Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

No nyt tasaisemmin jakautuu ainakin suomen osalta.. luovuit siis siitä mitä joskus viime vuonna pohdimme.. että jakaisi esim. suomen 3 osaan..
isoissa maissa (asemamäärien mukkaan isoissa) voisi kuitenkin olla paikallaan edes middle-ruutu...

yksi pieni looginen virhe havaittu >30 min /+30 min  ;)  ;D


weatherc

Olen samaa mieltä että middle-ruutu voisi olla paikaallaan varsinkin pitkulan-mallisissa maissa (jossa se geograafisesti olisi aika selkeä toteuttaa) jos asemia on paljon. Mutta ongelma on myös siinä että jos asemien määrien mukaan mennään niin sekä Ruotsissa että Suomessa olisi "keski-osa" hyvinkin etelässä. Eli "normi sivuvierailijan" kannalta aika epäloogisessa kohdassa.
Ruotsissa on nyttenkin raja Tukholman eteläpuoellla ja Suomessakin Jyväskylän korkeudella.

einari

No, ei kuitenkaan ihan asemamäärien mukaan.. eteläosa tampereen seutuvilta, vaikkapa kankaanpää-savonlinna .. keskiosa siitä kokkola- joensuu linjan yläpuolelle ja loput pohjoiseen..  :)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - perjantai, 22.06.2018, 17:29
No, ei kuitenkaan ihan asemamäärien mukaan.. eteläosa tampereen seutuvilta, vaikkapa kankaanpää-savonlinna .. keskiosa siitä kokkola- joensuu linjan yläpuolelle ja loput pohjoiseen..  :)

Niin, ne linjat olisivat kyllä suora linja tyyliin 62°N tms, ei siinä paikkakuntia ruveta kiertelemään ;)

einari

Jäi muuttamatta tuo kokkola- /nurmes piti sanoman..  mutta käy se niinkin että rajat on 62°N tai 61.40°N ja 64°N .. se oli vain suurinpiirtein-ehdotus niinkuin tämäkin ;D

weatherc

Tämänhetkinen versio tuosta on nyt livenä. :)

Seuraavaksi vois katsella noita nimiä vähäsen. Niitä on muutama outo juu...Sekä laittaa Affenanmaanlaisille oman "maan" jolloin saisi paremmin nimet asemille.

einari

onhan niitä outoja.. taannoin mainitsin tuosta tunturi-lapin seutukunta- nimellä olevasta netatmosta.. aikaisemmin se oli immeljärven pohjoispäässä.. siinä on jokin majoitusjuttu.. sitten se oli kilometrin verran siitä pohjoiseen ja nyt näkyy olevan Levin huipulle matkalla.. liekö Tuikun omistaja tähän vaellukseen syypää.. http://www.tuikku.fi/  :D

Tarkistin asian ja heillä on majoitusta siellä immeljärven lähellä konttisentie 1..

Senverran on tullut ajeltua huipulle (melkein joka kesä).. ettei netatmon kartassa näkyvä asema voi olla muualla.. ei siinä ole muita rakennuksia lähellä..
Eli olisiko sem nyt levi, tunturitie tai tuikuntie...

weatherc

#247
Lainaus käyttäjältä: einari - perjantai, 22.06.2018, 19:32
Eli olisiko sem nyt levi, tunturitie tai tuikuntie...

Kittilä, Levi siitä tuli  :)

Ahvenanmaa sai myös oman osaston, on kymmenkunta asemaa :)
Pientä hienosäätöä tapahtui myös muutamalla muulla asemalla, varsinkin Raasepori joka pilkottiin "vanhan kunnan nimen mukaan" eli Tammisaari, Tenhola jne. Turunmaallahan (eli Paraisten kaupungin) kohdalla tein sen jo aiemmin (Parainen, Nauvo jne). Kemiönsaari taas tavallaan sopii Kemiönsaarena koska on nimensä mukaisesti saari :)
Salolaiset pysyi ainakin toistaiseksi Salo,-alkuisina, koska vanhoja kuntakeskuskien nimiä käytetään lähinnä vain ent kuntakeskuksien kohdalla, esim Perniö = Perniön keskusta. Muissa entisten kuntien kylissä on niiden nimet käytössä kuten esim Salo, Inkere.

einari

Muuten hyvä tuo kittilä,levi.. ewn pikkukartassa on kuitenkin siellä vanhassa paikassa.. mutta haitanneko tuo mitään, ketään..
voisit lisätä minun asemiinn takaisin sen Rouvi:n > eli Evijärvi, Rouvi1 ja 2 vertailulistalla kummittelee edelleen yksi evijärvi ylimääräissenä  ;D

weatherc

Nuo kordinaatit ovat siitä kun se on ensimmäisen kerran laitettu kantaan.
Toki jos sulla uusimpia tiedossa niin voi aina muuttaa.

Mietinnässä tuo "keski"-pala tuohon pohjois/etelä-jakoon. Varsinkin Norja ja Ruotsi kaipaisi sitä kyllä.

Tuossa kun pläräsin maita niin aika hassusti menee jako,
isoissa maissa on kaikissa melkein se 150+ asemaa
pieneissä taas <50 asemaa
50-100-väli on käytännössä tyhjä