Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2017

Aloittaja weatherc, perjantai, 01.12.2017, 11:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Siekkinen on tänä talvena kyllä ollut pakkasten osalta melkoisessa "lämpökukkarossa". Muutamaa päivää lukuunottamatta on ollut kyllä lauha talvi. Toisaalta ei taas niin lauha, etteikö sateet olisi tullut lumena, sitä nimittäin riittää ;D 77cm on tällä hetkellä mittarissa mikä on aseman ajankohdan ennätys. Toki 2015 tammikuun lopulla käytiin metrin paremmalla puolen, että tammikuun ennätys tämä ei vielä ole.

Pakkaset on jääneet lähes koko ajan länteen, Ruotsiin ja jopa perämeren rannikolla on ollut kylmempää kuin täällä :o

weatherc

Terminen talvi alkoi Perttelissä 06.01.2018, mikä on asemahistorian toiseksi myöhäsin (pl 2007-2008 jolloin talvea ei ollut ollenkaan).
Kemiönsaarella se alkoi päivän verran myöhemmin 07.01.2018.

weatherc

Tuossa tänneppäin tulossa olevassa matalapaineessa on Norjassa mitattu peräti 56 m/s, eli himpun verran yli 200 km/h, puuskia keskituulen ollessa 45 m/s hujakoilla....Niin se hirmumyrskyraja oli 32.6 m/s....

https://www.yr.no/artikkel/voldsomt-uvaer_-orkan-pa-fjellet_-vindkast-pa-over-200-km_t-1.13866841

weatherc

Lumikuvia Norjasta, siellä kun sitä lunta tänä talvena vasta onkin  ;D

https://www.vg.no/protokoll/send-oss-dine-snobilder/1994/

J.Jäntti

Sitä voisi varmaan nyt viimeinkin myöntää että talvea puskee. Polaarisen antisyklonin alla ollaan varsin väkevästi edelleen ja vaikka se siirtyykin hitaasti kauemmaksi, ei tarvitse odotella talven selän naksahtamista vielä hetkeen, vaikkakin parilla asteella lukemat ovatkin lauhtumassa, väittää ennusteet. Se tosin johtuu vähitellen päälle kasautuvasta pilvisyydestä.

FinWX Helsinki-71 naputti vuoden 2018 kylmimmät luvut tauluun tällä päivämäärällä (21.02.2018) kello 08:14 mittauksessa. Lukemaksi tuli -16.1°C. Antisyklonin ote on hiljakseltaan vahvistunut jälleen pienen notkahduksen jälkeen, ollen taas 1028hPa. Sama lukema mitattiin aiemmin viikko sitten. Helmikuun keskilämpötila on tällä hetkellä -6.4°C mutta vaikuttaa siltä että lukema tuosta vielä ehtii pudota.

Tällaiselle urbaanille asujalle aamuiset -16°C lämpötilat tuntuvat aika inhalta vaikka kerrospukeutumisen taitaa jotenkuten, vaikka tuultakaan ei ole. Koirat tykkäävät kyllä, kun omaavat sen verran paksun turkin ja jopa intoutuvat hangessa riehumaan tuon tuostakin.
Läheinen Vantaanjoki on vetäissyt itsensä niin paksuun jäähän, että sen päällä sekä hiihdetään, että jopa kävellään ihan tuosta vain, vaikka kyseinen joki virtaa. Vaikka sinne nyt periaatteessa voisikin mennä koirien kanssa hämmästelemään, ajatus ei innosta, kun virtaus saattaa tehdä osasta lumen peittämää jäätä äkkiä niin ohutta että itsetehtyyn avantoon putoaminen on pakkasista huolimatta varsin realistinen vaihtoehto.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

#15
Totta, on kerrankin ihan talviset fiilikset näin etelärannikollakin, lunta sen himpun vajaat 20 cm, pakkasta ja aurinkoa. Perttelin alin tähän asti on tältä aamulta -21.3°. Mitä seurannut noita muita lähitienoon asemia niin tiesääasema Suomusjärvi, Aneriojärvi 110-tiellä nakutti tauluun -25.5° tänä aamuna. Ei huono  ;D

teutari

Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti - keskiviikko, 21.02.2018, 17:25
Tällaiselle urbaanille asujalle aamuiset -16°C lämpötilat tuntuvat aika inhalta


Älä muuta sano ei se täällä korvessa asujallekkaan ilon aiheita tuota tuommoinen -20°C lämpötila.... mutta onhan se kiva katella akkunasta ulos auringon nousua ja heitellä välillä pökköä takkaan. :)  ;)

Jussa

Täällä ei pakkanen jaksa harmittaa, jotenkin tuntuu valjulta jos talvi menee ilman niin kovia pakkasia, ettei sen vuoksi tarvi/voi mennä ulkohommille ;) Puulämmittäjänä halkoa kuluu vähän enemmän, muttei sekään niin harmita. Mukava lämmitellä leivinuunia ja lämmityskattilaa. Auton lämmitys vähän nostaa sähkölaskua, vaan ei sekään kauheita. Kesääkin odottaa sitten eri innolla kun on reippaita pakkasia talvella. Nyt on helmikuusta tulossa ensimmäinen normaalia kylmempi helmikuu sääaseman historiassa. Tosin edelleen se -30 rajan rikkoontuminen helmikuilta uupuu, -29,6 alin tähän mennessä. Taivalkosken ilmatieteenlaitoksen asemalla -30 on jo rikottu alkukuusta. On siinä kinttaalla, meneekö tuo -30 rikki loppukuusta. Kylmää on kyllä luvattu, mutta voi jäädä juuri tuohon -30 nurkille.

Naruskan Ukka Matinpoika

Sehän näyttäis tuo iltapäivälehdistö ja osa television meteorolegeistakin olevan arktisista pakkasista aivan ulkona. Kun kuulee sanan arktinen pakkanen, niin meikäläinen on tottunut sen tarkoittavan rapian neljänkympin ja sen alle olevia lämpötiloja aina hamaan rapiaan viiteenkymmeneen asteeseen asti.

Otsikkojen ja puheiden innoittamana kun katselee sitten lähiaikojen ennusteita, niin ei niistä Ukan huonolla näöllä löydy mitään arktista. Nähtiin jossain lehdessä vertauspohjana talvisota-ajat. Siihen kolmen kuukauden jaksoon mahtui arktisiakin olosuhteita ainakin siihen verrattuna, että niillä varusteilla oli pärjättävä, mitä virma sotaväelle noina aikoina tarjosi.

Annos realismia olisi ennusteissa ja uutisissa paikallaan tyhjän vouhottamisen ja pelottelun sijasta. Arktisia pakkaslukemia ei tälle talvelle ainakaan täällä meidän perällä ole näkynyt... ;)

www.naruska.com

weatherc

#19
Komppaan Ukkaa tuossa. Samoin ihmetelly sitä että jopa FMI on sortunut siihen, väitteellä että olisi jotain poikkeuksellista. Eikö FMI:llä muisteta edes 30 vuoden päähän, oliko talvi -87 tai jotain jolloin mittarit nakutti -38 astetta ihan etelärannikolla ja saaristoossakin??

Asuin tuolloin saaristossa Korppoossa ja kävin siihen aikaan yläastetta. Siihen tuli oppilaita myös naapurikunnasta Houtskarista johon kulkee lautta. Avoveden aikaan matka kestää puolisen tuntia mutta sinä talvena kesti muistaakseni 3-4 tuntia jäiden takia.