Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Hyvin pätkivää näyttää tuo datan tulo olevan Ranskan maalta....

einari

Mietin että "uskaltaako" enää mitään tänne kirjoittaa.... mutta kokeillaan.

Laitoin tuonne netatmo-osioon linkin, joss on linkki meteowareen ja josta näkee että data on kuitenkin liikkunut.. (kun valitsee today tai yesteday) eli ongelma on totaalisesti getpublicdatan annissa..

joku päivä kokeilin pelkällä temperaturella ja 36 min välein /tullee 3 tunnin kierto, dataa niihin hakuihin tuli ok.. tosin viive vaihteli muutamasta minuutista liki puoleen tuntiin.. voisi toimia paremin kuin tuo triplahaku nyt??
Pitää opetella se gron-ajastus ja saada sitä dataa sinne omille sivuille ettei tarvi koko ajan päivystää koneella ;D

weatherc

Juu, kyllähän data näyttää liikkuvan, ainakin silloin tällöin.
Sitä en ole seurannut että onko data joka tulee kuinka tuoretta mutta silloin tällöin katsellut EWN:än taulukkoa ja silloin on datan ikä vaihdellut aika lailla 15 min ja 1.5h väliä.
Pahaa epäilen että ovat tiukentaneet API:n välimuista ainakin siltä osin jossa "ilmaiskäyttö" + ilman erillissopparia (silkkaa spekulaatiota tämä tosin). Sinänsä ei olis mitään uutta että taustalla olis siirtyminen "rahalla sais ja sopparilla pääsis ja ilmais-API saisi muruset"-tyyliin. Ranskalaisten met-laitos käyttää ihan samaa taktiikkaa. Data on kyllä saatavilla ilmaiseksi kuten EU on päättänyt mutta hitaaaaaasti ja viiveellä. Rahalla taas saa datan heti ja nopeasti.

einari

Viikon suruaika alkaa olla ohi... palaan ainakin hetkeksi jotta saa nuo asemat kohdilleen...

Weatherc, jos viitsit vaihtaa sen rouvi1 (oikean) takaisin, koska siinä on sademittarissa lämmitys ja toiseksi nyt EWN:ssä näkyvästä asemasta aion riisua sade- ja tuulimittarin tänään ja siirtää ne 3-asemaan jonka vien sinne Alajärvelle. homma viivästyi näiden sattuneiden seikkojen vuoksi.

Rouvi 1 ID on 70:ee:50:20:e5:e4,

Nyt näkyvissä olevan aseman olen porannut anturin esille ja haluan seurata myös sen vaikutusta autenttisissa olosuhteissa.
myös se että oikeassa rouvi1 on historia tallessa kesäkuusta 2017 ja tässä toisessa vasta tämän vuoden tammikuusta, tokihan sen saisi siirreettyä jos laittaa prashanthille mailia.. mutta parempi näin  ;D ... Kiitos...

einari

Nyt tuuli- ja sademoduulit poistettu, d4 loppuiseesta, siirrän ne kohta asemaan 3 ja lähipäivinä alajärvelle... ilmoitan kyllä sitten..
Yksityisiä asemia siellä ei ole kuin yksi joka ei arvioni ja muidenkin.. (Sxxxx V:n asema pynttärinniemessä), vastaa aina todellisuutta...
on toki siellä muutama netatmo, joita ei näy EWN:ssä eikä niissä  ole härpäkkeitä...

einari

Olen seuraillut hieman yksityiset asemat-taulukkoa ja netatmon weathermappia.. ja ollut hiljaa  ;D
Ensinnäkin huomasin että sellaiset asemat jotka päivittyvät useimmin, näkyvät weathermapissa zoomitasolla 2(jotkin 1) - 3 ja 3-4..  oma nykyinen asema näkyy vasta tasolla 5 ja päivittyy huonosti.. joskus 40-120 min välein ja joskus kestää rapeat 2 tiimaa... ei hyvä..
Asema 2 näkyy 3 ja 4 tasolla vähän vaihdellen...

Tähän seikkaan toki on monta ratkaisua... jos ei tule liikaa hakuja niin jakaa suomen osalta tasot, eli hakee vähän isommalla zoomilla..

Toinen olisi sellainen että siirtäisin ykkösaseman tuuli ja sadehärpäkkeen kakkosasemaan ja ottaisi sen takaisin kehiin... se d4 loppuisen.. oikeastaan jos weatherc:lle sopii niin voisi ottaa se ensiksi ilman härpäkkeitä mukaan rouvi2 nimellä,  jotta näkisi olenko oikeassa vai perusteellisesti väärässä... jos toimii paremmin niin otan sadedatan talteen ja siirrän härpäkkeet siihen :)

Tietenkin on se sääntö.. ettei 2 ilman kolmatta.. vaihtoehtoa... ottaa molemmat asemat pois ja sitten laittaisi uusiksi... ensin 2 ja sitten 1... se kolmosasema menee vasta joulukuussa uuteen asemapaikkaan sinne Hetjärven maisemiin ;D

weatherc

Nykyinen haku käyttää zoomia 4 koko Euroopan osalta.
Se ettei asema näy kartalla ei välttämättä tarkoita ettei asema olisi datassa. Karttasofta voi hyvin käyttää "harvenninta" niin ettei asemat tule liian lähekkäin ja pallurat päällekkäin.

Zoomi 1 tarkoittaa käytännössä sitä että 0°E=> itäpuoleinen Eurooppa on yhdessa tiilessä (tiili jatkuu 90°E asti)
Zoomi 2 taas että 2 tiilessä (1 kpl itä-länsi suunnassa ja 2 etelä pohjois-suunnassa, jako napapiirin kohdalla)

einari

Joo.. mutta täytyyhän siihen olla jokin syy että esim. hetta, inari, naruska, keminmaa rovaniemi ja alempaa kauhava, härmä ja perkiönmäki päivittyy hyvin.. jotkut taas huonosti.. nytkin on kolmisenkymmentä asemaa jotka on päivittynyt viimeksi 2 tuntia sitten..

Se saattaa liittyä kuitenkin siihen "harventajaan" ja zoomitasoihin koska getpubligdatahan käyttää sitä samaa cachea..  asettaa toiset etusijalle.. mikä muu voisi olla syypää tähän.. jos siellä on dataa niin pitäisihän se tulla niinkuin muihinkin??
weathermapissa ainakin päivittyy samaan aikaan kun puhelimessa.... kun ottaa oman aeman pikkuikkunaan..
ilman kirjautumista sisään... sillä zoomitasolla 5 :o


weatherc

Niinpä. Tuota minäkin olen ihmetellyt. Tuossa että milloin mikäkin asema saa dataa kun ei ole minkään sortin logiikkaa.
Ymmärtäisin jos esim joku asema saisi dataa vain rain-tagilla ja sen aseman data tulisi joka hakukerta sillä tai että jokainen asema saisi tuoretta dataa kunhan edellinen data on yli 30 min vanhaa mutta kun ei ole niin.

einari

Siirsin härpäkkeet siihen d4 loppuiseen.. alkoi "lievästi" risomaan kun ei näy ;D

Teen samalla muutoksia tuulimittarin sijoitukseen, eli vähän helpommaksi tavoittaa ja lisään siihen samalla lämmitysvalmiuden ja muutan mös sademittarin sulanapitoa hieman rakenteellisesti kiinteämmäksi...  eli uretaania kehiin liimaksi :)