Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 17.10.2017, 15:08
netatmo väittää että vardön asema on Fridtjof Nansens Gate:lla, (myös wu) .. taasen enw:n kartta että Kongens gatella, toisaalta voisi olla myös dronningens gatella  kun väliin jää .. :)

Huomannut kanssa että välillä antaa tuo geokooderi pikkasen eri kadut. Syy lienee koordinaattien pyöristystä jossain matkan varrella tai jotain. Yksi syy miksi tavoite olisikin että paikkanimenä olisi kylä/kaupunginosa eikä katu ;D

weatherc

Lainaaweatherc , olemme käyneet monta keskustelua netatmosta enkä väitä että se löisi davisia, mutta on siinä monia hyviä puoliakin.. lämpötilamittaus on yksi sellainen, jos on oikein sijoitettu.. eikä muutkaan arvot kovinkaan tuulesta temmattuja ole.

Sanoisin että tämä pätee aika pitkälle kaikissa asemissa, kunhan ne asentaa oikein ja tekee tarvittavat justeeraukset kuten rakentaa kunnon säteilysuojan jos aurinko pääsee siihen paistamaan.
Valitettavasti se on vaan niin että osa niistä jotka liittävät asemansa verkostoihin (WU, EWN, jne) vähät välittävät onko data oikein vai ei. Ja väittäisin että mitä kalliimpi härpäke sitä enemmän sen sijantiinkin panostetaan noin yleisesti ottaen. Koska netamoja on aivan tolkuttomasti niin on niitä väärin sijoitettujakin enemmän, ja että liittää ittensä WU:hun autmaattisesti oli se asennettu miten tahansa (toisin sanoen setuppi on tehty tac´vallaan liian helpoksi), siitä ehkä tulee se "surkeus siinä".

LainaaYhtä asiaa taas kysyisin.. aina kun avaa EWN:n kartan.. on se etelä-keskeinen.. niinpä kysymys kuuluu, voisiko siihen rakentaa sijainnin perusteella olevan keskityksen, tai sitten missä viimeksi on ollut?

Sivuston ylläpitäjä jossa tuo kartta on pystyy määrittämään oletus-keskipisteen. Eli mene hollantilaiselle sivulle jossa EWN-kartta niin näyttää kartta todennäköisesti Hollantia. Tämän lisäksi siinä on kyllä paikannus-keskipiste. Yks versio on laitteella jossa GPS, jolloin sen pitäisi mennä laitteen sijannin mukaan. Noin se on ainakin joskus ollut ajatus että sen pitäisi toimia. Tosin voi hyvin olla ettei se paikannus toimi, en ole vähään aikaan testannut.
Toinen mahdollinen olisi (kuten normi läppärit) että otetaan ip-numeron tiedoista maa ja keksitetään se sen mukaan. Tosin esim Suomessa olisi keksipiste oman kokemuksen mukaan aika usein edelleen Helsingissä tai sitten oulun korvilla koska meitin rakkaat operaattorit ovat surkeita tuon ip-geodatan kanssa.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 17.10.2017, 20:22
Kiitoksiavastauksesta.. pitää paneutua hieman tuohon karttahommaan..
laitoin sinne rabothyttaan viestin sitten englanniksi.. onko tämä ok?

Juu :)

weatherc

Bugi löydetty toplistasta Netatmojen puuskatuulien kohdalla (Rabothyttan failaavat tuulilukemat auttoi huomaamaan sen). Katsotaan jospa nollaantuis ens yönä...

Leka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 14.10.2017, 14:26
Hmm...Ei näy mailia ainakaan vielä

No jopas, olikohan .js tiedostopääte liian arveluttava ;D Koitetaanpa naamioida sitä hieman...

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 19.10.2017, 19:08
On sillä MET:lläkin ongelmia..  

Ei ole MET:in vika vaan häkkyrän joka nuo tiedot hakee. Nimittäin vaikka norsket olivat edelläkävijöitä lähes kaikessa avoimeen säädataan liittyen niin simppeliä keinoa hakea sääasemien dataa he eivät osaa rakentaa. Ne pitää hakea jostain klimaattiportaalista josta ne tulevat yksitellen ja yksi arvo keraallaan...
Tuo -100 johtuu siitä ettei kaikilla MET:in asemilla ole lämpötilaa ja kannan oletus-arvo on -100.

Lainaus käyttäjältä: Leka - torstai, 19.10.2017, 19:41
No jopas, olikohan .js tiedostopääte liian arveluttava ;D Koitetaanpa naamioida sitä hieman...

Juu, nyt tuli. Jeps, ainakin GMail ei taida lähettää js-päätteisiä filuja.

weatherc

Mulla näyttää mittarit Netatmojen osalta ihan oikeata aikaa mutta käppyrä kulkee jostain syystä tunnin jälessä.

