Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Pyyhi pois, jos se helpottaa  ;D

Se testi vain havainnollistaa miltä ne sivut näyttävät nyt eri resoluutioilla...  ja niiltähän ne näyttävät.. jollei tee niitä responsiivisia sivuja..

toisaaalta.. voisiko niitä muita elementtejä kuin paikkatietoa vierittää sivusuunnassa.. jokin ratkaisu joka olisi taulukon osana. silloinhan periaatteessa ei olisi rivien pituudella ja leveydellä väliä??

Mainitsit ettei puhelimien ominaisuuksista  ole kysymys... kyllä se resoluutio enimmäkseen määrittää mitä näytölle mahtuu.. selain taas näyttää sivun sellaisena kui se on rakennettu.. google esim. painottaa noita responsiivisia ominaisuuksia.. safarista en tiedä.. mutta luultavasti kaikki selaimet toimivat samalla tavalla suurinpiirtein.

oikeastaan ei ole kai muuten muuta mahdollisuutta kuin puhelimeen jokin työpöytäsovellus, joka osaa muuttaa sarakeleveyttä tai näytön kokoa.. 3x3/4x4/5x5 tyyliin... ne kyllä ovat hankalia käyttää.. ilmeisesti.. tai ostaa isompiresoluutioinen puhelin....  ::)

Tiedoksi taas.. tarkoitus ei ole arvostella vaan auttaa sinua löytämään ratkaisu.. joten herneen nenään vetäminen ei oikein ole paikallaan :o

einari

#421
Tuossa voisi olla ratkaisu?
https://corellia.fi/html-taulukot-mobiilissa/

siirtää alekkain pääotsikon, eli paikkatiedon alle...  joko yhteen tai kahteen riviin  muun datan noille peinemmille puhelimille...
mikäli käsitin oikein niin isommissa voi olla ennallaan ja pienemmille alekkain... tyyliin...

sim. kuvissa

weatherc

Ottiks se noin koville kun laukosin pari totuutta?  ;D
Ihka ensimmäiseksi en maininnu sanallakaan resoa, vaan sitä että puhuttiin käyttöjärjestelmästä jolla ei ole mitään tekemistä selaimen kanssa. Joka sattuu omenassa olemaan Safari johon ei ole saanut ajantasaista Win-versiota enää vuosiin...

Mutta asiaan...Nuo taulukot ovat jo nyt semi-responsiiviset, taustalla hyörii Bootstrap. Syy miksi sarakkeita menee piiloon on yksinkertaisesti luettavuus, siitä ei tule kun puuroa jos alkaa latelemaan niitä päällekkäin moneen riviin. Kun dataa on paljon on sitä vaan karsittava kun tila menee liian pieneksi.  Ja, koitappa lukea taulukkoa jossa 200+ asemaa ja ruudulla näkyy kerrallas 2 tai 3 asemaa koska rivejä on asemaa kohden 2-4. Juu, ei toimi.



einari

Eihän se ottanut mitenkään koville..  kuitenkin tiedämme molemmat että korkeintaan puolitotuuksia olivat.. ;D

Osaatko selittää miksi antaa näin sekaisin tiedot?

eikä sitäkään puhelimella ollut vaikea selata kun sormi toimii... eriasia jos jollain muulla ulokkeella joutuisi selaamaan.. tarkoitan vaikkapa nenää...  ::)

einari

Mietin ja laskeskelin noita elementtejä ja  milloin leveämpi vaihtuu kapeammksi, siinä näyttäisi olevan noin 10 pikselin ero..
kehyksissä näyttäisi olevan 20  pikseliä..  jos siitä nipistäisi vähän ja ainakin tilapäisti nipistäisi nimiosasta 10  pikseliä  voisi koko ruudun näkymä olla myös ainakin 5> tuumaisissa, ehkä hieman pienemmissäkin.. (pitäisi laskea niitä pikseleitä eri leveyksille ja resoluutioille jotta  saisi kuvan miten monta pikseliä on missäkin mallissa rivilä....)
vai mitä olet mieltä??

tokihan se rivittää pitempiä nimiä kuten himangan kunnottomanperukka... eteläniemi kylläkin olisi oikeampi ja kalajoki nimenä.. tuo kunnottomnperukka on pieni  kivinen lahti.. ilmeisesti tuleva pirunpelo maankohoamisen myötä. ei asutusta rannassa... mutta.... 7 merkkiä vie alkuperäisenä nimenä enemmmmän...

weatherc

Täysleveä on tehty kylmästi %-leveydellä, silloin ne tulee ripoteltua tasaisesti koko leveydeltä. Tietty niin että nimillä on enemmän leveyttä kuin muilla. Ne skaalutuvat ihan smootisti kunnes datan leveys (tai säädetty minimileveys) pistää vastaan.
Et sä kovin paljoa ilahdu jostain 5 tai 10 pixelistä, se ei ole edes kirjaimen verran tilaa eli ero olisi täysin marginaalista, joten ihan turhaa sellaisilla näprätä. Varsinkin kun yhden arvon vaadittava tila on luokkaa vähintään 40-50 px oli kyse mistä arvosta tahansa. Pienimmissä luureissa kun tuo leveys on se 320 px johon ei paljoa muuta kun nimi mahdu tekisit mitä tahansa...Lisähupia antaa se että luurien selaimet tykkää pakkokäyttää omia fontteja, eli vaikka sivu käyttäisi jotain "kapeata ja tilaasästävää" fonttia niin saattaa luuri käyttää luurin omaa fonttia ja omalla koolla. Eli siinä ei paljon sivun säädöt välttämättä auta.

