Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Muokattu lämpötila-tarkistusta:
- Vertailudataan otetaan mukaan myös FMI:n ja tiesääasemat (ja muissa maissa vastaavat mikäli saatavilla). Toistaiseksi on suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset lisätty. Tämä antanee laajempaa pohjaa varsinkin kun noita tiesääasemia on aika laajasti ripoteltu ympäri maata myös sellaisiin paikkoihin missä ei FMI-asemia ole ;)
- Lisätty myös esto liian kylmälle arvolle. Tämän raja on 15 astetta alle muiden asemien minimin ja sitä voidaan tarpeen mukaan säädellä isommaksi jos aihetta ilmenee. Ideana lähinnä napsia haaviin ne softien/raudan aiheuttamat virhelukemat jotka eivät karsiudu kuukausi-perusteiseen sallittuun minimiin (sallittu max-min-haarukka on sattuneista syistä aika laaja vaikka se muuttuukin kuukausien mukaan, esim täällä pohjoisessa on Huhtikuun haarukka +25/-35...).

einari

#141
Mihinkähän haarukkaan minun asemani joutuivat.. ei näy missään muualla kuin vertailussa..
Samoin näkyy olevan Ukan 2-asema ja muutkin netatmot, onko vika apissa vai tässä uudessa vertailussa?
islannista on näköjään kaikki asemat hävinneet...

Edit.. nyt näkyy taas.. islantilaisetkin, mikä lie häiriö :)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 02.04.2018, 16:43
Mihinkähän haarukkaan minun asemani joutuivat.. ei näy missään muualla kuin vertailussa..
Samoin näkyy olevan Ukan 2-asema ja muutkin netatmot, onko vika apissa vai tässä uudessa vertailussa?
islannista on näköjään kaikki asemat hävinneet...

APIssa. Huomasin äsken saman ja koeajoin häkkyrän manuaalisesti jolloin myös näkyy missä se jumittaa. Homma tyssäs tyystin muutaman aluen jälkeen kohtaan jossa haki uutta aluetta.

einari

Osaatko arvioida mikä voisi olla syynä.. pitänee pommittaa netatmoa tuosta ongelmasta, voisiko se katkos olla verkon puolella??

einari

#144
Tää ongelma on tullut YR mukaantulon myötä, kuormittaako heidän hakunsa tuota APIa, luulisi heitillä olevan oma.. mutta kai samasta tietokannasta hakee... Toisaalta heidän tietokantansa täytyy olla todella massiivinen ajatellen Netatmojen määrää ja sitten muita härpäkkeitä, kuten kameroita, hälyttimiä ja lämpöjuttuja..

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 02.04.2018, 17:01
Tää ongelma on tullut YR mukaantulon myötä, kuormittaako heidän hakunsa tuota APIa, luulisi heitillä olevan oma.. mutta kai samasta tietokannasta hakee...

Veikkaan että tuo voi olla yksi syy. Ja se että API:sta on ehkä tulossa suosittu => enemmän liikennettä.

einari

En tiedä huomasiko kukaan mutta FMI:n sivutkin oli viiden maissa hetken pois.. varmaan kuormitettu myös pääsiäislomilta palaavien toimesta ;D
Huomasin, kun katsoin lumisateen etenemistä tyttäreen perheen ylläsjärveltä paluuseen liittyen.. heillä kun on moottorikelkka perässä kun tuo kesäksi pois mökiltä.

Mietin tuossa pihasaunaa lämmittäessäni että olisikohan niiden parempi jakaa tuo api maantieteellisesti vaikka.. tai sitten pitää lisätä verkkoresursseja  ::)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 02.04.2018, 17:53
Mietin tuossa pihasaunaa lämmittäessäni että olisikohan niiden parempi jakaa tuo api maantieteellisesti vaikka.. tai sitten pitää lisätä verkkoresursseja  ::)

Tekemällä valmiit staattiset tiedostot jossa esim kaikki Euroopan Netatmot päivittyen joka x minuutti. Tällöin jäisi vain yksi kysely kantaan per päivitys ja alue, valmiin staattisen filun puskeminen zipattuna esim Nginxillä on kevyttä ja nopeaa. Sen jälkeen se on lähinnä putken koosta kiinni kuinka paljon ja kuinka nopeasti dataa saa puskettua mäelle.
Noin niinku esimerkiksi.
Tekemällä tuon tyyppisen APIn mitä heillä nyt on, jossa voi ja pitää vapaasti määritellä alueen jonka kysyy, on kun pyytäisi ongelmia, ellei ole riittävästi hevosvoimia takana.

weatherc

Netatmo-päivitykset näyttää onnistuvan noin kerran tunnissa tällä hetkellä.

einari

Niinpä, ennenkuin laitan viestiä netatmolle, kysyisin yhtä asiaa..
miten se EWN:n hakuprosessi on toteutettu, hakeeko kaikki könttänä yhdellä kertaa vai onko jaettu alueisiin?
Jos alueisiin niin onko alueet niin jaoteltu ettei 1000 ulkoisen moduulin määrä ylity, kun sattui silmiin seuraavaa..

available data
Temperature, Pressure, Humidity, Rain and Wind strength, Wind angle, Gust strength and Gust angle within a specific area.
Details about the location of the Weather Stations.

Possible actions
Retrieve shared data from up to 1000 Outdoor Modules within a specified area

Sitten herää kysymys että onko tuossa määrässä 1000 ulkoyksikko-sade- ja tuulimoduulit vai lasketaanko ne erikseen.. eli 333 kokonaista asemaa kertahaulla?  ;D