Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Ei ole paljoa ehtint seuraamaan.. mutta vaikuttaisi siltä että ehdot eivät ole kohdallaan, kokeileppas hakua vain wind:llä 2x/h vaikkapa xx.10 ja xx.50, seurava tunti vain 30 ja sitten taas .10 ja .50 näkisi  miten muuttuisi.. olettaisin että vastauksia tulisi paremmin..


weatherc

#341
Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 08.08.2018, 07:18
Ei ole paljoa ehtint seuraamaan.. mutta vaikuttaisi siltä että ehdot eivät ole kohdallaan, kokeileppas hakua vain wind:llä 2x/h vaikkapa xx.10 ja xx.50, seurava tunti vain 30 ja sitten taas .10 ja .50 näkisi  miten muuttuisi.. olettaisin että vastauksia tulisi paremmin..

On jo testattu. Kokonaiskuvana, vähemmän asemia koska silloin jää pois ne jotka tulevat vain muilla ehdoilla.
Jää mm Enontekiöläiset ja Sallalaiset pois koska ne tulevat vain humidityllä ja välillä myös temperaturella.

einari

meinasin toiseksi esittääh windiä ja humiditya vuorotelleen niin että jää se rapeat puoli tuntia per ehto.. nyt pitää lähteä lähikauppaan 30 km päähän ja sitten hilla-ja mustikkahommiin.. aamulla jo kävin katsomassa vakipaikalla.. jotain löytyy  ;D

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 08.08.2018, 09:44
meinasin toiseksi esittääh windiä ja humiditya vuorotelleen niin että jää se rapeat puoli tuntia per ehto.. nyt pitää lähteä lähikauppaan 30 km päähän ja sitten hilla-ja mustikkahommiin.. aamulla jo kävin katsomassa vakipaikalla.. jotain löytyy  ;D

Tuo juuri ollut käytössä aamupäivästä asti missä rain ja humidity vuorottelee 2 tunnin kierrossa (3 krt /tunti eli 40 min väliä per ehto). Rain koska se antaa enemmän asemia mitä wind. Jää osa pois. Eli osa asemista tulee vain määrätyllä ehdolla. 

weatherc

Nyt on sit Netatmon api kokonaan nurin, "Unable to connect"  ;D

einari

niiden sivuilta näky toimivan..  900 asemaa ainakin tuli kun hain 22-30°/60-68°...

weatherc

Juu, kyl se taas toimii. Oli aika toven alhaalla kun kaikki asemat häipys taulukosta jonka takaraja on 90 min.

weatherc

2 tunnin kierto ja 3 ehtoa näyttää toimivan ihan suht okei. Eli humidity, rain ja wind ja jokaista 40 min välein eli 9 hakua / 2 tuntia.
Suomen osalta on asemia "linjoilla" (ennen siivousta) noin 170 joista pohjoisessa vajaat 40. Mm Levi, Äkäslompolo ja Ylläs ovat edustettuina hiihtokeskuksista.

Koska ajatus on suosia niitä asemia joilta tulee dataa "hyvin" (ja karsia niitä joilta tulee satunnaisesti) niin on ajatus että "uusi asema" joutuu parin päivän "karanteeniin" ennenkuin mahdollisesti pääsee näkösälle. Tämä on vielä vähän levällään että miten tuon tekisi. Tällä hetkellä kerätään dataa asemilta että kuinka hyvin dataa tulee.

Uusia asemia ei tule "joka tontille" vaan ainakin automaatti-lisäyksessä tulee olemaan 10/25 km ehdot. Tämä jotta vältyttäis tilanteesta jossa niitä olisi aivan liikaa. Samoin tulee automaatti hoitamaan siivouksen, eli jollei (netatmo-)asemalta saada dataa tyyliin 2 viikkoon niin joutuu roskiin, varsinkin jos samalle alueelle puukkaa toisia. Kyllä, se on aika raaka peli mutta elämä on.  8)


einari

No näyttää taas vihdoin olevan asemia.. tosin taitaa tuo automaattilisäys ehtoineen poimivan "vääriä" asemia.. vai onko evijärvi.. naruska,keminmaa ja rovaniemen tapionkylä "Unohtunut" kun niissä sentään on kaikki, tuulianturikin.... :o

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruska selittynee sillä, että tässä kylässä on kaksi lähes satavarmasti 24/7 toimivaa asemaa viiden kilometrin säteellä ja toisesta näistä 2,5 kilometrin päässä toimintavarmistettu yksi Netatmo, että kaipuuta lisäasemille ei isommin ole. Kaikki kolme asemaa tuottavat paikoiltaan kuitenkin omaa mikroilmastotietoaan. Luvuissa on joskus paljonkin heittoja, mutta se onkin ainakin Lapin erityispiirre, kun täällä korkeudet ja puustot ynnä muut asiat tekevät arvoihin lyhyistä etäisyyksistä riippumatta isojakin eroja.

Kahdellakin pärjätään ja mikseipä yhdelläkin. Tunnustan FMI Naruskan toimintavarmemmaksi kuin oman PeetBrosini, vaikkakin molemmissa on häiriötä täällä arkstisissa oloissa esiintynytkin, joskin harvoin... ;)

www.naruska.com