Ikoneissa (eli säätila ja tuuli) on vaadittava tila isompi kuin itse näkyvä ikoni. Se johtuu svg:stä eikä sille voi mitään kun ei svg-koodia osaa muuta kun että osaa kasata palasista säätila-ikonin (niissä on jokainen osa kuten pisara, pilvi jne on erillään)...Tuulipallerossa taas tuo nuoli on käytännössä palleron ympäri pyörivä kolmio jota pyöräytetään haluttuun asentoon eli sille pitää olla tilaa joka suunnalla...

einari

En minä tässä itseä ajattele enkä ommaa ilahtumistani.. vaan muita ;D

Yritän ymmärtää asiaa.. mutta jokin tökkii pahasti...  muuten mikä on se raja jossa siirtyy skaalauksesta pakotettuun tilaan?
Sellaisen kuvan saa noista elementeistä että se olisi jotain 390 px,

Se lisäksi hämmentää, kun mainitsin että lumiassa näkyy.. mutta isompiresoluutioisessa toisessa puhelimessa ei..  lumian näytön density.. eli tiheys on 259 ppi ja huawei mate 10:n  407 ppi... kuitenkin olettaisi että mitä isompi pikselimäärä niin sitä paremmin näyttäisi... saattaa olla ettö näyttösuhteilla on jotain tekemistä.. 0nko luurissa (4:3) 16:9 (lumia) vai uusimpien puhelimien 18-18,5:9

Katselin hieman eri merkkien perusluureja ja vaihteluväli oli about 390 - 430 ppi 5" - 5,9" 

Tiedä sitten vaikka se skaalausalue saisi olla laajempi niinkuin alaspäin.. onhan suurin osa 4" näytöistäkin kapasitiivisia että voi sormia levitellä..  :)

Yritän ymmärtää asiaa enemmän tätäkin kautta..
https://www.omnicalculator.com/other/pixels-per-inch

ja hieman lisää näistä: Px, em, pt and % > CSS näkyy olevan taulukossakin käytössä...
täältä
https://www.omnicalculator.com/conversion/px-to-em


weatherc

Nooh...

Tuo luurien ppi:t vs mitä pixelimäärää selain käyttää on ihan oma stoorinsa eikä ppi-lukema paljoakaan vaikuta siinä. Kannattaa opiskella mitä seuraava meta-tagi tarkoittaa/vaikuttaa: <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
Se on se joka tekee sen että luurissa sivut pysyvät luettavissa.
Toisteksi, luurien selaimissa on asetus nimeltään desktop-mode, sillä saat näkyviin kaikki sarakkeet koska ovathan nykyluurien pixelimäärät luokkaa 1080 x 1920 tai vastaavat ja taulukon leveys on luokkaa 900 px.

Eihän noita sarakkeita olla huvikseen piiloteltu vaan nimeomaan tilanpuutteen takia. Nyt en suoraan muista milloin ne alkavat piiloutumaan mutta silleen pikkuhiljaa leveyden pinentyessä ne sen tekevät, ei ne kaikki katoa kerta laakista.


einari

#428
olen kyllä tietoinen työpöytätilasta.. googlella se on vähän eri nimellä.. mutta  olisi suotavaa että näkyisi taulukko  kokonaisena
ainakin 5" luureista ylöspäin ilman virityksiä..

viimeinen pikseliarvo millä taulukko näkyy läppärin näytöllä on 402 px ja isoin puolikas taulukko 390 px eli jossain siinä skaalautuvuus loppuu.. se vie myös skaalauksen pois puhelimen näytöltä.. ei pysty isontamaan eikä pienentämään..  387 px leveydellä on kummallinen hyppäys ja jää runsaasti tilaa sade-tuuli sarakkeisiin.. kerran katsoin niin siinä oli tavallaan varattuna tuulelle paljon isompi tila sillä leveydellä.. meni ylös tai alaspäin pikselimäärissä  niin se tila pieneni eli siinä kohtaa oli ilmaa välissä.. olisi mahtunut kellonaika perään?

edit // tarkistin asian svg 48x48 ja tila 98x48  tilaeli 50 px heittoa... ???
          sama juttu, sade, 78 px voisi kaventaa että rivittää kun kumminkin asematieto rivittää...

weatherc

Lainaaolen kyllä tietoinen työpöytätilasta.. googlella se on vähän eri nimellä.. mutta  olisi suotavaa että näkyisi taulukko  kokonaisena
ainakin 5" luureista ylöspäin ilman virityksiä..

Lueppa edellinen viestini uudelleen ja tutkippa tuon mainitsemani meta-tagin ominaisuudet.
Olkoon luuri vaikka 6 tuumanen niin sitä tilaa ei ole kun palttirallaa 350 px..
Desktop-tila on nimenomaan sitä varten että jos haluaa katsoa koko normi-taulukkoa - mutta mini-tekstillä, normi mobiili-tila on karsittu versio isommalla tekstillä - ja sellaisena pysyy. Se on ihan luurien selainten ominaisuus. 
Sitäpaitsi intät jostain 10-20 pixelistä jota voisi saada lisää karsimalla reunoja yms. jolla ei ole mitään merkitystä koska yksikin lisä-arvo vaatii vähintään 50 px tilaa. Case closed.