Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

#480
Tarkoittaako tuo nyt sitä että 10 minuutin välein hakee osittain?
Tein aikoinani havainnon että ei antanut tasan 10 min välein uutta dataa.. kun haki manuaalisesti, siksi olen tuota 12 min vähimmäisväliä ajatellut..
sen näkee tuosta netatmon meteoware plus ohjelmasta että 9-11 min välein cache päivittyy..
kuva siitä..

weatherc

Mitä sä nyt höpiset?  ;)
Cachehan päivittyy 30 min välein.
Tuo lista tarkoittanee milloin dataa on tullut asemalta, nehän päivittävät datat Netmon suuntaan n 10 min välein (?).

Tuossa mun haussa on 40 min väli per hakuehto. Tämä olettaa/odottaa että hakuehdolla oikeasti olisi jotain merkistystä haussa eli eri ehdolla = uusi haku kantaan.

einari

sitä höpisee että cache päivittyy 10  min välein, mutta 1 ehdolla saa vain hieman yli 30 min välein.. jos hakee esim windillä vaikkapa 10 yli ja hakee rainilla 20 yli.. voi olla että ei tule rain-haulla uutta dataa vaan sama kuin sillä wind haulla...  kun laittaa väliksi sen 12 min niin tulee melko varmasti tuoretta dataa.. tai siis muuttunutta  :)

jossain netatmon sivuilla oli että älä hae joka minuutti koska cache päivittyy 10 min välein.. eli jokainen asema pukkaa sinne sen datansa 10 minuutin välein-- vähän vaihdellen, se että cache pyörii 30 minuutin jaksossa liittynee kyllä myös siihen datan keräämiseen .. mehän tavallaan haetaan niitä päivittyneitä tietoja niillä wind ja rain hakuehdoilla siinä välissä...  tuo minun data  sen kuvan mukaisesti on päivittynyt sinne cacheen... pienellä viiveellä nekin sinne tulee.. siis meteowareen ;D
Hups.. käytin sanaa me.. ::)

weatherc

No tulee dataa tai ei 10 min välein niin vähintään 20 min välein pitäisi aina tulla.
Tuon nykyisen jaon 9 hakua / 2h tein nimeomaan siksi että se on helppo koska saa homman 2 h kiertoon ja minuutit aina samaksi ja jokainen hakuehdon väli on yli 30 min (0:05, 0:45, 1:25 jne).

einari

Niin.. tuleehan se 20 minuutin välein nyt minulla kun on se isompi ruutu.. mutta ehkä se esittämänikin olisi helppo muokata sinne  ;D
Periaatteessa siellä on omassa asemakohtaisessa dashboardissa se data 5 minuutin välein, mutta päivittyy sieltä sinne cacheen 9-11 min haarukassa.. cvs:nä kun hakee niin tuollaista tulee.. varmaan sillä getstationdatalla saisi samoin..
excel liite marraskuun alusta, pätkä vain ;D

weatherc

Jäi äskeisestä pois. jos otat humidityn pois niin näet että wind ja rain vuorottelevat 20 min välein (koska suurin osa asemista tulee niillä kahdella). Humidity on vaan täytteenä niille asemille jotka jostain syystä tulevat vain sillä.

Lainaa
Periaatteessa siellä on omassa asemakohtaisessa dashboardissa se data 5 minuutin välein, mutta päivittyy sieltä sinne cacheen 9-11 min haarukassa.. cvs:nä kun hakee niin tuollaista tulee.. varmaan sillä getstationdatalla saisi samoin..

