Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: teutari - maanantai, 19.03.2018, 16:48
Tuliskohan sääasema operaattoreille samanlaista tunnetta kun noissa jenkkilän poikien repliikeissä:  :D

"seems kind of boring without that pretty gold star in front of it :( "

"It...it...it's gone..... my Gold Star..... gone........what happened?? ??? Please......  :'( "


Tossa yks mahdollisuus päästä sinne kirkkaimpaan: "They could also introduce silver star and bronze star, to make it all more interesting :D "


Mä oon naureskellut noita kans  :D

einari

En tiedä onko tähän enää lisättävää, Norskit ottavat virällisiin mittauksiin netatmot  ;D ;D
https://www.yr.no/artikkel/private-vaerdata-inn-i-yr-varselet-1.13963299

einari

Näppärän kokoinen säteilysuoa.. olisiko noin lev. 40 cm ja kork. 90-100 cm

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 21.03.2018, 11:59
En tiedä onko tähän enää lisättävää, Norskit ottavat virällisiin mittauksiin netatmot  ;D ;D
https://www.yr.no/artikkel/private-vaerdata-inn-i-yr-varselet-1.13963299

Tarkistuksen kautta, eli aseman dataa voidaan käyttää esim aamulla muttei iltapäivällä kun aurinko porottaa. Ovat keksineet jonkun algotrimmin tuohon tarkistukseen. Tuossa on vaarana käydä niinkin että ennuste hyppii sen mukaan mitkä asemien dataa on käytössä.

einari

Oikeastaan kiitos tästä uutisesta kuuluu Ukalle, oli saanut netatmolta viestin tähän liittyen.. katsoin sitten mistä ehkä viestissä oli kysymys..

No.. datan suhteenhan se on heidän ongelma ja ilmeisesti ovat keksineet kuitenkin tavan sitä seuloa.. jutusta päätellen heillä on ehkä myös tämä säteilysuoja-asia tapetilla.. mene ja tiedä.

Tuo kuvassa oleva suoja näyttää osin tehdastekoiselta, ainakin ritilät.. joko pulverimaalattua peltiä tai pulverimaalattua alumiinia, Norjahan on suurimpia Bauksiitin jatkojalostajia alumiiniksi, vaikkei sitä siellä juuri omasta takaa olekkaan  ;D

einari

Laitan toisen norjalaisen uutisen.. joka tarkentaa että vain auringon lämmittämät asemat poistetaan..
Samoin kuin weatherc on pähkäillyt myös tätä asiaa ;D

https://www.dn.no/nyheter/2018/03/19/2038/Teknologi/-dette-er-bare-starten-pa-en-utvikling-som-kan-revolusjonere-vaervarslingen
tässä googlen käännös:

Uudet sääasemat

Tällä hetkellä vain yksi yksityisen sääaseman tyyppi voi toimittaa tietoja Yr: lle. Se on nimeltään "Personal Weather Station", jonka tarjoaa Netatmo. Sääasemalla on ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat ladata tietoja sääasemastaan ​​Netatmosin säätilaan. Tietoja tästä palvelusta sisältää nyt sen sääennusteen.
Lisäksi Yr on aloittanut yhteistyön Bergenin kunnan ja Bergenin yliopiston kanssa. Bergenin alueella sijaitseviin kouluihin on asennettu paikallisia sääasemia, joita käytetään opetuksessa. Nämä sääasemat pitäisi raportoida myös Yr: lle.
Muut tietolähteet Yr käyttävät mittaustuloksia Norjan julkisten tiehallintojen, Norjan vesivarojen ja energian osaston, Bane Norin ja Norjan biotalouden instituutin kanssa.
Jotta laatu varmistaisi mittaukset eri lähteistä, MET on kehittänyt oman laaduntarkkailunsa joka tunti karkottaa "väärennetty" ilmoituksen.

- Puutarhassa oleva sääasema voi olla mukana sääennusteessa aamulla, mutta poistetaan iltapäivällä, jos se on auringossa, Kristiansen selittää.

Paikalliset sääennusteet Pohjoismaissa ovat toistaiseksi jaettu 2,5 kilometrin soluihin. Uuden varoitusjärjestelmän avulla solujen koko pienenee yhteen kilometriin, sanoo MET

teutari

Joo o... empä voi olla taas pikkasen lohkaisemati.

Alhaalla on hyvä esimerkki siitä kun "Matti Meikäläinen" ostaa laitteet niin sitten ei viitsitä lukea asennusohjetta ajatuksella eikä ottaa selvää miten/mihin ne laitteet pitäis asentaa. Riittää kun tungetaan äkkiä paristot sisuksiin ja laitetaan "purtilot" minne sattuu että päästään näkemään tietoja.

Hyvää tietoahan YR.no saa ei siinä mitään mutta pikkusen ihmetyttää kuinka ne oli kehdannut laittaa sivuilleen tommoisen sademittari asennuksen. ???  ::)

Netatmon ohjeissa lukee:

15.3 Setup and precaution
The rain gauge shoudl be place horizontally, if possible between 0,5 and 1,5 m (2 and 5
feet) high and 3 m (10 feet) away from surrounding obstacles.
To x the rain gauge, you may use a 1/4 inches standard camera mounting screw, or
the two holes pierced in the rain gauge plastic base.
The rain gauge cannot measure snowfall and it is recommended not to let it outside by
very low temperatures.


einari

täytyy sanoa ettei paikka ole loistavimmasta päästä..  tekstiin sen verran takertuisin että hyvin on kestänyt talven säät..

tekeville sattuu...itsellä ainakin on se asianmukaisessa paikassa.. noin 7 metriä rakennuksista ja yli 10 metriä lähimmästä puusta joka on noin 5 m. korkea :).

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 21.03.2018, 18:46
täytyy sanoa ettei paikka ole loistavimmasta päästä..  tekstiin sen verran takertuisin että hyvin on kestänyt talven säät..

Sanoisin että surkein mahdollinen paikka. Tuulee oikeasta suunnasta sateen kera ja on mittarin mukaan monsuuni ulkona ;D
Jos norsket meinaa tuollaisia asennuksia hyväksyä niin voidaan sanoa hyvästit YR:n ennusteiden hyvyydelle. Tai oikeastaan se voitaneen sanoa saman tien koska eivät tiedä miten nuo Netatmot ovat asennettuja. Data-arvoja kun on muitakin kun lämpötila.

einari

Minusta tuntuu että tässä on hieman katsottu kuvaa sen suuremmin pohtimatta sitä mikä on todellisuus.. tuo perspektiivi voi vääristää asiaa aikalailla..
on kuitenkin selkeästi ylempänä kuin kouru ja räystään reuna.. myös etäisyyskin on tästä perspektiivistä kuvattuna todellista pienempi..

Laitan tähän vertailun vuoksi Jussan laittaman kuvan.. jos joku voi siitä päätellä etäisyyden sääsuojaan niin ollos hyvä..  itse en ainakaan osaa sanoa onko paikka hyvä vai huono sademittaukseen.. se mitä mitaksi antaa kertonee totuuden ;D