Tuon viiveen oon mäkin huomannut. Sen huomaa hyvin silloin kun lämpötila muuttuu esim Salon asemien kohdalla jossa on useampi asema 20 km säteellä. Sille ei mitään oikeen voi muuta kun laittaa palautetta Netatmon suuntaan koska EWN:hän lukee sokeasti mitä API:sta tulee ja lyö siihen tämän hetken aikaleiman päälle.

Yleisesti ottaen ovat nuo aikavyöhykkeet perkeleestä. ;D
EWN:än sisäinen kello käyttää CET/CEST:tä eli keski-euroopan aikaa.
Lisämausteena se että jos haluaa ajat toimivan javascriptissä (kuten käyrissä) pitää ajat syöttää sille UTC:ssä....

ahpe

Netatmo asemien tullessa EWN:ään, on tuo yksityisten asemien https://euweather.eu/pwstable.php?fi
lista muodostunut pitkäksi.

Voisiko tuota muuttaa siten, että voisi valita haluaako katsoa , etelä-, keski-, tai pohjoissuomen asemien tietoja, kukin omalla välilehdellä?

weatherc

#38
Lainaus käyttäjältä: ahpe - tiistai, 31.10.2017, 06:18
Netatmo asemien tullessa EWN:ään, on tuo yksityisten asemien https://euweather.eu/pwstable.php?fi
lista muodostunut pitkäksi.

Voisiko tuota muuttaa siten, että voisi valita haluaako katsoa , etelä-, keski-, tai pohjoissuomen asemien tietoja, kukin omalla välilehdellä?

Oon huomannut saman asian. Tuollainen etelä/keski/pohjoinen-jako onnistunee kyllä.  

Sinne näyttää tulleen myös nippu asemia joilla ei ole nimeä/maata eli geokooderi ei ole saanut mitään vastausta koordinaateille. Ne joilla ei ole maata näkyy "omana maana" listassa. Pitää miettiä mitä tehdä niille niin ettei tuollaista maatonta listaa tulisi. 

weatherc

Lainaaitsekkin olen asiaa ajatellut samaa asiaa, ajatellut jotta olisiko mahdollista sellainen vaikkapa 100 km säteellä omasta paikasta-jako... mutta tuokin systeemi on hyvä parannus listaan

Paikannus on pikkasen hankala tällaisessa sivussa joka pitäisi toimia myös normi tietokoneella. 100% luotettavaa tapaa tunnistaa mobiili-laitetta kun ei ole ja sen liäksi pitäisi saada selville onko siinä GPS vai ei. Ilman GPS:hän antaa paikannus tulokseksi esim Helsingin riippumatta missä on fyysisesti, syy lienee se että IP-numeroiden tiedoissa olevat koordinaatit on laitettu Helsingin mukaan.

LainaaTuosta taas tulikin mieleen että sopisi yksi netatmo nauvon ja houtskarin väliin, rymättylän eteläpuolelle kattiluotoon.. yritän mainostaa Gäsgivarsin Leolle.. jospa matkailuyrittäjänä innostuisi, siellä palvelu pelasi.

Turunmaan saaristoon sopisi useampikin sääasema. Korppoo, Jurmo, Utö jne. Nauvossahan on Rostin Davis joka oli ensimmäisiä yksityisiä sääasemia-sivuja jota tiedän :)
10 vuotta tuli asuttua Korppoossa nuoruudessa ja mm. opeteltua auton talviajoa jäisellä Saaristotiellä :)

LainaaOikeastaan, minulla olisi kysymys weatherc:lle.. vai saako sanoa henkalle?

Saa :)

Lainaa
Jos kysyn sitä viiveasiaa netatmolta, niin miten muotoilen kysymyksen, onhan kyse api.public.api:sta mistä tiedot haetaan, mutta asiaa miettiessäni.. luin jostain että olemme kesäaikaan cet/cest-ajasta +3 ja normaali- eli talviajassa +2, eli se selittäisi miksi lauantain-sunnuntain välisenä yönä viiveestä katosi tunti..

Jotain tyyliin että miksi API:n publicdata on jäljessä/päivittyy viiveellä vaikka API:ssa olevat aikaleimat väittävät datan olevan ajantasalla.

CET on talvella UTC +1 ja me ollaan UTC +2. Kesällä on erot +2 ja +3.
Aikaleimat EWN:än kannassa ovat UTC:ssä koska se on helpoiten niin. Esim PHP:ssä laittaa haluttu aikavyöhyke + antaa UTC:ssä olevan leiman niin on tulos aika halutussa muodossa. Se miksi Netatmojen käppyrät ovat tunnin jälessä on vielä vähän arvoitus, itse data lienee oikein mutta aikaleima on tunnin jäljessä.