Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

#560
LainaaWeatherc tietenkin tarttuu tähän.. ettei ääkkösillä ole tässä merkitystä, ehkei olekkaan, kun koordinaatteina tulee vastaus.

Oikein ;) Koska Getpublicdatassa ei ole mitään ääkkösiä, vain kordinaatteja sekä mac-osoitteita. Mutta sitähän ei tiedä mikä siellä ranskan päässä oikeen tökkii.

Mutta siinä voi olla perää että katoavat weathermapista jos joku ääkkönen on vinosti, meinaan myös EWN-kartassa homma tyssää siihen jos yksikin ääkkönen ei ole utf8-muodossa. Tässä kannattaa muistaa se että tässä kohtaa "ääkkösiksi" lukeutuu iso kasa kirjamia myös muissa kielissä, ja varsinkin itä-euroopan sellaiset tuottaa välillä ongelmia, niillä kun on niitä vielä paljon enemmän kun 3 per kieli, skandit äöå tuskin tuottaa mitään ongelmaa.

LainaaEilen katkos oli rouvissa noin 12.31-19.31 paikallista aikaa, Kuortane, ruona samoin (alajärventie weathermapissa)  sodankylä , kittilä yms.. joissain katkos on lyhyempi ja joissain pitempi..

Getpublicdatalla oli 2 katkosta Rouvin kohdalla 12:31-19:31 ja 20:33-22:47 (suomen aikaa)

einari

Jäi tuo myöhempi katkos laittamatta.. pidemmän vain ;D

Katsoin äsken asemien päivittymisaikoja, niin suurin osa oli ääkkösillä jotka ei ole oikein päivittyneet.. tokihan siellä oli muutama muukin, niiden osalta ei voi syytä kuin arvailla..

Pitää seurata ja laittaa maanantaiksi viestiä ranskaan.. sellainen kuva n kuitenkin synynyt että on tässä osin takana ;D

einari

Katsoin noita 45-90 min. viimeksi päivittyneitä ja laskin prosentit 4 eri kerralla pitkin päivää, tulos oli 68-84 % joissa varmasti oli ääkkösiä.. tuon 84 prosenttia menin weathermapin kanssa läpi asema asemalta, noissa pienemmissä pros. en enää kaikkia viitsinyt kahlata..
muutama lämpimämpi löytyi ja tammelassa oli a-tie.. ehkä vaikuttaa, ehkä ei... ::)

olisipa käytössä asemalista aamulta ja nyt 18.30, mielummin koordinatteineen.. niin olisi vielä varmempi asiasta.. toki jos on yli 2/3 tai 4/5 osaa ääkkösiä niin voisi olla asia niinkuin pohdin... :D

weatherc

#563
No siinä sulla olisi kahlaamista, tällä hetkellä (18:55) ovat yli 45 min vanhoja noin 37% kaikista Netatmoista eli 2078 aasemaa 5617:sta. Eli ääkköset voidaan haudata sen sileän tien syynä.

pelkästään Suomen osalta yli 45 min ovat 144 asemaa 344:stä eli 42%. Näistä oli pikaisella laskemmalla reilusti alle puolella ääkkösiä.

einari

Ne, mitä näkyy taulukoissa, suuressa osassa on weathermapissa ääkköset, esim. inari,ivalo on salmijärventie, laihia, jakkula on länsitie, ja monen monen monta muuta..

tarkoitin mitä oli aamulla taulukoissa (hieman yli 250) ja mitkä oli pahimmillaan pois... joita oli 100(eli näkyi 150)... esim jos nyt katsoo niin asemia on 211 ja lisääntyy taas pikkuhiljaa..  se mikä nimi on ewn:ssä ei ole koko totuus...  koska niisssä ei ole suurimmassa osassa tienimeä..

Joten en unohda ääkkösiä...  minusta liki  70-85 % riittää osoittamaan sen että niissä on osasyy, eikä taannoin veikkaamassasi lämpimissä asemissa ;D

Ei niitä tarvi kaikkia kahlata, vain suomen osalta näkyvissä olevat...

weatherc

#565
Silti olen sitä mieltä että syy on ihan muualla jos Euroopankattavasti on liki 40% vanhoja. Tämä siis niistä asemista jota päässyt EWN-seulan läpi (eli mm siitä että keskimääräinen datasaanti on yli 24 krt/vrk). Pikkuinen Suomi kun ei kerro paljoakaan Netatmo-mittakaavassa. Kysyä voi myös, jos olettamuksesi olisi oikein, että miksi ovat sitten puskeneet dataa yli 24 krt/vrk noin keskimäärin jos ääkköset ovat se ongelma? Tällaiset jutut kun tahtovat joko toimia tai ei toimia, ei siltä väliltä.

Erikoismerkit eli ne mitä tässä kutsutaan äkkösiksi, joskin ääkköset ovat vain pieni murto-osa niistä, ovat tosin "ongelma" niin mysqli-hauissa kuin js-pohjaisissa kartoissa - ellei ne merkit ole oikeassa muodossa.

Isompi ongelma olisi se että miksi hyvin iso osa asemista saa dataa getpublicdataan alle tuon 24 krt/vrk? Iso osa jopa alle 2 krt/vrk.
EWN:än kannassa oli parhaimmillaan yli 11000 asemaa, 6000 lähti mäelle koska datansaanti surkea.

einari

#566
Asia on toki noinkin, mutta se että onko syy noin yksinkertainen...  siellähän on paljon asemia joissa ei ole muuta kuin pressure.. eli nämä home coach-systeemit, sitten voi olla vielä termostaatit, jotka vain pelkkä sisäyksikkö ohjaa..  jne..

