Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

näin on minulla ;D

weatherc


weatherc

#122
YR sivuilta napattua infoa:

LainaaFor å kunne utføre kvalitetskontroll av observasjonene må det være et tilstrekkelig antall  stasjoner i nærheten. Dersom det er for få stasjoner kan vi ikke benytte dem.

Eli eivät käytä yksinäisiä susia vaan pitää olla riittävästi asemia johon verrata.

Ja tuossa asennusohje:

Lainaa
God plassering:

   Skjermet fra direkte sollys
   Skjermet fra regn
   Helst på nordsiden av huset

Enda bedre plassering:

   God avstand til varmekilder som parkeringsplass/asfaltflater, grill, varmelamper, ventiler og ventilasjonsutslipp (avtrekk fra kjøkkenvifter og tørketromler), og hold god avstand til "solveggen" på huset.
   God avstand til fuktige kilder som dammer, bekker, vann fra taket og vannspredere.

Best plassering («gullstandarden», for de spesielt interesserte):

   I hvitmalt bur med tak og god ventilasjon
   Ha kortklipt gress under hytta


Hyvä sijoitus:
- suojattu auringonvalolta
- suojattu sateelta
- mieluiten talon pohjoispuolella

Parempi sijoitus
- riittävä etäisyys lämpölähteisiin kuten  grilli, asvaltti, lämpölamput, tuuletusaukot ja riittävä etäisyys "aurinkopuolen seinään"
- riittävä etäisyys kosteuslähteisiin kuten lammet, purot, katot

Paras sijoitus
- valkoinen säteilysuoja katolla ja hyvällä tuuletuksella
- lyhyeksi leikattu nurmikko anturin alla

https://yrkundesenter.zendesk.com/hc/no/articles/360002196853-Private-v%C3%A6rstasjoner-Dette-b%C3%B8r-du-vite


einari

On YR paneutunut asiaan, ihan hyvät ohjeet.. kunhan ne saisi perille asemien omistajille..
periaatteessahan voisi johonkin palvelimelle tyrkätä sopivilla hakusanoilla....

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 23.03.2018, 22:58
Totta puhuen ihmettelen miten Netatmo edes kehtaa julkaista tuollaista sontaa jos kerran haluavat profiloitua "so realible so YR use us". Tai kuinka YR hyväksyy tuon.

Mutta,onhan se niinkin, että parempi sekin että on hiukan sitä ihteään mukana, kuin ei mitään informaatiota.. ei taida periaatteessa olla muita valmistajia joilla olisi itsellään kyseistä palvelua ja vielä kohtuullisenn hyvin toimivalla kartalla..josta saa nopeastivkuvan mitä on missäkin, poislukien tietenkin EWN   ;D

Siellä laittamallasi sivulla oli myös..
Foreløpig kan vi dessverre ikke motta fra andre private værstasjoner. Men vi ønsker å samarbeide med flere leverandører som kan gi oss observasjoner av god kvalitet. Det vi trenger er at observasjonene gjøres tilgjengelig for oss i et stabilt grensesnitt som oppdateres hver time. Ta gjerne kontakt med din leverandør av værstasjoner og spør om de kan gjøre dataene tilgjengelig for oss.

eli käännettynä;
Tällä hetkellä valitettavasti emme voi vastaanottaa muita yksityisiä sääasemia. Mutta haluamme työskennellä useiden toimittajien kanssa, jotka voivat tarjota meille laadukkaita havaintoja. Tarvitsemme, että havainnot ovat saatavilla vakaalla käyttöliittymällä, joka päivitetään joka tunti. Ota yhteyttä sääaseman palveluntarjoajaan ja pyydä, voiko hän antaa tiedot saataville..

Miten olisi.. olisiko EWN:llä sellaista dataa tarjota.. tulis nuo Daviksetkin.. sun muut mukaan, vois vähetä arvostelu.. siinä voisi olla toinenkin pointti että
yhteistyö voisi kantaa hedelmää.. tuskimpa kenelläkään sitä vastaan mitään olisi?

Niinkuin sanoin.. aion olla netatmon Prashanthiin yhteydessä, voisi kehoittaa tekemään YR:n  ohjeet omille sivuilleen ja  laittamaan vaikka weathermappiin
linkin niihin.. voisi tavoittaa asemien omistajat ja sitäkautta edesauttaa asiaa.. toisaalta, heillä on jokaisen käyttäjän sähköpostiosoite.. joten voisi massapostittaa ohjeet ::)

einari


weatherc

#125
LainaaOn YR paneutunut asiaan, ihan hyvät ohjeet.. kunhan ne saisi perille asemien omistajille..
periaatteessahan voisi johonkin palvelimelle tyrkätä sopivilla hakusanoilla....

Unohtivat vaan asennuskorkeuden listasta. Mutta muuten kyllä simppeli ja selkee lista. Propsit siitä.

LainaaMutta,onhan se niinkin, että parempi sekin että on hiukan sitä ihteään mukana, kuin ei mitään informaatiota.. ei taida periaatteessa olla muita valmistajia joilla olisi itsellään kyseistä palvelua ja vielä kohtuullisenn hyvin toimivalla kartalla..josta saa nopeastivkuvan mitä on missäkin, poislukien tietenkin EWN

Netatmon kartta-idea on hyvä, mutta uskottavuus kärsii tuosta sonta-datasta. Valitettavasti myös muiden pws-asemien uskottavuss voi kärsiä tuollaisen takia jos asiaa katsoo "fellow user" näkökannalta eli asian laita on laajempi kun pelkästään tuo kartta.

