Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

No niin, nyt alkaa Netatmoja olla aika mukava määrä suomenkin osalta taulukoissa/ yksityiset asemat, arviolta noin 120 joissa on se tuulimittari.
Äsken oli yhteensä 179 asemaa joista lienee vajaa 60 muita valmisteita...
Vielä kun saisi niihin sen sarakkeen jossa olisi jaoteltuna vaikkapa n-atmo, davis, muut.. esimerkiksi, josta oli aiemmin juttua..
en tiedä. tarvitsiko se sen kummempaa juttua siellä taulukoissa.. saahan ne sitten aakkosjärjestykseen.. tai jotain sellaista. :)

weatherc

Jossain mennyt kyselyjen määrän laskuissa päin mönkiä ;D Laitoin siihen laskurin ja tieto logiin, kyselyjä per kierros on n 200. Eli palttirallaa 1000/h, tämä 3 asteen ruuduilla.

3° =  noin 160 asemaa vs 4° = n 170 asemaa - siis niitä joka löytyy EWN:än kannasta, niitä on iso nippu jota ei löydy.
Se on selvää että ennenkuin niitä voi edes harkita lisätä niin on jonkinsortin valinta-systeemi saatava tuohon. Tyyliin juuri
- Netatmo | muut - tässä joutunee suorituskyvyn nimissä laittamaan oletukseksi että vain "muut". Toki se on mahdollista tehdä niin että se muistaa valinnat. Mutta oletus on oltava riittävän nopea, valinta voi sitten olla hitaampi. Toki niitä katoaa muutama kun WU sammuu EWN:stä kuun lopussa mutta niiden lukumäärä painii ihan eri luokssa kun Netatmot.
- etelä | keski | pohjoinen - suomen osalta on 150+ aseman lista auttamattomasti turhan pitkä/sekava yhtenä listana.

einari

Vai mönkiä päin... sinne on linnuntietä tästä alle 10 km. laitan kuvan!  ;D

siitäkin oli puhetta että jakaisi suomen kahtia tai 3 osaan.. muistan näin....


weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - perjantai, 15.06.2018, 22:11
siitäkin oli puhetta että jakaisi suomen kahtia tai 3 osaan.. muistan näin....

Sitähän juuri tarkoitin tuolla etelä|keski|pohjoinen  ;D
Itse asiassa koko tuo taulukkosivu pitäisi tehdä uusiksi, ei niinkään ulkonäöllisesti vaan taustajutut. Nyttenhän se lataa kaikki (!!) maat kerralla ja siitä on tullut liian iso/hidas. Sen sijaan se voisi toimia paremmin että kehikko jossa lippunamiskat (joka latautuisi nopeasti) + maat latautuu lippunaimiskuukkelia painamalla (tietty oletusmaa latautuisi heti).

einari

Ihan hyvä idea.. kyllä se sillon latautuu aika sujuvasti kun osoiteriviltä päivittää.. olen huomannut kun seuraillut aikoja siellä ja lähellä olevat asemat.. ei aina mene yksiin, varmaankin eri tavoin hakee datan. Niin siksi päivitin kun ei atomaattisesti , silloihan jos tekee kevyemmän voisi varmaan sellaisenkin ujuttaa siihen avoinna olevaan näkymään?

einari

Katsoin pihatöiden lomassa vielä pohjoissuomen osalta.. siis tästä pohjoisempaan, kaustinen-valtimo linjalta ylöspäin kuinka monta tuulimittariasemaa haku antaa, sain tulokseksi 76, joista arviolta 60-65 on niitä todellisuudessa (avasin hakuja 30 asti ja 5 oli tuulimittaritomia..) NE> 29.00 , 68.50,  SW> 23.15, 63.50..  sitten katsoin taulukoista kuinka monta netatmoa on nyt, sain noin 15....  eli aika mukava lisäys olisi harvemmille seuduille.. voisi miettiä että riittäisikö kemin yläpuoliselle alueelle vaihtoehto b... eli sademittariehto? inarin yläpuoli jäi nyt pois mutta on sielläkin ainakin nellimissä ja sevettijärvellä asemat. tai jopa vaihtoehto c, eli riittäisi lpt-anturi niin olisi hieman kattavampi.. mm kemijärvi ja sodankylä sekä posio yms. ???

weatherc

Kokeilusivulla otin pois tuon filtterin (eli 30 min ja 90%) niin Suomessa asemia 235, Ruotissa 500 ja Norjassa 950.
Siis niitä jota jo löytyy EWN:än kannasta eikä olleet "error"-tilassa.
Tiedän että einarlla sormet jo syhyy mutten kerro vielä koe-sivun osoitetta  :P ;D 8)

einari

Ihmettelinkin mistä ne tilastojen pws-asemat on laskettu..olisiko tuossa vastaus osittain....

Pitänee kaivaa jostain hakkeriohjelma ja alkaa hakkeroimaan, ei vainen.. kyllä tässä jaksetaan odottaa vielä tovi  ;D

Tuo, että löytyi keino saada dataa nopeammin sieltä on jo aikamoinen hyppäys viikontakaisesta huomattavasti parempaan suuntaan... tavallaan kiitos myös hieman kuuluu Prashantille ja sen antamalle väärälle informaatiolle.. sai kokeilemaan niitä erilaisia hakutapoja... ja hakuaikoja joista vastaus ongelmaan löytyi.. ei täydellinen, mutta tyydyttävä vähintään kuitenkin.  8)

Minua on vaivannut se mönki-juttu eilisestä lähtien, toivottavasti otit sen huumorilla.. joksi se oi tarkoitettu  ::)

weatherc

LainaaIhmettelinkin mistä ne tilastojen pws-asemat on laskettu..olisiko tuossa vastaus osittain....

Juu, tilasto laskee kaikki asemat johon tullut yksikin data viimeisen 3 kk aikana.

Lainaa
Tuo, että löytyi keino saada dataa nopeammin sieltä on jo aikamoinen hyppäys viikontakaisesta huomattavasti parempaan suuntaan... tavallaan kiitos myös hieman kuuluu Prashantille ja sen antamalle väärälle informaatiolle.. sai kokeilemaan niitä erilaisia hakutapoja... ja hakuaikoja joista vastaus ongelmaan löytyi.. ei täydellinen, mutta tyydyttävä vähintään kuitenkin.

Se että sen saa "toimimaan" vain kiertoteitse ei kyllä saa minkäänlaista hurraa-huutoa Ranskan suuntaan. Se on sitäpaitsi helppo torpata jos ne niin haluavat.

LainaaMinua on vaivannut se mönki-juttu eilisestä lähtien, toivottavasti otit sen huumorilla.. joksi se oi tarkoitettu

;D

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 16.06.2018, 20:24
Se että sen saa "toimimaan" vain kiertoteitse ei kyllä saa minkäänlaista hurraa-huutoa Ranskan suuntaan. Se on sitäpaitsi helppo torpata jos ne niin haluavat.

Mietin tuossa  parikin kertaa, että pitäisikö olla avoimena sinne suuntaan ja kysyä onko se heille ongelma tuo hakusysteemi, ei lulisi jos "raameissa" pysyy..
ja jos on niin voihan sitä aina hakea muilla ip-osoitteilla eri ehtojen mukaisesti ja sitten kasata kokonaisuudeksi, vaikka hankalaahan se on...
Vai ollaanko hiljaa ja kuulostellaan tapahtuuko mitään??  ;D