Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

No.. ollaan tässä oltu oikeilla jäljillä..  pitänee hpätä askeleen pari sivuun ja miettiä taas muuta keinoa :)

weatherc

Tässä einarille kuva siitä että kyllä niitä surkeasti asennettuja vaan on ja aika paljonkin, ottaen huomioon että kuvassa on vain osa varsinais-suomesta, ja jo siillä alueella on niitä (ainakin) 5 kpl.
Tämän hetken lämpötila on siitä hyvä että palleroiden väri vaihtuu aika nopeasti sinisestä vihreään joten nuo lämpöset erottuu hyvin :)

ahpe

Lainaajoka tarkentaa että vain auringon lämmittämät asemat poistetaan..

Tein tänään kokeilun viemällä netatmon ulkoanturin aurinkoo ja lämpötila lähti nousemaan, huippu oli +8 C.
Netatmo-mapista asema katosi ja ei näkynyt ennen kuin otti filtterin pois päältä, silloin näkyi +8.

Myös EWN-vertaile asemia käppyrässä on yli kolmen tunnin väli 12.05-15.45 millä välillä ei tuota auringon lämmitystä näy ja ei ole top-listassakaan tuota +8 C.

Tekikö tuon aurinkolukeman plokkaamisen netatmo automaattisesti eikä jakanut tietoa eteenpäin esm. EWN yms.?

einari

vai että vain minulle...................
kyllä minä osaan itsekkin karttoja katsoa.. katsoin muualtakin  ;D
eikö netatmojen osalta ole muuta siivousta kuin se tuulisadeehto?
ehkä olisi aika laittaa ensimmäinen koepallo liikkeelle?
katsoin myös kauhavan perkiömäkeä.. oli 5 astetta lämpimämpi kuin minulla.. sen toki voin henk. kohtaisesti
ohikulkiessa mutkan kautta neuvomassa...
voisiko kokeilla tehdä solu siihen kotinurkillesi ja jos lpt ylittää vaikkapa 25 % asemista niin poistaa ;D

einari

#114
kyllä se taitaa olla weatherc:n tekosia EWN:ssä.. oli ainakin ennen.. saattaa se olla netatmonkin filtteröinti.. kun noin iso haarukka :)

einari

#115
Muokattu...

Jalostan ajatusta hieman lisää..
ei puututtaisi negatiivisiin arvoihin tällä kertaa..
verrattavasta alueesta valittaisiin ensin 1/4 joiden hakuhetken arvot olisi lähellä toisiaan, sitten jatkettaisiin vaikkapa seuraavasti, valittujen asemien keskiarvoon verrattaisiin sitten solun kaikkia asemiaa.. ja>>>>
jos lpt on 0-+4.9 astetta, 25%+2 > poistaisi siis esim. 2 asteessa 2,5 astetta ylimenevät, 4 asteessa 3 astetta ylimenevät
jos lpt on +5-+9.9 astetta, 25%+2 > poistaisi siis esim. 8 asteessa 4 astetta ylimenevät.. jne
varmaankin yli 10 asteessa tuon lisäyksen voi jo jättää pois.. tokihan porastusta voisi viilata.. mutta ehkä tuo sallisi pienet alueelliset erot  ???

Tuon koodauksen jätän kyllä weatherc:n huoleksi, olen tottunut delegoimaan asioita toisille, kertonut vain mitä halutaan ja mikä lopputulema pitäisi olla..
oikeastaan se johtuu siitä ettei minun intresseihin ole kyseinen juttu kuulunut, paitsi opiskeluaikoina.. ;D

Jos joku vielä ihmettelee miksi näin kovasti yritän hakea ratkaisua tähän.. se johtuu syyllisyyden tunteesta.. ja muiden luottamuksen pettämisestä..
Syyllisyys johtuu siitä että koen olevani aikalailla osallisena siinä että Netatmot ovat olleet EWN:ssä, vaikka satavarmasti ne olisivat ennenpitkää tulleet kun olisi havahduttu avoimeen datan saatavuuteen  8)