Niin, sillä kuin usein datasi päivittyy johonkin dsahboardiin tai kuinka usein asemasi päivittää dataa Netatmon suntaan ei tässä ole mitään merkitystä, vaan sillä kuinka usein getpublicdata antaa sitä ulos.

einari

Kun hain manuaalisesti wind/temp/rain sieltä getpublicdatasta niin 12 minuutin välein sai muuttunutta dataa ja 1 ehdon väli oli 36 min., eli minusta pitäisi toimia isommassakin haussa.. tuo esittämäni järjestys oli juuri siksi että humidityllä tulisi niihin joissa ei ole härpäkkeitä tai ei muusta syystä data liiku edes sen 40 min välein :)   jaoin tuon haun niin että tulisi humidityn hkahta puolta dataa jos olisi ne härpäkkeet tai edes toinen...

weatherc

Toki 12 min väli toimii myös. Tärkein siinä on että se jakaantuu 60:llä jossain kohdin niin että saa homman pyörimään samoilla minuuteilla sekä kierron "täydelliseksi". Näin ei tarvi ihmetellä sen cronin kanssa että meneekö tunnit oikein vai ei kun PHP hoitaa sen laskuosaston, se kun osaa jakaa arvon halutulla määrällä ja kertoo esim onko tunti 0, 1 vai 2 (tuossa esimerkissä "date("H") % 3").

einari

#488
Osaisiko se Php aittaa sinne sen välin että jakaisi esittämälläni tavalla, tuolla jossain on laittamani tekele(aikaisemmin kun ed. kerran käsittelimme hakuja) jossa on laskettu se 12 min kierron kuluttama aika..  jotenkin muistelisin  että oliko se 3 tuntia.. no 180 on jaollinen kolmella ja siinä olisi yht. 5 hum.  ja 10 wind/rain, eli about sama 5/ehto = 15 hakua/3h eli 5 hakua per tunti.. tuo viisi voisi olla hyvä luku  ;D  vähemmän hakuja tulee siinä 40 min. jaettuna tasan 3 osaan..  eli se 9/2 tuntia.
..

Kello on nyt 4.47 ja kymmenkunta asemaa joissa aika 2.20-2.45, eli yli 2 tuntia.. yli tunnin parisenkymmentä.. yli 45 min 40 kpl
Voi olla että tässä on kyse molemmista, tasosta ja hakuvälistä ja on vähän niinkuin sattumien summaa että näin tapahtuu..
jos hakuehtoa/aikaa  kokeilisi muuttaa.. ja jos vielä on katkoksia pitäisi kai muuttaa hieman tasoja ;D

googlella kun haki no call every minute netatmo antoi vastauksiaa liudan, tässä yhdestä osa > Netatmo Weather Station sends its measures to the server every ten minutes. jos se on vain keskiarvo.. niin siksi väh. 12 min. hakuväli (suuripiirteisiä nuo ranskaalaiset)  ;D

einari

kaivoin koneelta sen 12 min manuaalihaun.. siellä on keskiarvosarake josta olen minuuttien keskiarvon ottanut ja laskenut edelliseen hakuun verraten ajan keskiarvon minuutteina.. haaku oli tästä ylöspäin koko suomen leveydeltä ja satunnaisesti otin aina 3 asemaa vastauksen alkupäästä, noin keskeltä ja loppupuolelta..  joten pikkuisen hajontaa edelliseen vstaukseen verraten, yksi mokakin yhden välin kasvatti 16 minuuttiin..  kokonaiskeskiarvo oli kuitenkin hieman vajaa 12 min.  sen toisen 16 min. välin syytä en muista kun en ollut merkinnyt..

Tuollaisessa tarkassa ajastetussa asemkohtaisessa haussa varmaan tulokset voi olla parempia.. ajat ovat asemien vastauksissa erit koska kaikki ei voi samalla sekunnilla sinne cacheen tietojaan puskea ;D

laitan sen taulukon... joten olen sivunnut tätä 12 min. hakua aikaisemminkin.. olisipa vaan osannut kertoa siitä 10 min. cachesta aiemmin.... mutta sitä helposti olettaa että muut ymmärtävät vähemmästäkin.. tosin en ainakaan itse ymmärrä aina, enkä aina haluakkaan.. olisi ehkä muutama harmaa hius jäänyt tulematta... ::)