Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmo PeetBrosin rinnalle.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, torstai, 20.07.2017, 09:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Ukka tuossa aikasemmin mainitsi Netatmojen liittämisestä EWN:ään. Onko Ukalla (tai jollain mulla joka kyseinen härpäke) mitään infoa miten sen datan saisi luettua? Toinen ehkä helpompi keino on että liittää sen EWN:ään WU:n id:llä.

LainaaVarsinkaan, kun näköhavaintoa ongelmista ei saa kuin ajamalla kolmekymmentä kilometriä mutkin. Ei ole sääasemien pyörittäminen heleppoa hommaa ainakaan, jos kunnianhimoa on hitustakaan...

Ei ole ei...Täällä kun tuo etätapaus on 80 km matkan päässä  ;D  :P

ahpe

LainaaNälkä näemmä syödessä kasvaa...  Piti nimittäin tilata sademittari ja tuulimittari vielä samaan pakettiin,

Näin kävi myös minulla, sademittarin pienen koon takia päätin sen hankkia ja tarkoitus sijoittaa sademittari ilmanvaihtohormiin katolle
(Naruskan malliin), että saisi myös talven sateet tietoon.

Tuulimittarin asennan katolle tv-putkeen, siitä miten lumi tukkii tuon mittausaukon näkee sitten myöhemmin.

Mastokiinnittimen hintaa kyllä pidin korkeana, iso klemmari, 1/4" pultti ja muovihärpäke 25 ekeä  ???.

Itse mittareiden lisäys asemaan onnistui helposti läppärin ja asennusohjelman avulla, "NetatmoModulesManager_Windows.exe".

Sademittari ei laskujeni (80x/100ml) mukaan tarvinnut kalibrointia.

LainaaHankin myös netatmon 27.8, eikä sitä myöskään kirjautumatta näy netatmo weathermapissa,

Jouduin ottamaan yhteyttä netatmon aspaan, jonka jälkee asema alkoi näkymään kartalla kirjautumatta.

Netatmon kestävyydestä verrattuna Davis-asemiin, saa tietoa vasta viiden vuoden kuluttua, minkä ajan Davis- asemani on toiminut kuten "junanvessa".

Netatmon isona plussana pidän, ettei tarvitse toimivaa pc: tä lähettäkseen etäasemalta tietoja (Äkäslompolon etäasemalta WH-1080, luultavasti ukkonen hajoitti kesällä läppärin ja on ollut siitä asti poissa linjoilta, itse asema ja modeemi kyllä toimii, olenkin miettinyt että jos hankkisin sinne myös netatmon, silloin ei tarvitsisi pc:tä uusia.





einari

Olettaisin että se on julkista tietoa siellä kartalla ja siis vapaasti hyödynnettävissä.. mutta ainahan voi kysyä netatmolta..

toisaalta jos ajattelisi että ottaisi sieltä aluksi vain meidän muutaman tietoja niinkuin kokeeksi.. eikö ne paikkatiedolla saa suodatettua?

Itse kokeilin pitkästä aikaa sivujen tekoa.. otin webhotellista pienen tilan ja niiden ohjelmalla verestelen vanhoja muistoja  :)
tosin atk-alan työni oli pääasiassa verkkojen, työasemien ja servereiden asentelua sekä ylläpitoa, sekä etäyhteyksien rakentelua.

Tässä on aloitustekele.. pitää pitkän syksyn ja talven aikana rustailla lisää :)

https://rouvinsaa.fi/index.html

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 26.09.2017, 12:34
Olettaisin että se on julkista tietoa siellä kartalla ja siis vapaasti hyödynnettävissä.. mutta ainahan voi kysyä netatmolta..

toisaalta jos ajattelisi että ottaisi sieltä aluksi vain meidän muutaman tietoja niinkuin kokeeksi.. eikö ne paikkatiedolla saa suodatettua?

