Kirjoittaja Aihe: Netatmot EWN:ään  (Luettu 67220 kertaa)

0 jäsentä ja 3 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8329
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #400 : Maanantai, 10.09.2018, 20:51 »
Niin, mutta nuo on estetty tulemasta koneelle.. alla kuva printscreenillä, oikeassa reunassa lukee estetyt seurantayritykset.... niinhän tuokin.. ilmaista  vielä 4 päivää  ;D

Edit// tarkkaavainen lukija olisi huomannut tekstitiedostosta seuraavan tekstin.. Tracking attempts blocked:  ::)


Täysin OT:ta mutta menköön...
ts.fi on yks surkeimmista kyhelmistä mihin oon törmännyt. Ilman ad-blockia, on etusivullä 1300+ kyselyä / kokoa yli 15 megaa  :o :o :o :o
ad-blockin kanssa "vain" 150 kyselyä / 1.5 megaa...

einari

 • Vieras
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #401 : Maanantai, 10.09.2018, 21:29 »
vai on weatherc taas tippunut kartalta..  :)

mainokset ovat mainoksia.. mutta jos on seuraavat mitä tekee koneella niin onkin hankalampi juttu, ad-blockhan ei poista mitään.. mitä ei voi esimerkiksi googlen asetuksissa estää  ja mikä se olikaan se järjestö joka yrittää suitsia niitä... koko ajan tulee lisää eri nimillä ja tavoilla...

nuo estetyt olivat ohjelmia jotka pyrkivät seuraamaan tai jotka haluavat tunkeutua koneelle, niinkuin tuo b.scorecardresearch..  voi ottaa koneen hallintaankin... sanoo eri lähteet...

on minullakin kyseinen ohjelma ollut joskus vuosia sitten.. siis ad-block mutta en pitänyt sitä mitenkään hyvänä silloin.. tuskin on sen kummoisempi nykyäänkään. näin kotikäytössä riittänee kun ajaa poisto-ohjelmia sillointällöin ja poistaa jotka palomuurin läpi pääsee..  ;D

en aio itse sitä freedomea ostaa.. laitoin vain esimerkin VPN-palvelusta jotta helppoa on..
Oikeastaan voisi luoda uusi tunnus sen avulla ja katsoa kuinka käy.. laittaisi sijainniksi vaikka pariisin..  tracert ei ainakaan näytä telian ip-tä vaan freedomen.. oli muuten nopeampi ja ei tullut katkoja netatmon suuntaan kun laitoin hakemaan.

Onhan siinä pieni riski että tuhlaa taas yhden osoitteen.. tosin onhan niitä pari jäljellä vielä ja tyhjän panttina olevassa web-hotellissa muutama luomaton osoite ;D

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8329
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #402 : Maanantai, 10.09.2018, 22:02 »

mainokset ovat mainoksia.. mutta jos on seuraavat mitä tekee koneella niin onkin hankalampi juttu, ad-blockhan ei poista mitään.. mitä ei voi esimerkiksi googlen asetuksissa estää  ja mikä se olikaan se järjestö joka yrittää suitsia niitä... koko ajan tulee lisää eri nimillä ja tavoilla...

nuo estetyt olivat ohjelmia jotka pyrkivät seuraamaan tai jotka haluavat tunkeutua koneelle, niinkuin tuo b.scorecardresearch..  voi ottaa koneen hallintaankin... sanoo eri lähteet...


Kyllä se on einari joka tippunut kartalta. Nuo ad-blockit (tai UBlock jota itse käytän) kun blokkaavat paljon muutakin kun mainoksia, kuten esim mainitsemasi scorecardresearch:in ;)

Toisaalta, pitäisin huomattavasti suurempana ongelmana isojen poikien seurantaa, kuten Google, Fb ym., kuin jonkun pikkupuljun kävijälaskuria..

