Kirjoittaja Aihe: Netatmot EWN:ään  (Luettu 83462 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1089
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #380 : Keskiviikko, 15.08.2018, 08:13 »
Tuon hain ihan pelkällä googlella, ilmeisesti pitäisi olla rekisteröitynyt. jotkut seutukunnat jakaa niitä verkossa.. tai jokin taho, ainakin lapista löytyy ja näköjään kainuusta
Mutta  tämä on ihan hyvä siihen.... sieltä löytyy valikoimista mainitsemasi WSG84, pelkät asteet,minuutit riittää.. takempi tietenkin mitä enemmän desimaaleja, luultavasti täältä jostain pääsee niihinkin hakuihin, jonka jaoin > https://www.maanmittauslaitos.fi/asioi-verkossa/paikkatietoikkuna
tai suoraan https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?lang=fi pelkässä karttapaikassakin on sama koordinaattien valinta ja syöttö ja paikanmmerkintä karttaan.

minun piti eilen jo laittaa tämä linkki, mutta unohdin.. sieltä löytyy kohta analyysi..ilmeisesti sieltä voisi päästä noihin tietoihin....

Edit// pitäämuistaa vaihtaapiste pilkuksi jos leikkaa-liima netatmon hausta :)

Muuten.. weatherc.. ennakoit tulevaa kun olet siirtänyt Helsingbyn Mustasaaresta Vaasaan, Luther(RKP) repisi varmaan pelipöksynsä.. on niin vastaan kuntaliitosta ::)
« Viimeksi muokattu: Keskiviikko, 15.08.2018, 08:32 kirjoittanut einari »

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8435
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #381 : Keskiviikko, 15.08.2018, 09:46 »
Lainaus
Muuten.. weatherc.. ennakoit tulevaa kun olet siirtänyt Helsingbyn Mustasaaresta Vaasaan, Luther(RKP) repisi varmaan pelipöksynsä.. on niin vastaan kuntaliitosta

Here sen on tehnyt, en minä. ;D

Noin yleisesti ottaen oon mennyt linjalla "vanhat kuntanimet", riippuen vähän tilanteesta. Esim Salossa sopii tuo "Salo" tuohon eteen koska toisen nimenä on kaikilla kylä/kaupunginosa ja ne ovat kooltaan aika pienet. Kun taas esim Turunmaan saaristossa pitäis olla 3 nimeä, ja siellä on vanha kuntanimi yleisessä käytössä kyseisillä alueilla. Esim Parainen. Kansansuussa Parainen on edelleen vain se vanha mantereella oleva Parainen (tarkennuksena käytetään usein nimeä "Parainen-Parainen" tai "Pargas-Pargas" :)) ja liitetyillä saaristokunnista käytetään sitä vanhaa nimeä esim Korppoo. Koska kyseessa laajan kokoiset kunnat + saaria, saaristossa kun ovat, niin helpompi/paras tuntevuus tulee tyylillä "Korppoo, Utö". Tosin FMI käyttää tyyliä "Parainen, Utö".

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1089
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #382 : Lauantai, 25.08.2018, 11:51 »
Olen seuraillut tuota yksityiset asemat- taulukkoa.. ja hieman miettinyt asioita...
Hieman kyllä ihmetyttää miksi joistakin asemista ei saa dataa tiheämmin.. nytkin oli monta joissa viimeinen päivitys oli yli puolitoista tuntia aiemmin..

Sehän on tiedossa että ne asemat joissa eiole härpäkkeitä antavat temp- tai humidity-ehdolla vain kerran about puolessa tunnissa uutta dataa yhdellä käyttäjätunnuksella haettaessa, taas jos haetaan lisäksi wind- ja rain-ehdolla niin kolmella hakuehdollla saisi ulos 33 min välein/ ehto.. eli siis 11 min välein,käytännössä tämä tarkoittaisi sitä että koska netatmojen data päivittyy 10 min välein serverille niin data olisi 11-21 min "vanhaa" . koska tuollainen haku olisi hankalaa toteuttaan niin yksi vaihtoehto olisi 32 min/ehto mutta sekin vaatisi 8 tunnin kierron cronissa..  paras vaihtoehto olisi 36 min/ ehto ja 3 ehtoa.. jolla dataa saisi 12 min välein, kierto olisi 3 tuntia (15 hakua/3h) tai 2 ehtoa/ 18 min välein (10 hakua/3h) viimeksimainitussakin vastauksen ikä jää alle puoleen tuntiin. Koska hakuehtoja on oikeastaan nuo 3 toimivaa, niin rain antaisi vain ne jossa on sademittari ja wind vastaavasti vain tuulimittarit omaavat asemat.. 2 vaihtoehdon haku ei hyvä...