Totta, voishan sitä aluksi/kokeeksi napata vain parin aseman tiedot. Pitääpi kokeilla jossain vaiheessa, vaatii ainakin tuon dev-käyttäjätunnuksen että saa mitään ulos.

einari

Voin sen antaa, varmaan ukkakin on valmis.. ehkä sen poika.. ja täällähän on kolme muutakin joilla ainakin on netatmo...
laitan viestinä, jos kelpaa :)

weatherc

Säädata parsittu joskin ei mene mihinkään mysliin vielä :)

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 26.09.2017, 22:37
Mietin tuossa niitä suodatusjuttuja, onhan sitä joutunut kaikenlaisia tietokantahakuja rustamaan tuotannonohjausjärjestelmistä.. Voisiko ajatella esimerkiksi ehdon jottei esim aseman lämpötila-arvo poikkea virallisista asemista (lähistön) kuin jonkun prosentin tai pari asteta niin hylkäisi sen siksi ajaksi kun näyttää vääriä arvoja.. vai onko liian monimutkaista?

Vois toimia, ehkä, ja jos virallinen asema löytyy riittävän läheltä. Tosin joissain tilanteissa (esim ukkoset tai selkeät pakkasyöt) vois hyvin käydä niin että se hylkäis asemia vaikka arvot olisikin ihan valiidit.

Mutta huomasin tuossa että haussa Netatmolta pystyy myös filtteröimään.
Yks on "exclude stations with abnormal temperature values" - toisinsanoen ovat itsekkin huomaaneet kyseisen ongelman.
Toinen on että haun saa rajoitettua asemiin joissa x anturit löytyy. Eli, pitäiskö rajoittaa tulokset sellaisiin asemiin joissa löytyy kaikki kolme eli lämpötila, tuuli ja sade? Luulis tuon siivilöivän ulos aika nipun noista sinneppäin-asennetuista. Tuo myös todennäköisesti rajoittais tulosten määrän edes piiiikkasen ihmillisempään kokoon jos suuremmassa skaalassa ajattelee.

weatherc

No niin, ajastetussa koeajossa Netatmon haku EWN:ään 15 min välein.  :)
Haku heidän API:sta taphtuu kordinaatteihin perustuvaan neliön muotoiseen alueeseen ja näin aluksi mukana olevia alueita on 2: Salla ja Evijärvi.

Tällä hetkellä on ehtona tuuli-moduuli + lämpötila-arvo pitää olla jotain muuta kuin tyhjä. Tämän lisäksi on hakuehdoissa enabloituna tuo "exclude stations with abnormal temperatures". Mainituilla alueilla on tulos näillä ehdoilla 3 asemaa, 2 Sallassa ja 1 Evijärvellä. Just sopiva määrä kokeeksi, ovat helppo poistaa ja aloittaa alusta jos tarve vaatii.
Koska Netatmon datassa on vain asemien kordinaatit on asemien nimet haettu Here:n geocoderilla.

Pitää testata lisää noita ehtoja, yksi mikä tuli mieleen on että hakuehtoon laittais sademittarin ja siitten parsimisvaiheessa siivoaisi ulos ne joilla ei ole tuuli-arvoa. Toisinpäin se ei oikeen onnistu koska PHP tulkitsee sade-arvojen 0-arvot tyhjäksi.

Naruskan Ukka Matinpoika

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 27.09.2017, 11:44
Sinänsä hyvä ajatus.. Ukka vaan joutuu tuulimittarikauppaan pojanpoikansa asemassa ei ollut sitä kun viimeksi katsoin ja jos haluaa näkyviin  :)

Mietin myös että jos ei lämmitä sademittaria niin moni ottaa varmaan talveksi pois.. Mutta tulin sellaiseen lopputulemaan siinä että kuitenkaan moni ei ota moduulia pois pääpurkin asetuksista, että vaikka viivaa pukkaa oisi se kuitenkin näkyvissä ulospäin.. samoin jos patterit loppuu niin tavallaan pysyy tieto näiden moduulin olemassaolosta.. luulisin..

Katselin netatmon kartasta pikaisesti että on myös sellaisia asemia joissa on tuuli.. muttei sademittaria, toisinpäin niitä oli huomattavasti enemmän, joten ehkäpä jompikumpi-ehto ei karsi riittävästi..


