Kirjoittaja Aihe: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä  (Luettu 3192 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

 • Vieras
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #10 : Maanantai, 26.03.2018, 16:02 »
kerkisiköhän kukaan ostamaan eilenillalla Netatmoa.... No einari ehti, kolmannen.. joka tulee sitten jos ja kun saan rakennettua  kasvihuoneen,siihen käyttöön, muttei tule koskaan näkymään kartoilla eikä EWN:n sivuilla  :)

Voi olla että tulee neljäs.. jos Netatmo antaa yhden testikäyttöön..... oli vähän aiemmin keskustelua.  ;D

Poissa jt68

 • Aktiivinen jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #11 : Sunnuntai, 22.04.2018, 08:59 »
terve.
mikähän tossa datatmon palvelussa mättää, kun on ollut tässä kevään aikaan monta kertaa alhaalla?

asemani teki ensimmäisen katkoksen perjantai aamu yöstä,oli pudonnut pois päältä...olin reissussa . kotiin tullessa painoin sisäyksikköö --ei valoa.
Käytin töpseliä irti ja asema lähti toimimaan-----outoo ? ei sähkö katkoja sinä aikana.

einari

 • Vieras
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #12 : Sunnuntai, 22.04.2018, 10:49 »
Itsellä ei ole semmoisia ongelmia ollut, mutta olettaisin että on mennyt jostain syystä jumiin, yksi voi olla tosiaan sähkökatkotkin, sellaiset lyhyet räpsyt, toinen on jos wifi-yhteys on poikki niin voi jossain vaiheessa jumittaa purkin, kerroit olleesi reissussa niin ainut mistä voisi saada jotain informaatiota
on aseman dashboard, sieltähän näkyy historia milloin on katkoksia, tosin se jos asema kerää dataa niin se voi sitä tallentaa muutaman päivän, (noin 7)
ja jos on tuuli- ja sademittari niin aika lyhenee noin 3-4 päivään. Naruskan Ukalla oli joskus samanlainen ongelma, laittoi gsm-pistorasian niin saa etänä
käytettyä alhaalla sekä aseman että reitittimen, ei ole sen jälkeen kertonut että olisi vielä ongelmia.

Itsellä on itseaiheutettu ongelma josta kerroin tuolla toisaalla, unohdin ottaa pois tuulimittarin toisesta asemasta kun lisäsin kolmanteen, nyt sain palautettua 2 aseman kehiin.. mutta 3-asemasta ei saa millään ilveellä pois..

Jos haluat niin voin katsoa löytyykö sieltä datasta kummallisuuksia kunhan kerrot paikan missä asema sijaitsee, tosin näen vain ulkoyksikön ja mahdollisten sade- ja tuulimittarin datat.. jollet halua julkisesti kertoa niin viestissä ehkä?

Poissa jt68

 • Aktiivinen jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #13 : Sunnuntai, 22.04.2018, 19:05 »
asemassa ei ollut mielestäni virtoja ollenkaan ,kun tulin kotiin. ei ole lähettänyt mitään dataa pe aamuyöstä alkaen siihen mitä tulin kotiin.
 lähdin pois perjantai-ilta päivästä ja omasta mielestä katsoin säätietoja silloin pe päivällä.puhelin mistä katsoin oli samassa kotiverkossa aseman kanssa silloin,mutta reissun päällä en saanut yhteyttä asemaan ulkoa päin. ???

einari

 • Vieras
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #14 : Sunnuntai, 22.04.2018, 20:24 »
Periaatteessa asemaan ei olla yhteydessä ulkoapäin, vaan netatmon palvelimeen josta puhelin, tabletti tai tietsikka hakee ne tiedot.
laitan tuohon kuvan josta näkee miten tieto liikkuu, reititin on kyllä keskeisessä asemassa myös kotiverkossa tietokoneen  tai puhelimen kannalta kun internetin välityksellä hakee ne tiedot kotiin maailman turuilta,, siihen kuvaan voisi piirtää vaikka yksi kuva jossa olisi puhelin ja läppäri maapallon oikealle puolelle.. kertoisi systeemin paremmin :)

Olet siis katsonut datatietoja ja mitään ei näy lauantaiaamuyön jälkeen?

Poissa jt68

 • Aktiivinen jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #15 : Sunnuntai, 22.04.2018, 21:05 »
pe aamusta 4.30-- la 16.30 on se aika minkä aikaa laite on ollut alhaalla.

näkyy suorana viivana ,nnii ulkona kuin sisällä  .....

einari

 • Vieras
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #16 : Sunnuntai, 22.04.2018, 21:47 »
Joku katkos jumittanut, ne kaksi vaihtoehtoa on, itsellä oli edellisenä yönä katkos kun otin tarkoituksella irti kokeillakseni palautuuko 3-asema verkkoon enkä halunnut enää tuulimittarin päällekkäisyyksiä jottei 1-asema mene jumiin.. perjantaina ja lauantaina ei ainakaan minun datassa katkoksia

Jos katkoksia on usein, kannattaa harkita jonkun edullisen ups-ukkossuojan hankinta, suojaa virtapiikiltä ja n. 10 min katkoksilta, siihen voi littaa sekä modeemin ja reitittimen.. tai se gsm-pistorasian joka vaatii muutaman euron liittymän..


einari

 • Vieras
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #17 : Keskiviikko, 25.04.2018, 15:59 »
Saas nähdä.. minkähänarvoisen kupongin saisi?
ehkä enemmän kuin pattereita ;D

To Thanks your patience and interest to Netatmo,
I can provide you a coupon, if you intend to buy any other Netatmo products,
Please contact me when needed, I will make sure to keep up my promiss,
wish you a nice sunny day.

Prashanth

Poissa jt68

 • Aktiivinen jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #18 : Perjantai, 27.04.2018, 21:03 »
 Mitä mieltä ootte tosta datatmon palvelusta?.

einari

 • Vieras
Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
« Vastaus #19 : Lauantai, 09.06.2018, 21:36 »
Kovasti on Netatmot lisääntyneet, tein näin lauantai-illan kunniaksi neliöhaun jossa Kökar oli etelä-länsipisteenä ja norjan vesisaari pohjois-itäpisteenä, tuloksena oli 1150 asemaa jotka lähettävät netatmon karttaan lämpötila-arvoja, osa niistä karsiutuu pois liian lämpiminä ja osa ei kaikilla karttatasoilla.

Mukana on jonkinverran asemia ruotsin, norjan puolelta ja pietarin seudulta, mutta ei kuitenkaan montaakymmentä ja joitakin jäi ehkä pois suomestakin. Jokatapauksessa yli 1000 niitä on.. osassa tuulimittarit ja niitäkin on aika paljon.. sademittareita kuitenkin enemmän.

muistan kun laskin joskus vajaa vuosi sitten lapin alueen.. oulusta ylöspäin ja nyt kemistä ylöspäin niin viimeksimainitussa oli melkein puolet lisäystä. Haulla sain noin 160 asemaa lappiin mutta kartasta laskemalla noin 80.  joten kaikki ei jaa asemaansa weathermappiin.

Kysyn kerran netatmon customer leafilta määrästä.. ei paljastanut, vastasi vain että paljon enemmän kuin kartalla näkyy ;D