Oikeastaan paras vaihtoehto olisi kahdella käyttäjätunnuksella haku, esim hakisi humidityllä 45 min. välein/ tunnus,+ väliin 15 min. välein rain ja wind  ja toisella tunnuksella hakuaikoja noin puoleenväliin.. toimisiko..  olisi kyllä helpompaa kun tuntikin olisi 100 min pitkä  ;D

siis H, 0.00, R, 0.15 W, 0.30 H, 0.45.... ja toiseen vaikkapa H, 0.22 R, 0.37 W, 0,52 H, 0.07.. 3 tunnin kierrolla kai selviäisi.. >> asemiin jossa ei ole
härpäkkeitä tulisi dataa noin puolen tunnin välein.. jos jompikumpi härpäke niin  rapeat 20 min ja jos molemmat niinkuin allekirjoittanut.. voisi tulla solkenaan 8)
toki saattaa jokin haku mennä hukkaan. mutta jos hakisi 50 min välein/ehto hakuväli olisi noin 8 min jolloin data olisi aina "tuoretta" mutta taitaisi kierto olla puolta isompi.. eli 6h. Jos aika olisi tunti/ehto niin pelkät humidityt mahtuisi kuitenkin 40 min. haarukkaan ja ne joissa on kaikki vermeeet.. dataa tulisi kahdella tunnuksella 10 min. välein, maksimissaan 20 min... siis... tunnus A, H 0.10, R 0.30, W 0.50 ja tunnus B, W 0.20, H 0.40, R, 0.00.
Asemiin joissa jompikumpi anturi vaihtelu olisi 10- 20 min+netatmon viive.. pääsääntöisesti kuitenkin alle puolen tunnin..

Jos tuollainen 2 Id:n haku olisi mahdollista toteuttaa.. se voisi olla ihan ok.. ?  Netatmolla kyllä tietävät EWN:n haut.. kun eivät ole puuttuneet aiemmin, niin tuskin puuttuvatkaan jollei rajat ylity...

Tuli mieleen että olisiko noista moduuleista siivoukseen ja luokitteluun apua.. jokaisessa vastauksessahan kerrrotaan mitä moduuleita on.. 2 on tuulimittari ja 3 sademittari.. laitan kuvan..


Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1089
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #383 : Lauantai, 25.08.2018, 16:21 »
Ilmeisesti 2 tunnuksella haku on sallitun rajoissa, kokeilin kolmatta ja tuli herja too many account, ilmeisesti ip-osoitteeseen (tai mac) sidottu..
sekin tietenkin on kierrettävissä....  :)

edit// antaa kyllä tehdä tunnuksia, mutta getpublicdata ei anna yhtäaikaa kuin 2 tunnuksella dataa ulos...
« Viimeksi muokattu: Lauantai, 25.08.2018, 16:39 kirjoittanut einari »

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8435
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #384 : Lauantai, 25.08.2018, 18:40 »
Eikö einarille ole vielä selvinnyt mikä tuon ongelman ydin on?  ???
Se ei ole se ettei dataa tulisi vaan se että alueilla jossa paljon asemia (eli käytännössä lähes koko maa-alue) se näyttää tuuppaavan asemia randomilla sinne listaan. Eli esimerkkinä, jos oletetaan että pk-seudulta mahtuisi yksi asema, niin välillä tulee Helsinki, välillä Vantaa, välillä Espoo ja välillä Kauniainen sen sijaan että se valittu asema aina pysyisi samana.
Tai että jos vaikkapa Hetta tulisi Humidityllä. Ok, ei ongelmia, paitsi ettei se ole siinä joka kerta.
Eli tuo ulostuleva lista näyttää lähinnä olevan generoitu jollain random-puppu-generaattorilla....

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1089
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #385 : Lauantai, 25.08.2018, 20:15 »
ei... ole selvinyt, kun itse hain parilta alueelta niin samat asemat on ollut joka kerta, tosin tarkoituksella valitsin pieniä alueita joissa on
tuuli ja sademittari.. voihan se olla isossa haussa niin..  ::)

Ensimmäisenä herää kysymys millä ehdoilla haku suoritetaan nyt, ja mikä on hakuväli/ehto.. onko tarpeeksi pitkä eikä ole hum ja temp kierrossa.. vain jompikumpi voi olla..

asianhan voisi testata sillä pelkällä humidityllä ja 2 tunnuksella.. tai temperaturella kun on ihan sama asia....
eli tunnus1 0.00 , 0.40 , 0,20  sekä tunnus2 0.20 , 0.00 0,40 ei olisi wind ja rain-hakuja sotkemassa... eli kahden tunnin kierrolla pääsisi..
alle puoleen tuntiin kokonaishakuaika.... kaikilla.. se on sitten eri asia tuleeko vastaus vai ei  ;D
itsellä meni päivitysväli 40 min. 17.24 >18.04 vaikka dataa kyllä on... ja kaikilla ehdoilla..
laitan parin tunnin pätkän datojen kertymisestä pdf-tiedostona jos onnistuu... siis avaaminen, näkee että dataa kertyy tasaiseen tahtiin, eipä sitä saa puhelimen tai tabletin apilla kuin 10 min. välein.. ilmeisesti sama jos omallekotisivulle laittaa oman apin siirtämään.. tuo rouvi2 o ewn:ssä rouvi1  :)


Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1089
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #386 : Lauantai, 25.08.2018, 20:37 »
Tuli mieleen eräs ajatus, voi olla että se on kuolleena  syntynyt.... mahdoton tai ainakin työläs toteuttaa..

