Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

systeemi

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 09.01.2018, 10:09
Voi olla että minä(kin) syyllistyin siihen herneen vetämiseen, tuo vtt:n juttu oli vähän mauton.. ainakin minun mielestäni.

Ööö mikä siinä mautonta on. Siinä on lämpötilamittauksen suorittamiseen perustiedot jonka jokaisen sääasemaharrastajan on hyvä tietää?
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

einari

sanotaan vaikka näin, tämä vauhtijuttu ja se linkki yhdessä sai verenpaineen nousemaan, lisäksi siskon- ja samalla on kummityttö oli henkilöstöneuvottelut käynnissä vtt:-llä, ilmeisesti sertifikaattiosasto ainakin jatkaa, jossa työskentelee, vtt:n omana toimintana.

Lisäksi olin maininnut että olen pariin otteeseen lämpöoppia lukenut ja töissäni erilaisiin mittaussysteemeihin törmäillyt, ehkä siten pikkuisen normaalia enemmän olen tästä asiasta tietoinen.. kuin näin säänoviisina voisi olettaa :)

jollet siis "piruillut" niin unohdamme asian.. sopiiko?  ;D

systeemi

Unohdetaan vaan. Tapanani ei ole piruilla ja mistä minä olisin koko VTT kuviota edes tiennyt..? 
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

einari

Mietin tuossa mihin osioon tämän laittaisin, kun koskee Toplistaa, Netatmoa ja muitakin asemia..

Tänään on keikkunut toplistan lämpimämpien asemien kärjessä Savonlinna, vuoriniemi 14,2 asteen lukemalla joka on selvästi virheellinen.
Ilmeisesti asema on siirretty tai sijoitettu sellaiseen tilaan jossa on lämpimämpää kuin ulkona yleensä, tuskimpa pelkkä auringon säteily tätä on tehnyt,
se näkyy kuvasta jonka laitan tähän mukaan.

En tiedä miten tämä toplistoille haetaan, mutta varmaan olisi estettävissä.. mutta ensiksi pitäisi tietää mistä ja miten se haetaan..
Kun kyseessä on Netatmo, niin jostain syystä ei ole suodattunut haussa pois.. näkyy käppyröissäkin piirtäneen viivaa, joskin omituisesti..

Kun katselin noita asematietoja wu:ssa tuon euran tuulijutun vuoksi niin muistui jo aiemmin mielessä käynyt ajatus, voisiko asemien haun tai nimeämisen
yhteydessä lisätä näihin netatmoihin Vaikkapa lyhenne NeAt.. tai vastaava, samoin se olisi varmaan hyvä muillakin asemilla  ;D


teutari

Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 18.03.2018, 22:09

Tänään on keikkunut toplistan lämpimämpien asemien kärjessä Savonlinna, vuoriniemi 14,2 asteen lukemalla joka on selvästi virheellinen.
Ilmeisesti asema on siirretty tai sijoitettu sellaiseen tilaan jossa on lämpimämpää kuin ulkona yleensä, tuskimpa pelkkä auringon säteily tätä on tehnyt

mielessä käynyt ajatus, voisiko asemien haun tai nimeämisen
yhteydessä lisätä näihin netatmoihin Vaikkapa lyhenne NeAt.. tai vastaava, samoin se olisi varmaan hyvä muillakin asemilla  ;D



Toi on hyvä idea.... sitä olen itsekkin miettinyt kun alkaa nyt olemaan aika paljon tota huu haa tietoa.

Silloin joskus muinoin piti ensin liittyä EWN:nään ennenkuin sai aseman näkyviin ja ns. "kaks sormea raamatulla" lupautui huolehtimaan siitä että laiteet on asennettu asian mukaisesti sekä toimivat oikein.
PWS-asemathan ei sinne ilmesty ennenkuin aseman operaattori ilmoittaa mistä se data löytyy. FinWX:llä taitaa olla tuo vanha käytäntö vielä käytössä.

Ajat muuttuvat... ei vaivuta synkkyyteen riittää ainakin ihmettelyn aiheita. ;)

Naruskan Ukka Matinpoika

Henkkahan voisi kokeilla myös asemien luotettavuusluokittelua. Viiteen tähteen alkaisi pääsemään, kun on vaikkapa vuoden ajan tikuttanut vertailukelpoisesti oikeaa tietoa kaikista perussäätiedoista.