Myös saattaa olla niin että osa voi olla esim. kännykän tai läppärin varassa.. jolloin toimii vain silloin kun kyseinen verme on lähettyvillä..
pelkästäänhän nämä joissa on vain pelkkä sisä/ulkoyksikkö antavat sitä dataa vain 32 min välein parhaimmillaan, eli 1-2 x tunnissa, tuossakin omassa, joissa tulee dataa käppyrään noin 10-11 min välein, paitsi kierrosta johtuen tulee noin 20 min. hyppäyksiä ehkä kerran tunnissa-puolessatoista..

En usko liioin että nämä viimeaikaiset katkokset johtuisivat yksinomaan mistään yhdestä syystä, mutta kuitenkin osatekijänä saattavat olla kuitenkin ääkköset.. jos valitsee sellaisia asemia joissa ne ovat niin katkokset ovat samantyylisiä, melko pitkiä joka saattaisi viitata niihin erikoismerkkeihin.. tänään näkyy suurimmassa osassa olevan noin 5,5 tuntia, paitsi se entinen rouvi2 joka on pikkuveljen tontilla alajärvi, saukonkylä.. oli katkos 10 tuntia.. kuten myös lappajärvi, itäkylä..

Se, mikä siellä todellisuudessa tökkii, onko se juuri jokin palvelin jossa osa cachesta on, vai ne algoritmit... vai erikoismerkit... voihan asiasta esittää sinne arveluja, kun kerta niitä pyysivät... 8)

Edit// Onko weatherc:llä hajua mitä tarkoittaa getpublicdatan vastauksessa Mark 10, 11, 12, etc..  olettaisin että jotenkin liittyy aseman luokitteluun jotain tarkoitusta varten?? Ehkäpä saattaa jopa liittyä juurikin cacheen eikä markuksen evankeliumiin.. ::)

Otin kuvankaappauksen 272 asemasta ja katson huomenna sitten kun niitä katoaa listasta, sitä ääkkösjuttua tarkemmin.. sekä hakea muutaman aseman datat getpublicdatasta.. olisiko se Mark.. yhdistävä tekijä...

weatherc

LainaaAsia on toki noinkin, mutta se että onko syy noin yksinkertainen...  siellähän on paljon asemia joissa ei ole muuta kuin pressure.. eli nämä home coach-systeemit, sitten voi olla vielä termostaatit, jotka vain pelkkä sisäyksikkö ohjaa..  jne..

Toki, toki. Oikeata vastausta tuohon ei saa kun ranskiksilta jos ne vaan sen kertoisi.

LainaaEdit// Onko weatherc:llä hajua mitä tarkoittaa getpublicdatan vastauksessa Mark 10, 11, 12, etc..  olettaisin että jotenkin liittyy aseman luokitteluun jotain tarkoitusta varten?? Ehkäpä saattaa jopa liittyä juurikin cacheen eikä markuksen evankeliumiin.

Ei hajuakaan mutta laitetaan tulostumaan logiin jos se kertois jotain...
Mutta, arvauksena, niin voi hyvin olla joku laatu-arvo jonka perusteella generointi karsii asemia ulos puskettavasta filusta.

einari

Vaikea on muuten päästä kiinni probleemaan, katsoin hetki sitten pari asemaa, Turku, Perno on weathermapissa hämähäkinkatu ja Sotkamo, kataistensalmi on Ristijärventie... Tuo turku kiinnosti kun siinä vieressä olin vuonna kun Jarno Saarinen ajoi itsensä hengiltä.. olikohan se -73 kun artukaisten varalentokentälle rakennettiin esittelyhuvilaa farma-näyttelyyn.. moottoriratana se kai nyt tunnetaan... vai onkohan sitä sellaisena olemassa enää, taisin olla vajaa 17 silloin...

katsoin noita 45-90 min. juttuja/ ruotsi 50/42 ääkköset, norja 40/10, tanska 9/6, puola, saksa, ranska, espanja ja englanti alle 10/.. puolassa oli joitain erikoismerkkejä..
suomi oli jotain 260/20 eli kohtuullisen vähän, mutta nelisenkymmentähän kokonaisuudessaan ei näkynyt.. niistä noin 300 asemasta.. eli liki 13 % kateissa.. 

Ilmeisesti tuolla Mark... jutulla ei ole merkitystä.. katsoin pari ja toisessa oli Mark: 9 ja toisessa 14.. suurin osa on 10 tai 14 joihin olen törmännyt...

weatherc

Väännetäänpä rautalangasta. Jos ääkköset åäö olisi se syy niin niitä ei näkyisi ollenkaan. Ei ne toimi välillä ja välillä ei. Toki ongelma voi olla joku muu erikoismerkki jossain yksittäisessä asemassa joka pulpahtaa esiin ajoittain, niitähän riittää esim Puolassa ja muissa Itä-Euroopan maissa. Myös Venäjän merkit saattaa aiheuttaa ongelmaa.

Pläräillessä kaikkia EWN-kantaan meneviä asemia logista niin tuo Mark-luku vaihtelee 7 ja 14 välillä joista 10 on ylivoimaisesti yleisin ja 14 toisena. Varsinkin Norjasta näyttää löytyvän myös 7:ja. Muttei siitä mitään selkoo saanut että mitä se tarkoittaa eikä heidän API:kaan kerro mitään siitä.