Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

Mikähän tuossa Netatmo-hommassa oikein mättää..
Sehän alkoi jo paljon ennen tuota viestiä, ei sitten enää näkynyt taulukoissa juurikaan muista maista mitään pohjoismaiden ja baltian lisäksi.. vähän oli saksasta.. ja vain satunnaiseesti kerran tunnissa päivittyi.. joskus meni puolitoista tuntiakin??

Olisiko rajat ylittyneet..  tein pari kertaa haun 20-30° lon/ 60-70° lat ja vastaus 1200 asemaa (temperature-ehto) en laskenut wind-haulla, kuin puoleenväliin.. arvio 7-800 asemaa..

jos rajoista on kiinni.. pitäisikö hakua pienentää.. muuten, paljonko 1 haku vie levytilaa ja paljonko olisi liikennettä jos olisi 2 hakua/tunti x 24h x 31 vrk ?
tietenkin kerrottuna vielä 2 jos käyttäisi toisen purkin kautta...


weatherc

En tiedä mitä niitä vaivaa. Mutta se että loppuu Saksaan johtuu siitä että oon jaannut sen kahteen osaan ja viime päivinä ollut ajossa vain pohjois-osa. Sillä jakamisella ei kyllä ollut mitään merkitystä toimivuuteen.
Pitääpi ottaa uudelleen tutkintaan jossain kohdin koska noiden Ranslaisten vastaukset ovat selvästi "ota tai jätä"-tyyliset eli etteivät meinaa tehdä siellä päässä asialle yhtään mitään. Päinvastoin rivien välistä voi lukea että pidempiä cache-aikoja ym saattaa pukata jos tarvetta on.



einari

Mietin tuossa että see traceroute taitaa tyssätä sinne S.a.s systeemeihin, sen poneytelecomin ip-osoite on alultaan sama kuin netatmon.. viittaisi siihen että samassa osoiteavaruudessa ovat.. olisiko niin että sen acces-tokenin vaatisi.. että pääsee eteenpäin.

Se myös mietityttää että jos haen eri vaihtoehdoilla niin eri ajat saa vastauksissa...  myös se ongelman alkuajankohdan ajoittuminen siihen kun dedi olli nurin.. toisaalta voisi vaikka hakea 20 min välein jos antaisi paremman tuloksen??


weatherc

LainaaMietin tuossa että see traceroute taitaa tyssätä sinne S.a.s systeemeihin, sen poneytelecomin ip-osoite on alultaan sama kuin netatmon.. viittaisi siihen että samassa osoiteavaruudessa ovat.. olisiko niin että sen acces-tokenin vaatisi.. että pääsee eteenpäin.

Sitä ei tiedä missä se sitä tarkistaa, ja että mitä sillä oikeesti tehdään.

LainaaSe myös mietityttää että jos haen eri vaihtoehdoilla niin eri ajat saa vastauksissa...  myös se ongelman alkuajankohdan ajoittuminen siihen kun dedi olli nurin.. toisaalta voisi vaikka hakea 20 min välein jos antaisi paremman tuloksen??

Tällä hetkellä on haku 20 min välein eikä mitään auttanut. Pitää ottaa se kokonaan ajastuksesta nurin ja kokeilla manuaalisesti jossain kohdin että miten dataa tulee (tai ei tule) ja minkälaisilla aikaleimoilla.
Tuo että saa eri ajat eri vaihtoehdoilla kertoo juuri siitä että cachea käyetään, eli ajat riippuu ihan siitä miten tuore välimuisti-data on. 

einari

Huomasin juuri että temperaturella kun haki 20.40 niin aika 0li 20.03 ja hain heti humiditylla niin 20.35, 20.55 wind > 20.51, 21.10 rain > 21.03 ja 21.25 humidity > 21.13. olisiko se temperature joka tökkii...  pitää huomenna tehdä pitempi testi...

weatherc

#325
Kokeilussa 15 min välein haku, jokaisella eri hakuehto sekä 6° x 6° ruudukot.

xx:05: $pr = 'wind';
xx:20: $pr = 'rain';
xx:35: $pr = 'humidity';
xx:50: $pr = 'temperature';

weatherc

Toimii - jollain lailla.
9° ruuduilla niin on asemien määrä aika "järkevää kokoa" ja hakuja per kierros tulee ihan siedettävät 31.
Mutta en oo kyllä surkeampaa API:a vähään aikaan nähnyt, niin perkeleen ailahtelevaa se on että mitkä asemat ovat mukana milloinkin.
Olis edes samat asemat mukana samalla hakuehdolla mutta eheeei, se olisi vissiin liian helppoa fransmannien mielestä...

einari

niinpä, ehkäpä toimisi hieman paremmin jos muuttaisi vielä vähän järjestystä.. ja aikoja temp 05 /wind 20/ humidity 38/ rain 52 esmeks..
tuo 38 aika on ihan tarkoituksella jos on sama kuin temp.. niin tulee vähän yli 30 min väliä.. 

sen huomasin että itsellä päivittyi rain 22 ja haku oli 20, joten ei luettu... toisaalta joissakin päivittyi eri aikaan ja luettiin..
ehkäpä tuo määrä tekee sen että asemista data menee tietokantaan vähän eri aikaan..

en ole vielä tänään ehtinyt paljoa asiaa tutkia, mutta nyt otan pari tuntia siihen vaikka matka pohjoiseen alkaa painamaan päälle... tosin huominen on vielä .. ennenkuin lähtö edessä...
pitää tuo kolmosasema laittaa pakastimeen ja ottaa netatmon weathermapista pois..  saa naapuri käydä sitten katsomassa jos pakastin lämpiää ;D

weatherc

Lainaasen huomasin että itsellä päivittyi rain 22 ja haku oli 20, joten ei luettu... toisaalta joissakin päivittyi eri aikaan ja luettiin..
ehkäpä tuo määrä tekee sen että asemista data menee tietokantaan vähän eri aikaan..

Nuo minuutit ovat milloin se käynnistyy aloittaen "saarista" ja jatkaen ruudukon sw-nurkasta kohti nw, ja sen raksuttaminen kestää 6-10 min. Tietokantaan ne menee jokaisen ruudun jälkeen.

einari

En paljoa ehtinyt katsomaan valkoherukan ja vadelman poiminnalta,  pitää ennen lähtöä keittää niistä lasten suosikkisekamehua..  :)
mutta näyttäisi siltä että nyt wind ja rain on lähellä toisiaan datan päivittymisen osalta ja kerran sama aikakin.. temperature, humidity ja pressure antoi keskenään saman ajan vaikka kahdella tunnuksella hain..

Ehkäpä parhaimman tuloksen nyt saisi 2 ehdolla 20 min välein, eli temp ja wind.. vaatii 2 tunnin kierron.. eli temp 0, 40, 20, 0 ja wind 20, 0, 40, 20..
sen mitä olen seurannut niin antaa hakea noin 30-32 minuutin välein/ ehto.. toki voi hakea vaikka lyhyemmälläkin välillä.. mutta taitaa olla sama aika kunnes se puoli tuntia ylittyy että saa uutta dataa / ehto ??