Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 11.10.2017, 10:30
Onko haku vielä tarjonnut kanadasta asemia?
eihän se pitäisi olla mahdollista.. kerran samaa koordinaatistoa käytetään :)

En tiedä koska olen blokannut ulos kaikki ei-halutut maat joten eivät näy säätieto-taulukossa myslissä :)

Oon huomannut että välillä tulee myös heidän omalle kartalle tiedot vajain anturi-tiedoin. Rupesin ihmettelemään minne Kemiönsaari, Rosala katosi (sillä sekä tuuli- että sadeanturit) mutta eipä sillä ollut heidänkään kartalla kuin perusjutut listattuna...

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 11.10.2017, 13:06
Jos ollaan samassa asemassa, niin ei sieltä wu:n mukaan ole tullut tuulihistoriaa koskaan ja sadesellainenkin on omituinen..
https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=IKEMINSA4#history/s20160929/e20170930/myear

Epäillen ettei ole sama koska omassa listassa näkynyt raksutti muutaman päivän ihan iloisesti kaikkine antureineen. Oon huomannut tämän saman mm. Enontekiön asemilla, Kilpisjärvi ja Hetta ovat molemmat ajoittain pois listalta.

einari

Olisiko mahdollista.. että haku jotenkin sekoittaa lähellä toisiaan olevat asemat.. Hetassa ainakin on 2 netatmoa lähekkäin toisiaan.. Pitää katsoa kun ehtii
. Millaista tietoa niistä löytyy..

weatherc

Muuten tuo "Korgen"-niminen asema joka ajoittain seikkailee nordicweatherin/euweatherin max/min-taulukoissa sivun alareunassa on Norjalainen Netatmo joka sijaitsee 1200 m:ssä. Tällä hetkellä 32 m/s puuskia mittailee 27 m/s keskituulella.

weatherc

#24
Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 11.10.2017, 21:21
tuulinen paikka..  eilisaamuna siellä oli 1,4 m/s (5 km/h) oikea nimi lienee tämä:  Hemnes I18TVERR2 wussa, saemittari ei näytä olleen toiminnassa, ehkä vain kokeiltu,, kun ei dataa :)

On sielllä sähköt.. netatmo on täällä...
http://www.rabothytta.no/?page_id=10

8)

Oikea nimi vois oikeastaan olla Hemnes, Rabothytta. Aika extreme paikka kyllä mitä tavasin heitin sivuja  8)
Ei muuta kun vuokraamaan mökki tuolta, tosin sinne on lähimmältä parkkipaikaltakin 2 tunnin vaeullus ja 500+ m nousu :P

Toisaalta...Tuollainen paikka on kuitenkin mielenkiintoinen juuri noiden tavallaan vähän extreme-tapaisten kelien takia (tuulet/pakkaset vuoristossa) - eikä siellä varmaan sadekipolla käytännössä mitään tee jos tuulta puuskissa 32 m/s ja 2 astetta pakkasta kuten nyt. Se herättää väksinkin ajatuksen että jollain keinoa sallia ainakin valikoitu otos asemia jossa ei sadekippoa ole mutta tuulihärveli löytyy, varsinkin jos asema sijaitsee jossain mielenkiintoisessa paikassa.

EDIT: Ei se API vissiin anna vieläkään kaikkia asemia ulos. Oon vähän ihmetellyt missäs kaikki Turkulaiset luuraavat ja kun pläräsin heitin omaa kartaa niin löytyshän sieltä ainakin 2 asemaa Turusta joilla sekä tuuli että sade. Mutteivät vaan näy EWN:n taulukossa....Oliskos siinä API-kyseylyssä joku "zoomi-taso-rajoitus"-tapainen...Tämän hetken EWN:än kyselyt tehdään 10x10 asteen ruudukoissa.

weatherc

Tein pikku kokeen....

Ensin vaihdoin API:n haun ehdoksi wind rain:in sijaan. Haku-skripti tarkistaa onko sade-dataa, paitsi, jos latituudi on > 64°N.  => asemia joissa molemmat tuli "pikku" nippu* lisää.

Sitten muutin pohjoisen haku-ruudukon (> 60°N) 5°N 10°E kokoon.  => asemia joissa molemmat tuli vielä nippu* lisää.

* Pikku nippu == 1700  ;D ;D ;D

Suomesta on koeajon jälkeen 260+ asemaa. Ei se vielä mitään, sääasemiin hullaatuneita Norjalaisia tarttui haaviin 930....Kokonaismäärä PWS-asemia on 4350... ;D ;D ;D

Leka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 07.10.2017, 11:27
ewn_mapleaf.js:ään ei tullut muutoksia. Laitatko sen toimivan version tulemaan vaikka maililla (weatherc@euweather.eu) niin voisin katsoa että mitä niissä on eroa :)

Hivenen kesti ;D, mutta laitoin mailia tulemaan.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - lauantai, 14.10.2017, 10:44
Yhteen asiaan kiinnitin huomiota, loppuuko itäänpäin haku 30° , kun vuoreijaa eli vardöa ei näy.. siellä on molemmat tuuli ja sade..
kirjoitit joskus että venäjän puoleltakin tulee myöhemmin  asemia, 32-34° toisi itärajan pinnasta muutamia. Tuo ruija kiinnostaa kun isomummun veli hukkui siellä, oli kalastajana vesisaaressa, siinä jäämereltä yllättäen tullut myrsky hukutti paljon muitakin suomalaisia..

Ei lopu vaan laatikon itäraja on ainakin tällä hetkellä 34°E ja asemia tulee itäsuunnassa abouttirallaa Moskovaan asti. Tuo 34°E kattaa suunnilleen koko Kuolan niemimaan. Noista Venäläisistä tuolla pohjoisessa niin näytti ainakin pikasen vilkaisun perustteella olevan suurin osa ilman tuulta.

Lainaus käyttäjältä: Leka - lauantai, 14.10.2017, 13:41
Hivenen kesti ;D, mutta laitoin mailia tulemaan.

Hmm...Ei näy mailia ainakaan vielä

weatherc

Nimistä..Mitä pitäis tehdä "vanhoille asemille" joilla paikkakunnilla on nyt useampi asema?
Tällä hetkellä löytyy esim: "Nauvo" ja "Nauvo, Käldö". Pitäiskö myös vanhemmat uudelleennimetä esim kylän/lähiön perusteella jos mahdollista?

Tuo geokooderi joka hakee Netatmoille nimeä tykkää antaa tuloksena tienimiä aika herkästi.
Se käyttää 3 riviä tuloksesta; City, district ja street. District ja city ovat etusijalla ja street:ä se käyttää vain jos district ja city ovat samat.

weatherc

Alan kohta epäilemään tuon Rabothyttan Netatmon tuulimittarin toimivuutta kun joka päivä on maksimi sama 35.3 m/s...