Lainaus
on minullakin kyseinen ohjelma ollut joskus vuosia sitten.. siis ad-block mutta en pitänyt sitä mitenkään hyvänä silloin.. tuskin on sen kummoisempi nykyäänkään. näin kotikäytössä riittänee kun ajaa poisto-ohjelmia sillointällöin ja poistaa jotka palomuurin läpi pääsee..

Noita ad-blockeja on useampia ja niissä on eroja. En suostuis käyttää nettiä vakioselaimessa ilman Ublockia tänä päivänä. Ero on joillakin sivuilla (kuten ts.fi) niin huomattava.
« Viimeksi muokattu: Maanantai, 10.09.2018, 23:01 kirjoittanut weatherc »

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8329
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #403 : Maanantai, 10.09.2018, 23:07 »
Mutta takas aiheeseen...
Suomi on itse asiassa haussa 5x5 ruudukolla ja se tuottaa tuon palttirallaa 300 "tuoretta" asemaa. Vaihtamalla 8x8 tai 9x9 niin tippui määrä reiluun 200:aan.
Tämä ei kuitenkaan välttämättä kerro koko totuutta koska tämä johtuu osittain siitä että tein tuon EWN:än kannan tuolla 5x5 ruudukolla ja EWN ei lisää uusia jos kannasta jo löytyy asema riittävän läheltä. Ja koska kantaa karsittiin niin voi hyvin olla että karsituissa löytyis asemia jota tulis 8x8-ruudukolla.

einari

 • Vieras
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #404 : Keskiviikko, 12.09.2018, 17:55 »
Olen seuraillut muutamia asemia joissa on myös sade ja tuulimittarit, muutaman kerran vuorokaudessa on tilanne ettei ne päivity kuin noin 50-60 min. kuluessa.. eli jokin hakuehto/ehdot eivät anna dataa sillä 5° ruudukolla...  herää kysymys, voisiko kokeilla vaikkapa keski- ja pohjoissuomen osalta vielä pienentää ja/tai vaihtaa humidity temperatureen..  sellainen tilannehan tulee jos kaksi ehtoa ei anna vastausta peräkanaa...  eli silloin kuin pitäisi.
Olen seurannut yös omaani toista kautta ja viimeisen 3 vrk:n aikana on yksi pidempi vastausaika kuin 12 min. toissa-aamuna kuuden tienoissa oli väli 17 min.  ;D

Kai se on kokeilua varten otettava toinen liittymä.. kun lapin reissun jälkeen otin sim:n pois enkä löydä sitä mistään  ???

Aika tarkkoja ne ovat kun huomasivat ja ihmettelivät olenko minä minä... tosin se oli oman ajattelemattomuuden tuotosta.. tein tunnuksen tukholmasta virtuaalisesti.. ne kun katselevat ainakin facesta jos on sellainen osoite niin ok.. ei ole, niin tulee vahvistuspyyntö johon vastasin vahingossa virtuaalisesti espoosta.. olisi pitänyt vaihtaa tukholma takaisin... tai pitää koko ajan siellä...  ;D
Sen verran kokeilin, ettei taida niin toimia.. samalta koneelta....

einari

 • Vieras
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #405 : Torstai, 13.09.2018, 10:44 »
muuten.. nuo vielä elävät edelleen omia aikojaan ;D

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8329
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #406 : Torstai, 13.09.2018, 23:03 »
muuten.. nuo vielä elävät edelleen omia aikojaan ;D

Ihan oikeassa ajassahan ne ovat. Haluavat vaan poiketa massasta ja käyttää eri aikavyöhykettä  8)

(ei maar, korjataan kuhan muistetaan)

einari

 • Vieras
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #407 : Perjantai, 14.09.2018, 22:41 »
Jospa ne haluaa muuttaa muille maille ;D

Laitan liitteeksi lupaamani korjatun asemalistan niiltä osin jotka havaitsin selkeästi vääräksi, liki 40% oli geokooderi nimennyt miten sattuu.
Aika kova työ näin käsipelillä tarkistaa.. osa jopa pariin kertaan, joihinkin taas oli vaikea löytää kuvaavaa nimeä.. muutta nyt se on tehty.. toivottavasti kelpaa 8)