EWN:n kannassahan on jokaisella asemalla jotka sinne on haettu..tarkka paikkatieto.. ja haunhan voi tehdä niillä... muuta tuleeko siitä liian
monimutkainen haku verrattuna tuollaiseen könttähakuun.. sillä ainakin saisi arpomiset pois.. hakee just  sen mitä haluaa..
Sillointällöin.. jos haluaa esim. hakea lisää asemia niin käyttäisisitäkönttähakua..

Mielenkiinnolla odotan täystyrmäystä  ;D

Edit//nuo Kilowattituntimittarinlukija-tyyliset sanat johtuu tästä läppäristä.. pitäisi kai puhdistaa näppis ???

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8435
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #387 : Lauantai, 25.08.2018, 23:20 »
Lainaus
Mielenkiinnolla odotan täystyrmäystä

POOOM!  ;D
Rajat paukkuisi jo ennen ensimmäisen kierroksen ensimmäistä neljännestä  ;D
(muista, saa olla max 2000 hakua / h, asemia on kannassa palttirallaa 8000...)

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1089
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #388 : Sunnuntai, 26.08.2018, 11:25 »
Pohdinnat taisivat viimein kantaa hedelmää... luultavasti tämä vaihtoehto ei räjähdä silmille ja kaiken saa pienellä kikkailulla humidity-haulla.. tai temperaturella..

vastauksien ajat ovat 15 min kahta puolta..

Toisaalta voihan ne räjähtää weatherc:n tajuntaan niinkuin minulle tänä aamuna.. tuijotin hakuikkunaa ja mietin mitä en huomaa... on pakko olla jokin keino..

katselin hettaa.. kun ei tuolla taulukoissa näy.. laitoin vahingossa väärät hakukoordinaatit .. antoi tyhjää, korjasin ja sain hetan näkyviin, hetken päästä ajattelin että otan kautokeinon asemat kokeeksi mukaan ja se oli siinä.... antoi hettaan myös uudet ajat.. laajensin altaan päin ja sama juttu..

niinpä tein testin hakuruudukon koon vaihtelulla 15 min välein.. suurinpiirtein samoissa 15 min pyörii vastauksetkin, viimeinen haku meni pitkäksi... siksi liki 20 min väli

taulukosta näkee ettei kovin isoja muutoksia tarvinnut hakukoordinaatteihin tehdä lat_ne kasvatin 68.50> 69.10 ja 71.10 niin humidity antoi uudet ajat. ilmeisesti antaa sen uuden vastauksen  kun yksikin uusi asemaon hakuruudukossa..

En tiedä miten isommassa haussa.. kuinka hakuruudukon koon kasvattaminen vaikuttaa.. ja millaisia tuloksia antaa niihin jotka laajennussuunnassa on haettu...

 
« Viimeksi muokattu: Sunnuntai, 26.08.2018, 11:32 kirjoittanut einari »

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1089
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #389 : Sunnuntai, 26.08.2018, 17:43 »
Tein päivällä testin omalle asemalle humidityllä ja koordinaattivaihtelulla..
hakuväli oli 12 min.

12.44 > 12.38
12.56 > 12.48
13.08 > 12.59

Näyttäisi toimivan samoin.. tuloksia arveluni mukaan tulisi noin 10 min. välein, ehkä kerran tunnissa voi olla 10-20 min.väli...

2-3 tunnin kierrolla varmaan pääsisi tuohonkin, riippuen kuinka monta eri ruutukokoa käyttää siihen että se +30 min. tulee täyteen, ja kuinka pitkä on se hakuväli kerralla.. itse käytin noita 3 ruutukokoa..

Tuo ajatus oikeastaan jossain alitajunnassa on kytenyt pitempään.. ei vain osannut yhdistellä havaintoja aiemmin, joskus alkukesällä kun testailin noita sääsuojia niin seurailin weathermapista karttapallukoista lpt:n päivittymistä.. silloin sai uuden lukeman kartalle zoomailemalla pikkuisen edestakaisin..

Koska kartalla on sama cache.. niin eivät varmaan voi muuttaa sitä vaikka huomaisisivatkin sellaisen haun.. kartan ideahan menisi sen tien  ;D

Tuo varmaan riittää siihen että saa ajantasaisemmaksi EWN:n netatmojen suhteen...  ajattelin kyllä testata huvikseni kahdella tunnuksella vaikkapa 6 min. välein.. saisiko datan ulos 5min. haarukassa mikä näkyy olevan suurinpiirtein päivitysväli tietokantaan.. mikä näkyy niissä aikaisemmissa cvs-hauissa :)