Nykyään kaikki asiat tähditetään ja laitetaan julkisesti näkösälle. Meikäläisenkin Naruskan Retkeilymaja -nimistä yritystä arvioidaan tähdillä tuolla naamakirjan puolella. Saat tähtiä, jos ne ansaitset. Jos et ansaitse, niin saat vähemmän tähtiä. Eikäpä niille arvioille toiminnastasi ole mitään tehtävissä, jos joku polkaisee naamakirjassa yrityksesi jänkään, niin mitään et mahda.

Säätietojen toimivuus/toimimattomuus on hiukan eri asia kuin asiakaspalvelu. Jos laitteesi vertailukelpoisesti toimivat, niin se tarkoittaa automaattisesti sitäkin, että ne on oikein sijoitettu. Kun olisi laitteiston nimitiedot ja luotettavuustähdet näkösällä, niin se saattaisi olla jollekin uudelle sääasemaharrastajalle myös tietopaketti siitä, mihin laitteistoon kannattaisi rahansa sijoittaa.

Ja jos joku asema junnaa yhdellä tähdellä tai kokonaan ala-arvoisena vaikka pääkallomerkinnällä, niin motivaatio saattaisi lisääntyä laitteiston sijoittamisen korjaantumiseksi. Tämmöinen saattaisi hoitaa sääasemien vastuuihmisten paimentamisen niin, ettei asemia ja lukemia levittävän vaikkapa EWN:n koko ajan tarvitse meitä olla tehovalvomassa...Jotain tuonne päin kannattais EHKÄ miettiä. :o ;)

www.naruska.com

weatherc

Idea lajittelusta merkin mukaan on hyvä. Tosin probleema on se että Netatmot ovat ainuita joista on kaikilta tieto aseman merkistä, muista merkeistä ei ole kattavaa luetteloa koska kyseinen tieto ei ole ollut pakollinen. Eli lajittelu "Netatmot" ja "muut" onnistuu suoraan kannasta.

Myös "tähtiluokitus" vois olla yksi hyvä idea. Sellaisenhan saisi aika helposti aikaseksi vaikkapa "hyväkysyt luennat / kaikki luennat" ja sitten prosentin mukaan tähdet. Toki se vaatii että tuo tarkitus toimisi kunnolla ensin...

Jotain noille huuhaa-datoille on tehtävä se on selvää, eilen tais joku ruottalainen olla koko EWN:än lämpimin. Oon myös tavallaan odottanut että tulisi keväisempää että aurinko alkais lämmittää jotta ne surkeasti suojatut alkais näkymään paremmin jolloin olis helpompi myös tehdä niille jotain kun näkee heti että toimiiko purkkakoodi vai ei. Vertailu vaatii tottakai muita asemia sopivan läheltä mihin verrata ja se voi olla yksi ongelma, noita Netatmoja kun on myös paikoissa joissa muita asemia ei ole mailla eikä halmeilla. Täällä pohjoisessa on tietty se hyvä että on myös noita virallisia laitosten asemia ja tiesääasemia aikamoiset määrät.

teutari

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - maanantai, 19.03.2018, 10:31

Nykyään kaikki asiat tähditetään ja laitetaan julkisesti näkösälle.
Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 19.03.2018, 11:03

Myös "tähtiluokitus" vois olla yksi hyvä idea. .


Tai niinkuin tuolla  Weather Undergroundissa saa Goldstar:in kun homma pelaa hyvin.  ;D


weatherc

Lainaus käyttäjältä: teutari - maanantai, 19.03.2018, 11:40
Tai niinkuin tuolla  Weather Undergroundissa saa Goldstar:in kun homma pelaa hyvin.  ;D

;D

teutari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 19.03.2018, 13:22
Lainaus käyttäjältä: teutari - maanantai, 19.03.2018, 11:40
Tai niinkuin tuolla  Weather Undergroundissa saa Goldstar:in kun homma pelaa hyvin.  ;D

;D

Tuliskohan sääasema operaattoreille samanlaista tunnetta kun noissa jenkkilän poikien repliikeissä:  :D

"seems kind of boring without that pretty gold star in front of it :( "

"It...it...it's gone..... my Gold Star..... gone........what happened?? ??? Please......  :'( "


Tossa yks mahdollisuus päästä sinne kirkkaimpaan: "They could also introduce silver star and bronze star, to make it all more interesting :D "