Ukka ei varsinaisesti ole neljän viikon leirikoulukiireiden keskellä kerinnyt lueskelemaan kuin harvoin tätä vilkasta ketjua. Kaikessa en sisällä ole harppauslukemisella vieläkään, mutta jos Netatmon Kallelan asema ja poikani Kasperin asema alkavat lähetellä tietoja maailmalle, niin se on hyvä asia se. Kasperin Aarnipoijjalle, ikää 1 vee, on Ukka ostanut myös tuulimittarin, mutta sen asennus on jäänyt Rovaniemen Tapionkylässä muiden projektien jalkoihin. Ongelma ei suurensuuri ole siinä asennuksessa, mutta kun jätin ostamatta kalliinlaisen kiinnityshilavitkuttimen (25 €uroa), niin osittain siksi se varmaankin on asentamatta. Vielä.

Kasperi kyllä tietää asennusten vaatimukset kaikille vehkeille, kun on PeetBrosin asennuksiin ja huoltoon täällä Naruskalla useinkin päässyt. Tai joutunut... ;)

Oman Netatmon asemaan Kallelan rannassa Naruskajokivarressa en edelleenkään voi olla kuin tyytyväinen. Lumen muuttaminen vedeksi siellä on vaikeampi juttu kuin tässä Retkeilymajalla, kun Kallelan mökissä on vain normi savupiippu kooltaan. Vaikka siinä on kaksi ilmastointihormin aukkoa, niin metallinen sadesuoja piipun päällä peittää kaikki hormit kaikelta sateelta, joten sinne ei Netatmon laitetta asentaa voi. Kahdesta sääasemasta saadaan kyllä Naruskalta aika hyvät lumisademillit talteen, vaikka Netatmo talveksi sateen osalta vaikeneekin. Eikäpä tuota tiedä, vaikka joku soiva konsti sillekin löytyisi, kun sääviisaat harrastajat asioita fundeeraavat... ;)


www.naruska.com

einari

Kyllä Ukka saisi "tunkata" sitä kallelaa 21 metriä ylöspäin näin aluksi että päästäisiin ilmanpainee osalta lähelle naruskan muita lukemia.. sitten voisi viilata ylös tai alaspäin tarvittaessa.. se käy helposti netatmon asetuksissa location- kohdassa alalaidassa on se metrimäärä.. vaikka 210 nostat  :) (189 kai siellä on nyt)

weatherc

#39
Lainaakun katselin kilpisjärven lukemia niin on lämpötiloissa huomattava ero saanan huipulla ja juurella.. 7 astetta nyt kello 6.40. Miten se epänormaalien lämpötilojen poistaminen vaikuttaa näihin ilmeisesti normaaleihin ilmiöihin, oliko se ehto mukana tässä kokeessa? ollaan nyt siinä kesällä sivutussa norjan tilanteessa

Tuo on hyvä kysymys. Eilen kun katselin Netatmon omaa karttaa niin oli Norjan puolella neljä asemaa ihan lähekkäin (pallurat otti toisiinsa kiinni) joissa läpötila meni -1, +5, +10, +17. Nähtääkseni, ja edes etäisesti Norjan tuntien, olivat nuo täysin valiidit lukemat koska Atlantin rannalla oli vissiin aika lämmin keli (olen nähnyt tyyliin +15 lukemia Atlantin rannalla myös keskellä talvea). Tai jos katsoo toiselta suunnalta, tuollaiset tekee suodattamisen vieläkin vaikemapaa koska voivat myös olla täysin valiideja.
Se on sitten ihan toinen juttu että onko kaikilla noilla kaikki anturit eli kuinka monta noista pääsisi anturi-suodattimen läpi listalle.

Lainaanyt taas kartalla...

Tällä hetkellä se käyttää lämpötila/kosteus-moduulin timestamppia aikaleimana ja jos katson nyt taulukkoa (13:30) niin on Evijärven aikaleima 12:41.