Listassa (vanha nimi) löytyi yksi mielenkiintoinen paikka, Virrat, Tämä on ehkä koordinaattivirhe tai joku on ehkä kurillaan laittanut, tai joku haluaa tietää sopiiko ehkä tulevaksi olinpaikaksi, tai joku haluaa ehkä tietää pitääkö kukkia käydä kastelemassa.. tai jotain sellaista... on aivan keskellä kyseistä aluetta.. uusi nimiehdotus kertoo tarkemmin ::)
edit// Parikkalassa yksi p kirjain liikaa ja virrat, korjatusta puuttuu s... se löytyi.. hypännyt asikkalan eteen  :o
« Viimeksi muokattu: Perjantai, 14.09.2018, 22:51 kirjoittanut einari »

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8329
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #408 : Lauantai, 15.09.2018, 11:25 »
Katsotaan jossain vaiheessa.
Mutta pari pikaista...

- Asemien määrästä johtuen niin on idea ollut nimenomaan se että Heren:n geokooderi antaa nimet automaattisesti. Koska löytyy useampi "taso" noissa tuloksissa (kaupunki, kylä, tie jne.) niin kyhelmä koittaa parsia kasaan jotain käyttökelpoista tuloksesta.

1. Lähtökohtana on max 2 nimeä. Tämä koska taulukkoihin ei mahdu mitään kovin pitkää viritystä, eikä ne 2-nimisetkään aina tahdo mahtua. Eli 3-nimiset joutaa hylkyyn ainakin sellaisenaan. Kahdella nimellä saadaan myös riittävän tarkka tieto siitä missä asema on (esim Salo, Kärkkä), siihen ei tarvita kolmea nimeä. 

2. Yhdistyneet kunnat ovat yks perkele mitä tulee nimeämiseen. Ainakin tällä kulmalla jossa näitä yhdistyneitä kuntia on vieri vierin (Salo, Kemiönsaari, Parainen, Raasepori) niin näyttää tuo "uusi nimi" lähinnä olevan hallinnollinen eli yleisesti on käytössä vanha nimi. Esim Parainen tarkoittaa yleensä sitä "vanhaa Paraista" ja vanhoista saaristokunnista käytetään niiden vanhoja nimiä (esim Korppoo). Sama täällä Salossa, Salo tarkoittaa yleensä sitä "vanhaa Saloa".
"Parainen, Korppoo, Utö" on myös ihan turhan pitkä hirvitys kun "Korppoo, Utö" on se jolla se tunnetaan (FMI käyttää omassa datassa "Parainen, Utö" kyseisestä paikasta).

einari

 • Vieras
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #409 : Lauantai, 15.09.2018, 20:58 »
Tarkoitus olikin että sinä katsot mitkä kelpaa,  mutta siivosin ne muutamat 3-nimiset pois...

Olen vähän toista mieltä siitä nimeämisen logiikasta...  siksipä jätin osin raaseporin siivoamatta..
ja ei niissä juurikaan nimihirviö Kaarina Maununtyttären Tie, niinkuin se oikeasti on maanmittauslaitoksen kartoilla, pidempiä ollut.  ;D

Minusta katselijalle, tiedon hakijalle olisi helpompaa että ne Salon, tai Raaseporin asemien tiedot olisi alekkain aakkosjärjestyksessä..
Karjaa, Tammisaari/Tenhola ja Åminnefors ovat aika kaukana listalla toisistaan..

Tosin Kurikka, Jurva voisi kurikan jättää pois.. Jurva on varmaan sen verran tunnettu..

edit// tuli valittua vahingossa väärä lukittu tiedosto..
« Viimeksi muokattu: Lauantai, 15.09.2018, 22:06 kirjoittanut einari »