Pettäminen tulisi vastaan jollei näitä filtteröintihommia saada kuosiin ja pelaamaan kaikkia tyydyttävällä tavalla, jottei kenenkään tarvitsisi ahdistua muutamasta liian lämpimästä asemasta.. itse sellaiset kyllä voin omassa päänupissa filtteröida ja jättää omaan arvoonsa.. sitten jos asemia jouduttaisiin tuollaisen seikan vuoksi sulkemaan kokonaan pois, olisi se aikamoinen pettymys.. en tiedä monellekko,, ainakin itselle ja ehkä..... siten kyseessä olisi itsensä pettäminen ;D ;D

Jos YR.NO pystyy datan hyödyntämään, miksei EWN:kin  ??? ???

teutari

Aikaleimattuja kuvankaappauksia, näytti tänään olevan jossakin paikoissa pallukoiden mukaan suht hyvät kelit.... :-\

weatherc

Lainaaeikö netatmojen osalta ole muuta siivousta kuin se tuulisadeehto?

Niin, EWN:än käyttämässä haussa on filter=true käytössä eli nuo EWN:än kartalle asti päässeet ovat menneet Netatmon oman filtteröinnin läpi.
Kuten voi todeta teutarin liittämistä kartoistakin.

Mitä tuohon tarkistukseen tulee niin se pitää saada mahdollismman simppeliksi ja kevyeksi jo senkin takia että mitä enemmän mutkia matkassa sitä enemmän possibles to fail.

einari

Kovasti tuntuu nyt asia teutaria vaivaavan.. jollei peräti ahista ;D

Ei siinä mitään, epäkohtiinhan pitää tarttua.. mutta ei Toplistoilla noita huippulämpöjä näy.. valkeakosken +10 on huipulla..
toki se on lämmitetty..

Pitää kysäista Prashanth:lta miksi on päässyt tuollaiset epäkurantit lämpötilat. muistaakseni noin radikaaleja poikkeamia ei viime kesänä näkynyt.

Olisiko siinä ajatusta.. tuossa että prosentuaalinen ylitys poistaisi.. ja vertailtaisiin ns. varmaan asemaan, oli se sitten vaikkapa FMI, Tiesääasema tai luotettu yksityinen.. eikö sellainen olisi helppo toteuttaa ?

weatherc

Teutarin karttojen kylkeen liitetty kuva  ;D ::) :D

Kysehän ei ole Netatmojen huonoudesta, koska kuten jo monesti todettu, lähes mistä tahansa anturista saa ihan asiallisia lukemia (anturin speksit huomioiden) kunhan se on asennettu asiallisesti säteilysuojineen.
Tosiasia on myös se että pws:en ylläpitäjissä löytyy jos jonkin sorttista porukkaa eli myös niitä jotka vähät välittää datan paikkansapitävyydestä. Ja ne asemat jotka "lämpeävät" (tai käytetään vaikka tomtsu-viljelmällä) pitää suodattaa pois jos haluaa uskottavaa dataa. Teutarin liittämät kartat eivät ole sitä. Totta puhuen ihmettelen miten Netatmo edes kehtaa julkaista tuollaista sontaa jos kerran haluavat profiloitua "so realible so YR use us". Tai kuinka YR hyväksyy tuon.

YR on todennäköisesti kehittänyt jonkun tarkistus-systeemin jolla nuo suodattaa. Toki niillä on sitä palvelinkapasiteettiä *hiukan* enemmän kun hikinen dedikoitu palvelin muutaman sadan GB:n SSD-lätyllä. Datan keruu tuhansilta asemilta kun vaatii - yllätys - myös tilaa. Mutta niillä on myös käytössä *hiukan* tarkempaa korkeus-dataa kun joku 2.5 km resonen ennustemalli, eli pystyvät myös paremmin tekemään korkeuskorjausta "vertailudataan".