LainaaMiten olisi.. olisiko EWN:llä sellaista dataa tarjota.. tulis nuo Daviksetkin.. sun muut mukaan, vois vähetä arvostelu.. siinä voisi olla toinenkin pointti että
yhteistyö voisi kantaa hedelmää.. tuskimpa kenelläkään sitä vastaan mitään olisi?

Se että virallinen laitos hyväksyy pws-asemat dataansa on todella hieno juttu. Ja YR on todennäköisesti keksinyt keinot suodattaa pois väärät lukemat. Muutenhan se olisi kuopan kaivamista omalle uskottavuudelle ja paremmuudelle. Ja tuskin YR lähtis tuohon jollei heillä olisi toimivaa systeemiä tuohon.
Tottakai aina voisi kysyä YR:ltä mitä mieltä ovat EWN:än pws-datasta. Jollei muuta siitä saisi kivan piikin Kumpulanmäen (FMI) suuntaan jos YR hyväksyisi datan ;D ;D

MUOKS: Kyssäri lähti YR:lle.

einari

Pidetään peukkuja :D

Onko tosiaan niin että niiden filtteri rajoittuu vain no ja true vaihtoehtoihin.. tosin oletuksena kai false..

Laitan varmaan viikonlopun aikana neatmolle sen viestin, kun kuitenkin vasta arkena on tämä lead customer paikalla..
se sitten heittää asiaankuuluville tiimeille kysymyksen.. niin voisin kysyä tuosta vähän myös ja näistä jämähtäneistä sadelukemista kun heitin apista tulee  ;D
olisin kärjessä, jollei varkaus, luttila olisi päivästä toiseen 4.3 mm lukemallaan, valkeakoski ja lohja jäi jo taakse :P

teutari

#127
Lainaus käyttäjältä: einari - perjantai, 23.03.2018, 22:52
Kovasti tuntuu nyt asia teutaria vaivaavan.. jollei peräti ahista ;D

"Mutta niin muuttuu mailma; silloin kuin nyljetty orava, nyt mahdut hädintuskin tähän samaan hännystakkiin; niin muuttuu mailma, Eskoni."
Kirjoitti jo 1864 Aleksis Kivi..

"Maailma ja ihmiset sen mukana ovat kiihtyvän muutoksen kourissa olleet ilmeisesti jo siitä alkaen.. kehityshän on väistämätöntä ja väistämätöntä kai on sen mukana oleminen.."

Koitan yrittää vanhana ukkona hypätä tähän muutoksen kouriin mikä näyttää nyt olevan käynnissä. ;)
Räikeät väärinkäytökset on tuotava esille ovat ne mitä tahansa ja niiden arvostelu on kestettävä kun se näyttäisi olevan tätä nykyaikaa mitä olen tuossa sivussa maailman menoa seuraillut. ;D

Onhan se selvä asia kun ostat netatmon niin siinä ohessa maksetaan pilvipalvelusta/sen käytöstä ja onhan ne tiedot oltava siellä näkyvillä ovat ne kuinka pielessä vain eli aika kädettömiä ranskalaiset ovat leikkuria laittamaan koska muutenhan nuo härvelit joutaa romukoppaan ja kauhea älämölyhän siitä syntyisi.
En ole asiaan sen paremmin perehtynyt mutta ilmeisesti tiedot pystyy itse katselemaan mutta tuonne mapsiin meneviin tietoihin on tehty kait joku leikkuri?

Hyvä esim.on tuo AWEKAS Automatic Weather Map System minne PWS-asemat lähettää omasta tahdostaan dataa on tiukka yhteisö jos lähiasemiin verrattuna tiedot poikkee liikaa heidän tarkistuksessa niin tulee kiukkusta sähköpostia ja tietojen vastaanotto stopataan, tietojen uudelleen lähetys onnistuu vasta kun olet lähettänyt heille sähköpostia sekä kertonut että korjattavat toimenpiteet on suoritettu ja kaikki toimii taas OK.

einari

Kyllä siellä on leikkuri ja yleensä poimiikin pois virhetiedot lämpötiloissa..
Tokihan ne näkyy oli lpt sitten vaikka saunalukemissa aseman omistajalle puhelimen ja tabletin sovelluksessa, tietsikan weathermapissa näkyy vain kun kirjautuu sisälle omaan osioonsa.. eli heillä oletusarvona on tarkoitus poimia virheelliset asemat.
Heidän sivuillaan on sellainen toteamus, jollet näe asemaasi weathermapissa niin tarkista asennuksesi ettei ole liian lämpimässä, eli auringonpaisteessa.. tokihan jotkut käyttävät sitä ulkoanturia muuhunkin kuin säähommiin..

on aivan eri asia toimia muutamassa maassa/noin 170 maassa, ei siinä ainakaan kukan käsivaraista tarkistusta pysty tekemään..
mutta yritetään parannusta asiaan ;D

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - lauantai, 24.03.2018, 13:04
on aivan eri asia toimia muutamassa maassa/noin 170 maassa, ei siinä ainakaan kukan käsivaraista tarkistusta pysty tekemään..
mutta yritetään parannusta asiaan ;D

Ei toimi manuaalitarkistus edes yhdessä maassa enää muuta kun yksittäis-tapauksissa. Norjalaisia on EWN napsinut kasaan rapiat 1400 pws-asemaa (yhteensä on norskeja n 2100) ja suomalaisiakin pws-härpäkkeitä on listassa reilut 300, ja tämä Netatmo-ehdolla "tuulianturi". ;D Eli automaattiikalla se tarkistus täytyy toimia.