä  (Luettu 3907 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa einari

  • Foorumisymbiontti
  • *****
  • Viestejä: 272
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #20 : Keskiviikko, 10.04.2019, 18:30 »
Siitä on 183 päivää kun tänne olen kirjoittanut... ehdotti että aloita uusi aihe... mutten aloita :)

Päivitän tähän muutamia seikkoja Netatmon hankintaan liittyen..

1. Hinta-laatusuhde ylivertainen muihin asemiin verrattuna, nyt Clas Ohlssonilta saa muistaakseni 139€ hintaan peruspaketin + sademittarin lisälahjana 13.4 saakka. >> eli tuulimittarin kanssa 248€... eli täydellinen peruspaketti...

2. Helppo asennus, seuraamalla paketin ohjeita menee niinkuin strömsössä... vaatii wifi-yhteyden, lisäksi langaton, eli ei kaapeleita pyörimässä jaloissa sisällä, eikä ulkona... Eurooppalainen 868,x vapaa taajuus, yksiköt näyttävä valitsevan parhaimman itselle.. eikä sotke muita ns. parituksen jälkeen...

3. datan saa käyttöönsä monella eri tapaa, netatmo weathermapista, kirjautumalla sisään ja hakemalla cvs tai xls-muodossa (excel, openoffice)... tunti(käytännössä 5 min. välein), päivä, viikko tai vuositasolla.. tai muilla ohjelmilla kuten Netatmon Meteoware plussalla, esperi homella, docomotizillä.. tai smartmixin-ohjelmalla, jonka olen todennut parhaimmaksi ja monipuolisimmaksi tähän saakka.. suurin osa löytyy useimmille älypuhelimille ilmaiseksi.. smartmixin tosin maksaa viitisen euroa vuosivertailumahdollisuudella... kannattaa uhrata se.(myös vaikka weather displayn.. ym. maksulliseten palveluiden kautta)

4. hyvässä lykyssä pääsee EWN:n sivuille.. ainakin jos asema on täydellinen sade- ja tuulimittareineen, sekä antaa luotettavia arvoja...

5. helppi vastaa keskimäärin arkisin vrk:n sisään, pyytää sähköpostitse valtuutusta ja tutkii sekä korjaa ongelmia.. toki minultakin voi kysyä täällä tai viestillä  :)

sitten.. jokainen sääasema vaatii oikean sijoittelun ja ulkolämpötilayksikkö säteilysuojan sekä oikean sijoittelun että suhtkoht oikeaan lämpötilaan päästään... siitä löytyy informaatiota näiltä netatmo-osion sivuilta sekä muualta tässä foorumissa... itsekukin voi arvioida tarkoituksenmukaisen omin tarpeisiinsa tai innovoida jotain uutta ennenkokematonta... niinkuin allekirjoittanut einari joskus pyrkii tekemään 8)

Tämä vain on pelkkä suositus... itse olen systeemin tutkinut.. perehtynyt perusteellisesti ja hyväksi havainnut.... Joku voisi ajatella että pitäisi olla uv tai auringon säteilyn mittaukset... ne kyllä saa Fmi:n sivuilta ja muualtakin... ne kun tuppaa olla aika vakioita isommalla alueella.. suoraansanoen turhaa nippelitietoa joista ei ole käytännön hyötyä kuin ammattimaisessa kasvihuoneviljelyssä.. tai hiuksiahalkovassa tieteellisessä tutkimuksessa, toisaalta nuo säteilytasot saa rakennusalan taulukoistakin.. ::)

Varteenotettavia kilpailijoita tässä  hintaluokassa ole.. eikä ehkä hieman kalliimmissakaan.. (kunhan tuo davis viimeinkin laskisi hintojaan... ja tekisi avoimemman systeemin.. (onhan ne aikansa jo kusettaneet sääharrastajia datan avoimuudella ja hinnoillaan.. :o ;D ;))
ps.. tuleekohan kuittailua :P

Edit// Meinasi unohtua että netatmon saa integroitua aika moneen kotiautomaatiosysteemiin, heidän sivuilla on vain muutamia suoria kumppaneita... mutta netistä löytyy pilvin pimein systeemejä jotka voivat omalla valtuutuksella hakea niinsanotusti kolmannen osapuolen kumppanuudella säätietoja omaan järjesteelmäänsä..

Sitten siirryn johonkin muuhun osioon riepottelmaan perustuksia :o
« Viimeksi muokattu: Keskiviikko, 10.04.2019, 18:47 kirjoittanut einari »