Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmo PeetBrosin rinnalle.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, torstai, 20.07.2017, 09:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ahpe

Kyllä nyt toimii. :D

Huoneen ovi oli kalibroinnin ajan (12 h) kiinni, aamulla kun ovi avattiin lähti co2 nousemaan ja töihin lähdön jälkeen co2 alkoi laskemaan.

einari


einari

Moni on varmaan miettinyt tuota sadeyksikön lämmitystä, ajattelin asiaa näin kun netatmo ilmoittaa materiaalitiedoissa vain high quality plastic..
jonkinverran muovialaltakin kokemusta omaavana oletan että kyseessä on hd-pe, normaalisti ei kestä kuin 80 asteen lämpötiloja poislukien kaikken paras laatu n. 135 astetta.

tämä lämpötilapohdiskelu johtuu siitä että aikaisemmin sivutut taipuisat lämpöelementit ovat pintalämpötilaltaan alimmillaan 100 asteen luokkaa, joten en ainakaan itse viitsi laittaa liimattavaa elementtiä suoraan purkin kylkeen vaan rakentelen vaikkapa sopivankokoisista säilykepurkeista tai lämmönkestävimmistä muoviputkista
systeemin johon kalvon sijoitan, itse sadepurkin sisälle bi-metallitermostaatti joka sulkeutuu +5 ja avautuu +15 asteessa, ettei kovin paljoa harakoille lämpöä pukkaa, sitä en vielä ole päättänyt että laitanko 1 35 wattisen vai 2 12 wattista kalvoa..  :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Neljän kuukauden suunnilleen häiriöttömän jakson jälkeen teki Ukan KallelaNetatmo kevyen kenttätiltin. Ei olisi ehkä ihan vuorokauttakaan kestänyt, jos olisi ollut tilaisuus käydä asiaa paikan päällä vilkaisemassa, mutta ei viittinyt jalkaisin lähteä. Eikä Naruskajoen jääkään houkuttele kestävyyttä kokeilemaan, vaikka porot siitä jo yli laukkovatkin paikoin. Joen kautta ei matkaa olisi kuin 2,5 kilometriä...

Eipä tuolle sisäyksikön pötkölle muuta osannut tehdä kuin käyttää kunnolla virroista pois. Ja samalla tavalla virroista pois modeemi, joka tosin ei ollut todennäköisin katkoksen syy, koska se välitti tauotta sääkameran kuvaa Naruskajoen jäätilanteesta. Kuva malliksi tältä päivältä, kun Netatmo vielä oli tauollaan.

Nyt kuso taas kulukee ja asiat ovat mallillaan. Neljä kuukautta katkoksitta on ihan hyvä aloitusjakso. Täytyy koputella puuta, että homma taas alkaa pelailemaan ilman korjauskäyntejä.

Kuvassa Kallelan sisäyksikkö ja pulpetin päällä läppäri, joka tuottaa vain sääkuvaa. Netatmohan keskustelee nettiin omia aikojaan modeemin välityksellä.

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Netatmon kanssa ei ainakaan Ukalla ole muuta keinoa kuin kytkinkellolla modeemi poikki vartiksi aamuyön hiljaisena aikana, eli kolmen kantturoissa nettiyhteys käväisee tauolla. Tietokoneeseen sääkameran puolella pääsen nykyään kiinni etäyhteydellä kotoa. Sillekin tekee ilmeisen hyvää tuo modeemin katkos kerran vuorokaudessa.

Kameran kanssa on hankaluutena se, että usb-yhteys tietokoneen ja kameran välillä on kolmisenkymmentä metriä. Se on maksimimittoja, mitä vahvistinubsillakaan kait saa olla. Voi olla, että neljänkympin pakkasilla hyytyy... :o

www.naruska.com

einari

Siellä netatmon pääyksikössä on Spansion flash-muistipiiri, koosta en tiedä mutta voisin kysäistä lähiaikoina netatmon tuesta.
sen voin ainakin sanoa että kyllä se yön kestää ilman yhteyttä, ja pitempäänkin.. päivittää sitten sinne historian kun yhteys palaa..
datan saa niiden weathermapista ainakin.

Itsellä oli alussa wi-fi yöt kiinni mutta kun katselin dataa äsken niin ei katkoja siellä, samoin vilkaisin Ukan dataa 5-6.11 kun sillä oli tuo tässä ketjussa mainittu katkos... ja täydellisenä sielläkin data oli.

Onhan se ymmärrettävää, että tallentaa pitemmäksi aikaa tietoa, kun tämän voi asentaa puhelimen tai tabletin wi-fin kautta pelittämään eikä sitä koko aikaa kotona olla :)

toki sen koon saisi tietää kun avaisi purkin, mutteei viitsi kun on takuuaikaakin puolitoista vuotta jäljellä..  ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Asiasta kolomanteen tässä välissä. Muistatko einari sen paristomerkin,jolla nämä Netatmot on varustettu tehtaalta saapuessaan? Arvelin vain, että etsiskelisin sitä samaa plaatua lähitulevaisuutta varten, kun tulee aika vaihdella niitä paristoja uusiin, jos tämä talveksi entuseen malliin Naruskalla joskus kääntyy. Joku jossain ketjussa niitä mainostikin hyviksi kestämään...

Yhden laitteen paristo näyttää piirun alentuneen tuolla ison koneen näytöllä. Ja se yksi on muuten tuulimittari, eli viimeisimmäksi tuonne Kallelan vuokramökille asennettu verme. Asemahan näkyy EWN:ssä Naruska Länsipuolentie -nimellä.

www.naruska.com

einari

En muista, mutta katsoin.. amerikkalainen merkki.. luki NC Power Industrial, en netistä äkkipäätä löytänyt että ssaisiko suomesta..

noita kehuvat hyväksi kylmälläkin..
https://www.akkula.fi/Lithium-4-AAA
ja ehkä panasonic toisena..
kuluttaja.fi testeissä on jotain muitakin merkkejä mutta

Se, miksi tuulimittari kuluttaa enemmän virtaa johtuu siitä ettäs iinä on ne 4 ultraäänihärpäkettä ja tuottaa myös dataa enemmän kuin muut anturit yhteensä.. suunnat, puuskat, normituuli..   Niin minullakin on laskenut puolessa vuodessa pykälän.. vaikka siinä on muistaakseni tuplaten, eli 4 paristoa...

Naruskan Ukka Matinpoika

Tämä paristolla toimivuus on se, missä Netatmo käyttömukavuudessa häviää PeetBrosille. Piuhaa risteille siellä ja täällä ja vielä tuollakin, mutta vehkeet pelaavat, kunhan sähkön toimitusvarmuus on järjestettynä.

Yksi miinus on PeetBrosin tavarantoimitusten hitaus. Siihen on osasyyllinen myös oma Postimme, joka taas lähetti manuaalikirjeenä tiedon siitä, että setäsamulitrumppi oli lähettänyt tuulimittaripalikat jo Suomeen, mutta tullaustiedot eivät saapuneet sähköisinä. Tullaus sinällään oli helppoa, kun tiedot onneksi oli painettu postin manuaalipostiin.

Nyt odottelen oman postimme ripeää ja varmaa tavarantoimittamista tänne Naruskalle. Saapa nähdä, mitä reittiä pitkin... :o

www.naruska.com

einari

#59
Jakutiassa in nyt 42,7 ja hyvin Netatmo mittaa..

https://screenshots.firefox.com/lroN8RXNR3G6yu9P/weathermap.netatmo.com