Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Näyttää nollaantuvan niinkin hassuun aikaan kun 0:30 miedän aikaa eli 23:30 CET. Tuo vois myös viitata siihen että API:n datassa on jostain syystä puolen tunnin viive.
Käppyrä-kantaan menee 3 dataa tunnissa :05, :25 ja :45.
Liitteenä Björkbodan käyrä Kemiönsaarelta.

weatherc

DNP Granit on muistaakseni WU-asema, en oo varmaan koskaan tutkinnut sen tarkemmin miten WU:n data nollaantuu. Mutta pari muuta Pietarilaista jota katselin näytti EWN:än käppyrässä nollaantuneen puolelta öin (niitä ei tainut olla kuin tuo DNP Granit ennen Netatmoja). Pietarilaisethan ovat tunnin meitä edellä ainakin nyt talvella.

Netatmo vois tosiaan poistaa tuon välimuistin apistaan, tai edes lyhentää sitä max 5 minuuttiin. Ymmärrän kyllä miksi sitä käytetään mutta datan käytettävyys/luotettavuus kärsii noin pitkällä välimuistilla. Eikä puolen tunnin välimuisti oikeen sovi tarkoitukseen jos datana on "tämän hetken säätiedot"....

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 15.11.2017, 21:43
weatherc, Onko tietoa, onko tällä kittilän säämiehellä asemaa finwx tai ewn tiedoissa?

Ei taida olla ainuttakaan Kittiläläistä listoilla

weatherc

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 16.11.2017, 21:05
Ei taida olla ainuttakaan Kittiläläistä listoilla

Korjataan, on niin ainakin 2 EWN:ssä, Yli-Kittilä ja Sirkka

weatherc

LainaaTFA Nexus siellä ala-kittilässä on, wearherc osaa varmaan auttaa jos haluaa liittyä tänne katseltuaan foorumia ja EWN n sivuja

Kunhan se puskee jotain datafilua nettiin päin niin EWN:än liittymiskaavakkeella pääsee kehiin :)

Lainaakyllä se weatherc:n blokkaus poikkeavista lämpötiloista näkyy toimivan.. viiveettä

Se ei armoa tunne  ;D

weatherc

Nimeä voi aina muuttaa :)
Tiesin sen että tuo paikkanimien automaattihaku geolokaattorilla voi tuottaa aika hassuja nimiä mutta se on kuitenkin hyvä pohja.
Näyttää sinne tulleen mm. lisää Ahvenanmaalaisiakin joilla uuppuu "Åland"-merkintä. Varmaan on muitakin "yhdistettyjen kuntien" asemia jotka listoilla "väärällä" nimellä...Noille Ahvenanmaalisille vois kyllä laittaa oma maa pystyyn koska täyttäisivät kyllä kriteerit siihen (oma oikea lippu + itsehaalinto) kuten esim Fäärsaarilla, joilla on oma lokero EWN:ssä. Näin sais myös mahtumaan tarkemman paikannimen niille.

Kun tulee uusi asema *pitäisi* EWN:än järjestelmä lisätä tiedot käyrädatalle ja toplistalle ensimmäisen päivityksen yhteydessä. Tämä toimii suurilta osin OK, muttei aina. Mutta sitä varten on kyhätty pikku manuaali-skripti joka tarkistaa asian ja korjaa tarvittaessa :)

Niin, se etelä/pohjoinen-jako talukossa on edelleen "työn alla" mietintämyssyssä eli odottaa sitä oikeaa inspiraatiota että "nyt" :P

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 28.12.2017, 22:12
samoin on ispiraatio välillä kateissa, se on ilmojen syytä.. että se tuuletusprojekti on kesken ja odottaa kelejä  ;D

Täällä se odottaa että kaupat kaivaisi esiin kukkaruukut tai siis lautaset niihin ;D

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 28.12.2017, 22:12
Näkyi nimenvaihdos ja käppyrät, muttei viisarit värähdä mittareissa, paitsi hyytävyydessä nollille.. mikähän lie syynä...
ehkäpä ajan kanssa starttaavat liikkeelle..  ::)

Se oli toinen vika.  ;D

weatherc

Arvaus:

Netatmon API ei aina palauta samoja asemia vaikka haku-kriteerit olisivat samoja. Näinollen on omasi jäänyt pois välillä.
Ideana tuo Netatmon API on ihan OK mutta heidän toteutus ontuu pikkasen ainakin näissä bulkki-hauissa missä tavoite on saada *kaikki* asemat. Jos se karsii asemia tuloksesta pitäisi ne karsitut aina olla samoja eikä randomilla valittuja kuten nyt vaikuttaa olevan. Hakukriteeri "max-stations" jossa voisi antaa lukeman tai "all" joka todella palauttaisi kaikki asemat auttaisi kummasti asiaa.

weatherc

Itse jos lähtisin rakentamaan APIa jossa nimenomaan halutaan että kolmas osapuoli pystyisi rakentaa omia soveluksia datan päälle tekisin niin että oletuksena olisi joku sopivan pieni määrä kuten vaikkapa 10 (kevyt, pieni vastauskoko) mutta lisäasetuksella saisi joko halutun määrän tai sitten kaikki. Tietenkin niin että lisävalinta vaatisi avaimen/koodin jotta niitä pystyisi hallitsemaan/rajoittamaan mahdollista väärinkäyttöä.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 04.01.2018, 09:51
12 tunnin vertailu, toinen 5 min. välein, toinen kerran tunnissa
0,1 - 0,2 asteen sisällä kulkevat  :)

Tuo vertailu pitäisi tehdä eri merkkien välillä, esim Netatmo, Davis ja FMI/Liikenneviraston käyttämän Vaisalan välillä. Näin pilvisenä talvena ei isoja eroja saisikaan esiintyä koska auringon säteily heikkoa/olematonta. Enemmän se kiinnostaa mitä näyttävät kesällä kun se arska porottaa  ;D